Unna dig själv dessa 5 vackra vitvinsglas

Loading...
Unna dig själv dessa 5 vackra vitvinsglas

Gång på gång får vi frågan om huruvida vinglas verkligen har så stor betydelse för vinet. Och vi fortsätter ihärdigt att sätta två tjocka streck under JA! Vinglas har verkligen en stor betydelse för den totala smakupplevelsen.

Rött vin och i synnerhet rödvinsglas föredras av många, och därför finns det många olika sorters glas på marknaden.

Men i det här blogginlägget kommer vi att fokusera på den stora lillebrodern; vitvinsglaset. Vi delar med oss av våra 5 absolut vackraste vitvinsglas, och förklarar varför just dessa glas gör vinupplevelsen så mycket bättre.

 

Sublym vitvinsglas från Chef & Sommelier

Nå nya höjder för vitt vin med det här vackra glaset från Chef & Sommelier-sortimentet. En frisk fläkt i den mycket traditionella och relativt konservativa industrin för vitvinsglas. Som du kan se är foten både smal, lång och otroligt elegant. Glaset har en vacker kupa som elegant smalnar av något mot glasets öppning.

Perfekt till en lätt förrätt eller till att servera en uppfriskande välkomstdrink. Själva kupan har en kapacitet på 25 cl, vilket ger vinet tillräckligt med utrymme för att kunna slungas runt i glaset samtidigt med att smaker och aromer stannar i glaset.

På det hela taget är det ett vitvinsglas som ger dig otroligt mycket valuta för pengarna, och vi rekommenderar starkt att du ser närmre på detta glas.

 

Vitvinsglas fra WINE EMOTIONS

Här har du ett väldigt speciellt vitvinsglas, och vid första ögonkastet lägger du förmodligen märke till den karakteristiska kupan. Man har definitivt experimenterat med lite skarpare kanter, vilket gör vinglaset ganska unikt.

Med en kapacitet på 35 cl är vitvinsglaset från WINE EMOTIONS perfekt när man ska servera en god flaska vitt vin. Vinet presenteras på bästa vis och även om glaset är anmärkningsvärt tar det inte på något sätt uppmärksamheten från själva vinet. Tvärtom, det framhäver verkligen vitvinets många kvaliteter, vilket är anledningen till att just detta vitvinsglas kommit med på listan.    

Förutom till vitt vin kan du också använda det här glaset till att servera en förfriskande drink. 

 

Starlight Vitvinsglas fra Stölzle

Vinglastillverkaren Stölzle har i sin senaste glaskollektion skapat denna vinpärla, som går under namnet Starlight. Med en kapacitet på 41 cl är vitvinsglaset ett av de fylligare i branschen och du har verkligen möjlighet att slunga vinet runt i glaset.

Själva glaskupan har en helt traditionell och elegant design, den är bredast i botten och smalnar långsamt av mot öppningen.

Denna form på glaset framhäver alla aromer och smaker, något du får glädje av när du doftar eller smakar på vinet.

En fördel med det här vinglaset är att det är otroligt vackert i sig självt. Men när du häller upp vitvinet i glaset kommer glaset i bakgrunden och det är vinet som får uppmärksamhet. Stölzle Starlight gör på så sätt precis vad ett bra vitvinsglas ska göra.

  

Stem Zero Nude Vitvinsglas

Vi går nu vidare upp till det översta steget på kvalitetsstegen, där finns det inte plats till några kompromisser. Se bara på foten på det här underbara vitvinsglaset från Stem Zero. Den är så smal att den nästan är osynlig. Och även om glaset kan verka ömtåligt ska du inte felbedöma härdigheten.

Glaset är faktiskt tillverkat av ett extremt lätt kristallglasmaterial som är mer motståndskraftigt och flexibelt än vanligt glas.

Den glasserie som det här vitvinsglaset ingår i heter Delicate, och om du får det i handen kommer du direkt att förstå, varför det heter så. Glaset väger nästan ingenting och den smala foten gör att vinkupan svävar fritt i luften. Det är i alla fall nästan så det ser ut.

Om du verkligen vill unna dig ett delikat vitvinsglas är det här glaset du ska ha tag i.

 

Zalto Vitvinsglas

Sista stoppet på resan för denna gång blir i österrikiska Zalto. Kvalitetsmässigt är vi fortfarande i toppklass och estetiskt sett är det svårt att föreställa sig ett vackrare vitvinsglas än detta.

Glasen från Zalto är munblåsta, vilket gör dem helt unika, och det här vitvinsglaset är verkligen inget undantag.

Formen är soft och linjerna är helt rena. Kanten på glaset är extremt tunt, vilket ger dig de bästa förutsättningarna för en oförstörd vinupplevelse.

Vinglas med för tjocka kanter kan avge värme eller smak och påverka vinet negativt. Det behöver du inte oroa dig för med Zalto vinglas.

Du får ett vinglas som har vunnit flera priser för sin fantastiska förmåga att framhäva det bästa i vitvinet, och ett vinglas som är älskat av många inom vinindustrin.

Som du nog har förstått, är valet av vitvinsglas inte helt likgiltigt. Märk efter vilka glas som appellerar till dig och få på så sätt en mycket bättre vinupplevelse.

Vi hoppas att det här inlägget har gett dig lite inspiration till vilket vitvinsglas du ska välja nästa gång.

Du är alltid mer än välkommen att utforska vårt enorma glasuniversum, där vi har allt du kan önska dig.



Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna