Vinglas för både rött och vitt vin

vin, är det oerhört viktigt att de olika vinerna serveras i rätt glas så att vinet kan syre och temperaturen håller ungefär samma. Dessutom, vill du ha en behaglig känsla när man sitter med ett glas vin i handen och med ett Barlife glas är denna känsla garanteras. Barlifes vinglas är noga utvalda av våra principer: hög kvalitet till rimliga priser. Vitt vin glas och vin glas i en mängd olika former och material. Läs mer här

Loading...
Filter

Hur man väljer rätt vinglas

Ved första anblicken flesta vinglas ser mycket lika, men små designskillnader faktiskt har en stor inverkan på hur sensorisk upplevelse ett vin. Formen på glaset avgör hur mycket luft vinet kommer i kontakt med den mängd smak frigörs där vinet först träffar tungan, och även dess temperatur.

Brede glas

breda glas förstorar vinoverfladen utsätts för luft, vilket innebär att fler alkoholen avdunstar. Det är denna avdunstning kallas vin arom. Eftersom en stor del av de mänskliga smaker beroende på den tillhörande lukt kan ändra smak av vin smak drastiskt. Detta är särskilt reds varför de flesta rödvinsglas har bred forme.

Smalle glas

Lettere viner avnjuts bäst i smala glas så mycket smak kan överskugga de mer delikata smaker. Den smalare och högre glas minskar vinoverfladen, därigenom bibehålla svalka och delikat smak bukett som finns i vita viner. Mousserande viner som champagne också fördelar som detta glas form, eftersom bredare glas orsakar snabbare avdunstning av den karakteristiska kulsyre.

Stilkede glas

At hålla ett glas av stammen hjälper till att hålla handen varm från vin, vilket bevarar vinets egen temperatur. Förföljd glas kan också lagras genom att hängas upp och ner, vilket förhindrar unken luft eller damm från att samla in dem.

Ustilkede glas

Ustilkede glas är perfekt för dagligt bruk och tyst underhållning som utomhus middagar. De är mer informella än skaft glas och kan även användas för att tjäna vatten.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna