LÄR DIG MER OM GIN OCH OM HUR DU ANVÄNDER DEN

Loading...
LÄR DIG MER OM GIN OCH OM HUR DU ANVÄNDER DEN

Du behöver inte veta allt om en typ av alkohol för att kunna njuta av den, men ibland kan det vara intressant att veta lite om varifrån den kommer. Allt fler människor börjar till exempel njuta av gin, men många är inte alls medvetna om varifrån den kommer eller om hur den får den lätt parfymerade smak som är så karakteristisk för gin. Förutom en beskrivning av var gin kommer ifrån, kan du nedan också läsa om vilka drinkar du kan göra med gin.

- Kolla in de många olika typerna av gin på Barlife -

Gin kan spåras tillbaka till medeltiden, men då använde man den inte vid festligheter. På den tiden var gin känd för sina medicinska egenskaper, så den användes först och främst för att bota sjukdomar, lindra smärta och liknande. Gin blev först känd i England och sedan spreds drycken över hela Europa. På Barlife har vi många olika sorters gin från ursprungslandet England → se dem här.      

Sapphire London Dry Gin  

Gin har också så småningom också tagit sig till Afrika, där många dricker den för att de tror att den kan hålla myggorna borta. Gin förekommer ofta i länder där malaria och liknande sjukdomar är utbredda som ett försök på att hålla sjukdomarna borta. I Sydamerika har gin också dykt upp. Pröva en läcker gin från Colombia eller Italien och se vilket lands gin du tycker bäst om. När man pratar om gin, ska man veta att det finns många olika typer av gin som inte nödvändigtvis har så mycket gemensamt. En sak som de dock alltid har gemensamt är att de har enbär som främsta smakkomponent. Det är denna smak som får folk att tänka på gin, även om många tror att den kommer från gran eller liknande. Det finns särskilt en typ av gin som smakar mycket enbär och den heter Hernö Juniper

Om du tittar runt på Barlife kommer du också upptäcka att vi har ett brett utbud av olika typer av gin. Vi har de som alla känner till, som Bombay Sapphire och Gordon’s,samt de mer speciella som HAVNHanami och Gin Mare. Det finns alltså en gin för alla smaker och prisklasser. Förutom att vi säljer gin, kan du också hitta ginset som innehåller de ingredienser du behöver för att göra din egen gin. Precis som att laga sin egen mat kan det vara en underbar upplevelse att göra sin egen gin och du kommer utan tvekan att njuta ännu mer av den.

 

Gör drinkar med gin

Du kan göra många olika drinkar med gin, men om vi ska nämna en, som alla känner till, är det givetvis Gin & tonic, som man dricker över hela världen. En G&T är alltid ett säkert val om du är osäker i baren.

Et eksempel på en gin og tonic

 Klassikern: G&T

En gin & tonic består av två delar gin och tre delar tonic. Man brukar säga att en gin & tonic har samma standard som dess ingredienser. Ju bättre din Gin & tonic ska bli, desto bättre ingredienser bör du använda.  En Gin & tonic är idealisk som välkomstdrink på fester, eftersom du nästan kan garantera att alla kommer att gilla den. Om du vill göra något speciellt av denna drink, kan du lägga till en skiva lime eller citron. Alternativt kan du lägga till några gurkskivor, som både ger en riktigt god smak och ser läckert ut.

 

Den enkla: Gin Martini

En annan läcker drink med gin som vissa kanske till och med skulle kalla en "klassiker" är en Gin martini. Trots att den inte varit modern på några år, är den fortfarande en klassiker i fina cocktailbarer och för många är det en av de cocktails som de alltid beställer. Om du beställer en Gin martini ska du vara uppmärksam på vilken gin bartendern väljer, eftersom det ska vara den allra bästa och helst från den översta hyllan.

 

FÖRE MIDDAGEN: NEGRONI

Många människor gillar en cocktail före middagen och här har de flesta sin egen favorit. Om du vill ha lite ny inspiration kan du pröva att göra den läckra Negroni som kvällens första cocktail. Den är utsökt med sin lätt bittra och fräscha smak och är enkel att göra. Drinken innehåller bara tre ingredienser: gin, söt vermouth och campari. 

Campari har en bitterhet som många måste vänja sig vid, så en Negroni är ett självklart val för att prova smaken. Snart kommer du förmodligen att älska andra drinkar som också innehåller Campari, och en helt ny värld kommer att öppna sig. Även om alla typer av gin innehåller samma karakteristiska enbärssmak kan de variera något. Du kan experimentera lite med gin genom att titta runt på Barlife, där vi har ett mycket brett urval av olika typer av gin, och du hittar säkert en som passar dig! Tonic Water är också något vi har om du vill göra en god G&T.

Brug fever-tree tonic vand med din gin 



Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna