Hvidvin

Liquor

För en starter eller en god middag är det alltid riktigt bra med ett vitt vin. Det är så att människor i de flesta länder faktiskt ganska traditionella när det gäller olika typer av vin och när att dricka dem. Till exempel är det otänkbart att man väljer att dricka rött vin, till exempel starter och lika otänkbart är det att du väljer att dricka vin för huvudrätten. Anledningen är helt enkelt att vitt vin är tänkt att vara berusad till start och det kommer förmodligen alltid att vara.

Vitt vin med fisk

Vanligtvis får fisk för att börja och det kan finnas många olika typer av fisk som du serveras. Ett klassiskt används i stor utsträckning Det är naturligtvis lax, som kan komma i många olika smaker. Det kan vara, till exempel, väljer att man för att tjäna en lax roll, eller alternativt finns det några som är mer för gravlax. Och när så är fallet så kommer du att se hur perfekt det skulle vara att få vitt vin för denna fisk. För det finns en lätthet i fisk som du inte hittar i många andra typer av livsmedel och det är denna enkelhet som måste matchas väl med vinet du väljer. Och oavsett hur mycket eller lite du vet om vin och mat, så att du alltid tycker att det känns bäst att välja att dricka vitt vin för lättare rätter såsom fisk. Det innebär också att du börjar lite lätt i förhållande till alkohol eftersom det är alltid så att vitt vin är just det som är enklast och det som är minst tungt. Och när du går vidare till andra rätter, och kanske de tyngre kötträtter då är det mycket bra känsla att börja på rött vin i stället
.  
Sätt fallande sortering
Sida
 1. Bruni "Plinio" Vermentino Toscana 2016 FL 75 20033
  Bruni "Plinio" Vermentino Toscana 2016 FL 75
  169,00 kr
  Quickview
 2. Bruni "Polare" Rosato Toscana FL 75 20035
  Bruni "Polare" Rosato Toscana FL 75
  140,00 kr
  Quickview
 3. Bruni "Regio" Vermentino/Chardonnay Toscana FL 75 20031
  Bruni "Regio" Vermentino/Chardonnay Toscana FL 75
  140,00 kr
  Quickview
 4. Famille Hugel, Classic Riesling 2016 FL 75 20030
  Famille Hugel, Classic Riesling 2016 FL 75
  325,00 kr
  Quickview
 5. Domaine de Pellehaut, Harmonie de Gascogne Rosé FL 75 20164
  Domaine de Pellehaut, Harmonie de Gascogne Rosé FL 75
  169,00 kr
  Quickview
 6. Caleo Inzolia 2016 FL 75 20165
  Caleo Inzolia 2016 FL 75
  126,00 kr
  Quickview
 7. Wine Cup Chardonnay (30x18cl) 18 20168
  Wine Cup Chardonnay (30x18cl) 18
  55,00 kr
  Quickview
 8. Stone Valley, White Zinfandel Rosé FL 75 20173
  Stone Valley, White Zinfandel Rosé FL 75
  98,00 kr
  Quickview
 9. W. L. Weller Special Reserve Bourbon FL 75 58020
  W. L. Weller Special Reserve Bourbon FL 75
  565,00 kr
  Quickview
 10. Robertson Winery Shiraz (BiB) KRT 300 10249
  Robertson Winery Shiraz (BiB) KRT 300
  310,00 kr
  Quickview
Sätt fallande sortering
Sida

Hvidvin til forretten

Det er normalt at vælge fisk eller pasta til forretten. En meget udbredt valg af fisk er naturligvis laks. Laks kan komme i mange forskellige varianter til forret. Eksempelvis kan det være, at man vælger at servere en lakseroulade, gravad laks eller laksemousse. Til en fed fisk som laks, vil man typisk vælge en chardonnay. Er det røget laks, skal ens chardonnay gerne være fyldig om med fadlagring. Til pastaforretter er det ikke pastaen, der afgør, hvilken hvidvin der skal bruges. Det er derimod de andre indgredienser i retten. Pasta med skaldyr er populært, og til sådan en ret, vil en vin på Pinot Grigio være at foretrække. Inden du vælger at købe en flaske, er det vigtigt at have gjort sig nogle tanker om, hvad vinen skal bruges til. Som oftest serveres hvidvin køligt, så det er en god ide at vente med at servere vinen, til maden er serveret. Ønsker du at holde vinen kølig, kan det være en god idé, at anskaffe sig en vinkøler.
 

Vin og kun vin

Skal vinen drikkes uden tilhørende mad, så er det meget forskelligt hvad folk ønsker. Nogle går efter det mere søde og lette hvidvine, mens andre foretrækker mere syre og høj alkoholprocent. Udvalget og smagsnuancerne er meget forskellige mellem vinene i vores sortiment. Vi anbefaler, til dem der er lidt usikre på vin, at vælge 2-3 forskellige slags hvidvin, næste gang du har gæster. Alt efter hvor mange i er, kan i smage et lille glas af hver vin, uden at der spises smagfuldt mad til. Her vil man opleve vinenes nuancer, og måske finde sin nye favorit. Vil du blive bedre til at vælge de rette vine, og huske dine favoritter, så køb en lille bog og skriv notater. Start med at noter druesorten og området vinen kommer fra. Herefter noteret hvilken ret vinen, som vinen var god til. Chardonnay og riesling er meget poplulære vine i Danmark.


Her finder du vores flotte udvalg af vinkølere.

 

Et glas hvidvin i varmen

Når vejret er rigtig varmt og solen brænder, kan det være rigtigt godt, at køle sig lidt på et godt glas hvidvin. Sørg for at køle flasken godt af inden servering, da de fleste hvidvine nydes bedst afkølet. Skal man følge de uskrevne regler, så er det forbundt at putte en isterning i vin. Det må man kun i sangria. Skal du og dine gæster nyde et godt glas i haven, så er det smart med en vinkøler. En vinkøler kan holde din vin kølig i lang tid og den fås i mange forskellige udgaver. Skal vinen ikke drikkes til mad, vælger de fleste at købe en lidt vin med meget sødme. Når den skal drikkes i varmen, må den gerne være mere frisk og syreholdig. Nydes vinen til en kølig dessert, er riesling et godt bud. Gerne en spatburgunder riesling.

Hvidvin priserna är alltid låga på Bar-life.se
Att köpa Hvidvin hos Bar-life är alltid enkelt och enkelt eftersom du hittar de bästa priserna, varumärkena, prisklasserna, kundbetyg, specialerbjudanden och kundfördelar. Vi har snabb leverans.
Copyright © 2013-2017 Magento, Inc. Alla rättigheter reserverade.