Legnoart

Legnoart har skapat sitt alldeles egna universum baserat på den italienska mat- och vinkulturen. Med läckra träprodukter som, korkskruvar, skärbrädor och ostknivar bidrar Legnoart till en stämningsfull inredning, där funktionalitet, design och kvalitet står i centrum.

Legnoart föredrar minimalistisk design och ägnar uppmärksamhet åt detaljer i varje enskild produkt. De använder utvalda kvalitetsmaterial för tillverkningen, vilket skapar det unika uttrycket för varje enskild produkt.

Hos Legnoart får du med andra ord italienskt hantverk i en klass för sig som kommer att pryda vilken dukning som helst i både privata och professionella sammanhang. Läs mer här 

Loading...
Sätt stigande sortering
 1. 2%
  MEMORABLE Wine Set med 7 delar i trälåda LEGS5 by Legnoart color Svart
  MEMORABLE Wine Set med 7 delar i trälåda
  Special Price 557,50 SEK Regular Price 568,75 SEK
 2. 46%
  MEMORABLE Wine Set m / 4 delar i trälåda LEGS3 by Legnoart color Svart
  MEMORABLE Wine Set m / 4 delar i trälåda
  Special Price 321,25 SEK Regular Price 598,75 SEK
 3. 2%
  Legnoart LANGHE Dekanteringskaraffel med korkhållare 2,5 L LEDV10 by Legnoart color Svart
  Legnoart LANGHE Dekanteringskaraffel med korkhållare 2,5 L
  Special Price 876,25 SEK Regular Price 893,75 SEK
 4. 2%
  Legnoart Skärbräda Bokträ 40x25x3,8cm LEBBML by Legnoart color Svart
  Legnoart Skärbräda Bokträ 40x25x3,8cm
  Special Price 541,25 SEK Regular Price 551,25 SEK
 5. 0%
  Legnoart DEGUSTIBUS Vinprovningssats med två glas LEWGS1 by Legnoart color Svart
  Legnoart DEGUSTIBUS Vinprovningssats med två glas
  Special Price 1661,25  SEK Regular Price 1662,50  SEK
Sätt stigande sortering

HISTORIEN OM LEGNOART

Sedan 1946 har Legnoart berikat världen med sina vackra produkter, som har utvecklats utifrån den italienska vin- och matkulturen.


Företaget är beläget i norra Italien, närmare bestämt vid stranden av sjön Orta, som inte ligger många kilometers bilfärd från den schweiziska gränsen.


Som de själva beskriver sin utveckling har det varit en resa som involverar hantverkare, formgivare, snickare, kockar och vinmakare. Tillsammans har dessa många olika yrken gett Legnoart värdefulla synpunkter på hur den idealiska miljön kan skapas, att njuta och utveckla på mat- och vinkultur baserad på de italienska rötterna.


EN DEL AV KULTUREN

Något som verkligen kännetecknar Legnoart är deras sätt att odla de lokala traditioner som knyter sig till det norditalienska området vid foten av Alperna.


De bidrar till att föra ett rikt kulturarv vidare, genom att skapa produkter som tillåter nedsänkning av de ostar och viner som produceras i området.


Vi befinner oss i ett område där lugn och ”good time” är nyckelbegrepp i den självförståelse som invånarna har av sig själva, och som också speglar de processer som deras vinproduktion och osttillverkning går igenom.


En god ost eller en god flaska vin tar tid att mogna. Ibland tar det månader, andra gånger år, men varje gång en skiva ost skärs eller en flaska vin dras, deltar Legnoart i ceremonin med sina välutvecklade produkter.


På så sätt backar Legnoart upp en rik kultur, och de stödjer hundratals år av långa traditioner.


DESIGN OCH HANTVERK

För Legnoart betyder design och kvalitet allt. De beskriver själva vikten av designen som sitt engagemang för att uppnå det perfekta utseendet för varje enskild produkt. De har som mål att deras produkter ska kunna avnjutas genom flera generationer, och på så sätt bli ett familjearv som tjänar familjer i många år.


För att fullfölja detta ambitiösa mål krävs att valet av råvaror görs mycket selektivt, så att endast de bästa materialen väljs ut.


Men inte bara själva materialvalet är värt att skriva om, för själva processen som sker, från att en träbit väljs ut tills den förvandlas till en vacker Legnoart-korkskruv, är också ganska karismatisk.


Hantverkarna arbetar på varje enskild produkt, vilket var helt unikt, och de har fullständig rörelsefrihet vad gäller arbetssättet de kommer åt materialet och den enskilda produkten på.


Varje detalj är handgjord, vilket ger karaktär till varje enskild produkt och skapar denna unika atmosfär som Legnoart vill utöva genom sin vision.


Under hela produktionsprocessen har Legnoart full kontroll över produkternas öden, vilket gör att de kan garantera en alltid hög kvalitet.


RESPEKT FÖR MILJÖN OCH NATURMILJÖN

En viktig värdering för Legnoart är att de inte söker vinst till varje pris. Deras affärsmodell bygger på respekten för den naturliga miljön som valet av deras material bygger på. Träbehandlingen av deras produkter görs alltså med organiska oljor eller genom termisk specialbehandling, vilket både gör träet mer härdigt och skyddar mot parasiter.


I förhållande till produkternas finish lämnas deras strukturer synliga och som de är med öppen purjolök, vilket gör att träet kan leva vidare och förmedla historien om dess ursprung.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna