VACKRA GLASSET FRÅN LUIGI BORMIOLI

Loading...
VACKRA GLASSET FRÅN LUIGI BORMIOLI

Om du är på jakt efter nya glas, bör du se efter glas från Luigi Bormioli. I mer än 25 generationer har glasbruket förnyat de annars välkända metoderna för glasblåsning.

Detta innovativa tankesätt, i kombination med en god känsla för var nästa trendiga våg är på väg, har gett Luigi Bormioli den starka ställningen på glasmarknaden som de har idag.

Här på BarLife är vi så privilegierad att kunna erbjuda ett brett sortiment av glas från den italienska glastillverkaren, och i det här blogginlägget kommer vi att granska några av de fantastiska glas-serierna som Luigi Bormioli har designat. Läs vidare och bli inspirerad till vilka glas du ska köpa nästa gång.

 

Diamante-serien

Den första glas-serien som vi ska presentera för dig är den vackra Diamante-serien. Som du kanske redan har gissat betyder "Diamante" diamant och när du ser på glasen med de unika mönstren är det precis den känslan du kommer att få. De har nämligen diamantliknande drag som ger ett fantastiskt utseende till dukningen när du dukar upp med ett komplett sortiment av Diamante-glas.

Naturligtvis är det ofta vinglasen, i glas-serien som stjäl rampljuset, och vi får väl erkänna att både de röda och vita vinglasen i Diamante-serien är fantastiskt vackra. Det är dock viktigt för oss att lyfta fram de andra glasen som du också hittar i setet.

Bland annat både ett lowballglas och ett highballglas. De är perfekta att använda som vanliga  dricksglas till vatten, juice eller läsk. De är också perfekta till att servera gin & tonic, dark & stormy eller andra läckra drinkar i.

Naturligtvis ingår även ett äkta ginglas, i sortimentet, som skapats för det ädla syftet att få din gin-drink att smaka ännu bättre. Så om du verkligen gillar cocktails, från skapande till servering, är det svårt att undvara detta unika glas.

Innan vi avslutar Diamante-sortimentet helt och hållet, får vi inte glömma det fantastiska champagneglaset. . När du tar emot gäster är det extra festligt att kunna öppna en flaska champagne och hälla upp den i vackra champagneglas. .           

 

Incanto-serien

 

Från Diamante-serien går vi direkt till de förtrollande Incanto glasen. Incanto betyder förtrollning, och du kommer att bli förtrollad när du sitter med de vackra Incanto-glasen i handen. Lägg särskilt märke till hur glasens mönster formas. De vertikala ränderna är integrerade på ett sådant sätt att de inte kan undgå att fånga uppmärksamheten, men utan att verka distraherande. Det är alltså en väldigt fin balans mellan traditionella kristallglas och vinglas med en slät och klar yta.

Incanto-serien erbjuder tre olika vinglas, varav två är rödvinsglas och det tredje är ett glas till vitt vin. Dessutom hittar du ett champagneglas samt ett lowball- och ett highballglas. På så sätt kan man dra paralleller direkt till Diamante-serien när det gäller glasvarianter. Men Incanto-serien skiljer sig faktiskt från Diamante-serien på en parameter, nämligen den eleganta vinkaraffen , som matchar resten av glasen. Det är förstås en smaksak om du vill hälla upp direkt från vinflaskan eller inte, men här kan en vinkaraff vara det självklara valet.

Vissa viner behöver dekantering som de får när de hälls i en karaff för att öppna sig och nå sin fulla potential. I de flesta fall rekommenderar vi dock att du använder en särskild vindekant för den här processen, eftersom dessa har en större luftningsyta.    

 

Bierrateque

Om du är en ölentusiast kan det här ölglaset vara precis vad du behöver. Luigi Bormioli har skapat denna uppsättning med 2x3 olika ölglas. På så sätt kan du utforska ölets fantastiska värld och samtidigt göra smakupplevelsen ännu bättre med de matchande glasen.

Setet innehåller 2 x veteglas, 2 x IPA/Ale-glas och 2 x All-Round Tester-glas, så du är helgarderad när du ska provsmaka de ölsorterna.

För att komplettera öl setet hittar du också ett Bierrateque-glas för Stout och Porter , samt ett  ciderglas.

Det som verkligen utmärker Bierrateque-serien är den unika högteknologiska glasdesignen, som är gemensam för alla glasen. Glasen är dessutom tillverkade med ett så kallat Foam Control System, som säkerställer ett konstant flöde av bubblor mot toppen, vilket gör att skumskiktet bevaras under en längre tid.

Glasen är tillverkade av ett klart kristallmaterial som är både mer genomskinligt, flexibelt och hållbart än vanligt glas, och detta är några av de högteknologiska egenskaper som gör Luigi Bormioli speciell.

 

Derför ska du köpa glas från samma glas-serie

När du köper glas från samma serie är du säker på att få ett stilistiskt tema som skapar en härlig atmosfär och ett väldukat bord. Inte för att det är något fel med att duka med glas från olika märken, men genom att ställa glas med samma design på bordet signalerar du klass på en annan nivå.

Gästerna får en känsla av att du verkligen har tänkt på varje liten detalj, vilket gör att de kan slappna av helt och hållet och bara njuta av de läckra drinkarna som serveras. Det är också ett bra sätt att få en hel glaspalett, om du köper rödvinsglas, vitvinsglas, champagneglas och vattenglas i samma serie. Vissa serier har ett ännu bredare sortiment av glas, men hos Luigi Bormioli är det framför allt vinuniversumet som kännetecknar både Diamante- och Incanto-serierna.

Vi hoppas att du känner dig mer inspirerad i ditt sökande efter nya glas och att du har fått lust att undersöka italienska Luigi Bormioli lite närmare. Du är alltid mer än välkommen att utforska vårt stora glasuniversum, där du utan tvekan kommer att hitta glas som passar din smak.

Ha’ det bra!



Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna