Cocktail Tillbehör - Danmarks största distributör av drycker utrustning

Som bartender, är det viktigt att göra några perfekta drinkar och cocktails. De måste smaka gott, och här används ingredienser av högsta kvalitet. När cocktail eller dryck vidrörs eller Shaket bra, måste det vara dekorerad. Detta görs med garnering och cocktailtillbehör. Cocktail tillbehör hittar du här på Barlife. Vi har all utrustning du kan tänka på, och det kommer att ta dina drycker till en helt ny nivå. Läs mer här

Loading...
Filter

Utrustningen är viktig när du ska göra den perfekta cocktailen

När man gör cocktails är det viktigt att ha rätt utrustning för att säkerställa att cocktailen blir perfekt. De viktigaste verktygen du kommer att behöva inkluderar en shaker för att blanda ingredienserna tillsammans, en sked för att röra ingredienserna och mäta mängden av ingredienser som behövs i din cocktail, en jigger för att mäta ingredienserna noggrant, ett filter för att filtrera cocktailen när den hälls från shakeren till glaset, en kniv för att skära frukt och garnering för din cocktail, och isbitar eller tillgång till en ismaskin, eftersom isbitar är en viktig ingrediens i många cocktails.

Det rätta glaset kan också göra en stor skillnad för din cocktailupplevelse. Vissa cocktails serveras bäst i en specifik typ av glas, som t.ex. ett margaritaglas eller ett old fashioned-glas. Med rätt utrustning kan du skapa cocktails med en professionell finish och imponera på dina gäster med den perfekta drinken.

Vad används sakerna till

Istärningar används i många cocktails för att kyla drycken och ge den rätt temperatur. Du kan köpa istärningar i livsmedelsbutiker eller använda en ismaskin för att göra dina egna istärningar.

Drinkpinnar och drinkdekorationer används för att dekorera cocktails och ge dem en mer professionell och estetisk appel. Dessa inkluderar citrusfrukter, cocktailbär, paraplyer, blommor och andra dekorativa element.

Drinkrecept är recept på cocktails som innehåller detaljerade instruktioner om ingredienser och mängder som behövs för att göra den aktuella cocktailen.

Festartiklar inkluderar allt du behöver för att dekorera och pynta inför en fest, inklusive ballonger, girlanger, servetter och festliga tallrikar.

Vikten av rätt cocktailglas

Att välja rätt cocktailglas kan göra stor skillnad i din cocktailupplevelse. Det rätta glaset kan hjälpa till att framhäva doften, smaken och presentationen av din cocktail.

Till exempel är ett högt glas med raka sidor, som ett highballglas, idealiskt för att servera drinkar med is eftersom det ger tillräckligt med plats för isbitar och mixer. Ett lowballglas eller old-fashioned glas är idealiskt för att servera drinkar med bas av sprit eftersom de mindre sidorna på glaset möjliggör att man kan njuta av spritens doft och den mindre volymen hjälper till att koncentrera smaken.

Andra glas inkluderar ett cocktailglas, även känt som ett martini-glas, som är idealiskt för att servera cocktails som inte är utspädda med is, som en martini eller Manhattan, och ett margaritaglas, som är idealiskt för att servera margaritas och andra frysta drycker.

Om du vill läsa mer om olika typer av cocktailglas har vi skrivit den här blogginlägget, som kan ge dig inspiration om vilka glas du kan skaffa hem för din privata bar.

Goda cocktails kräver sugrör

Sugrör är en populär tillbehörsartikel till drycker, eftersom de gör det enklare att dricka och kan också vara dekorativa. Traditionella sugrör är vanligtvis tillverkade av plast eller papper, men det finns också flera andra alternativ.

Bionedbrytbara sugrör är ett mer miljövänligt alternativ till traditionella plast- eller pappersugrör, eftersom de är tillverkade av material som är biologiskt nedbrytbara. Dessa sugrör kan tillverkas av material såsom majsstärkelse, vetehalm, bambu och andra biologiskt nedbrytbara material.

Metallsugrör är också ett populärt alternativ eftersom de är återanvändbara och kan användas om och om igen. De är ofta tillverkade av rostfritt stål eller aluminium och finns i olika storlekar och färger. En fördel med metallsugrör är att de tål varma drycker och inte faller isär även när de används i en varm dryck.

Oavsett vilken typ av sugrör du väljer är det viktigt att tänka på miljöpåverkan. Traditionella plast- eller pappersugrör kan vara skadliga för miljön eftersom de ofta hamnar i havet eller på soptippar och tar lång tid att brytas ned. Därför kan det vara en bra idé att välja mer miljövänliga alternativ såsom bionedbrytbara sugrör eller återanvändningsbara metallsugrör.

Isbitar håller din drink fräsch

När du tillsätter isbitar till en drink sänker de temperaturen och gradvis späder ut drycken när de smälter. Detta kan vara fördelaktigt för vissa cocktails, där den spädda smaken och den lägre temperaturen kan göra drycken mer behaglig att dricka. Till exempel kan isbitar i en gin och tonic hjälpa till att mildra den beska smaken av kinin, medan den kalla temperaturen gör drycken mer uppfriskande.

Isbitar kan också påverka utseendet på en drink. Till exempel kan stora isbitar se imponerande ut i en punchskål eller stort cocktailglas. Mindre isbitar, som krossad is, kan användas för att skapa en mer slushy-liknande konsistens i drycker som daiquiris och margaritas.

Det finns också olika sätt att göra isbitar på som kan påverka smaken och utseendet på en drink. Till exempel kan man lägga till örter, frukter eller blommor i isbitarna så att de ger smak och färg till drycken när de smälter.

Man kan också göra isbitar med hjälp av isbitmaskiner om man vill ha det lite snabbare. Eller så kan man använda en iskross om man vill ha sina istärningar krossade till små bitar.

Sammanfattningsvis kan isbitar spela en avgörande roll för att skapa den perfekta cocktailupplevelsen, och det är viktigt att överväga storlek, form och kvalitet på isbitarna när man gör cocktails och drycker.

Det häftiga med drinkpinnar

Drinkpinnar används främst för att röra om i cocktails för att blanda ingredienserna och kyla drycken. De kan också användas för att dekorera drinkar med frukt, bär, oliver eller andra garneringar. Du kan hitta drinkpinnar i olika längder, former och material, och det är viktigt att välja rätt design beroende på ditt syfte.

Drinkpinnar kan tillverkas av olika material, såsom plast, rostfritt stål och bambu. Du bör välja ett material som passar dina preferenser och det syfte du kommer att använda dem för. Drinkspinnar kan finnas i olika längder, från kortare varianter, som är lämpliga för små glas eller servering av snacks, till längre varianter, som passar bäst för större cocktailglas.

Det finns många olika design av drinkspett, från enkla och eleganta till mer dekorativa och festliga varianter. Du kan hitta drinkspett med hjärtan, fruktformer eller andra roliga och färgglada designer. Oavsett vilket design du väljer kan en välplacerad drinkspett verkligen förbättra utseendet på dina cocktails.

Det är viktigt att komma ihåg att drinkspett kan vara en källa till bakterier om de inte rengörs ordentligt. Det är en bra idé att tvätta dina drinkspett i varmt tvålvatten efter användning och torka dem ordentligt innan du använder dem igen. Det kan också vara en bra idé att ha flera drinkspett tillgängliga så att du alltid har en ren till hands när du gör drinkar.

Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna