Champagne - Brett sortiment - handla online på Barlife.dk ⇒

Hitta din nya favorit champagne

Så snart du talar om mousserande vin, sedan faller sinne ofta champagne. Det är den mest kända mousserande vin i världen och serveras vanligtvis i en exklusiv miljö. Champagne används av många som en gemensam term för mousserande vin, men det är inte korrekt. På Barlife har vi ett stort urval. Vi från något billigare flaskorna och för exklusiva vintage flaskor. Ta en titt på vårt sortiment och om du kommer att lära dig mer om dropparna, kan du läsa mer här

Loading...
Sätt stigande sortering
  1. Pommery Champagne Brut Royal FL 75 30090 by POMMERY color Svart
    Pommery Champagne Brut Royal FL 75
    539,00 kr
Sätt stigande sortering

Champagne eller mousserande vin

Mange leka i det champagne egentligen är. Framför allt människor som inte vet om vin eller mousserande vin, brukar kalla allt med bubblor av champagne. Det är ett stort missförstånd. Vissa skulle direkt kalla det hädelse. Mousserande vin får endast kallas om vin som produceras i regionen. Champagne ligger öster om Paris runt staden Reims. Så det är en skyddad titel, som endast kan tilldelas viner från området. Vidare finns också regler för hur det ska produceras innan producenterna kan använda termen, även om det kommer från området. Alla dessa begränsningar bidrar till att skydda traditioner och vin exklusivitet.

Historien om Champagne

Hypen och exklusivitet runt mousserande viner från detta område var redan kända runt 1400-talet. Då, kyrkor och kloster som ägde fält i området. Vinet odlades, användes främst för gemenskap i kyrkan. Troliga överskottet dricka till berusning fel. En känd myt säger att champagne skapades av en slump. En munk från en närliggande kloster, försökt att lägga till koldioxid till vitt vin. Sedan följde en förfining av denna process, och idag har vi den välkända typ av vin. I området finns stränga restriktioner på druvor som får användas i produktionen. Sammanlagt sju druvsorter som får användas. Den mest använda är Chardonnay, Pinot Meunier och Pinot Noir. Cirka 80% av allt vin som produceras, genereras som "icke-vintage". Icke-vintage medel flaskor utan volym. Det kan vara bra kvalitet, men är inte i nivå med årgangschampagne.

Kend namnen på champagne

om du är ny på området, kan det vara svårt att hålla reda på de olika valörer. Det finns en stor skillnad mellan de olika graderna av torr champagne. För att göra det enkelt, här är två ytterligheter och mitten av torrhet grader. Ultra Brut är den torraste champagne att välja mellan. I mitten är extra sek eller brut, vilka båda organ torka. I den söta änden av skalan finns Doux. Doux är den sötaste versionen, och används ofta som aperitif eller liknande. Totalt finns åtta kategorier här listas från torrt till sött. Ultra Brut, Extra Brut, Brut, Extra Sec / Tres Sec, Sec, Demi Sec, Demi Doux och Doux. De finns både beröm och regelbundna upplagor. Båda kan vara blandningar från de sju druvsorter. Blanc de blanc flaskor helt görs på Chardonnay druvor. Kom ihåg en ordentlig champagneglas när du njuter dropparna.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.0
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna