HA KOLL PÅ DINA REDSKAP I BAREN

Loading...
HA KOLL PÅ DINA REDSKAP I BAREN

Alla bartenders vet, att något av det svåraste i en bar kan vara att hålla reda på alla saker man använder. Ofta använder man ett redskap och lägger det ifrån sig igen, och det kan vara svårt att hitta det, när man ska använda det igen. Det finns flera saker du kan göra för att se till att du alltid har alla dina saker till hands när du står i baren. På Barlife har vi många exempel på redskap som du skulle kunna behöva i baren.

- Här kan du se, hur du får koll på ditt lager i baren -

billede af flasker

FLASKORNA SKA VARA PÅ ETT OCH SAMMA STÄLLE

Om du ska genomgå din bar ordentligt för att se hur du kan optimera den och förbättra arbetsrutinerna kan du börja med flaskorna. Dem använder du ofta. Det är faktiskt väldigt få drinkar som inte kräver att du vänder dig om och tar en flaska och häller i drinken.

Det bästa du kan göra för dig själv och din bar är att köpa en eller flera speedrail som du kan placera flaskorna på. En speedrail är en sorts hylla som håller flaskorna på plats och hindrar dem från att falla ner, även om det blir trångt i baren och folk råkar knuffa till hyllorna. Om du använder vanliga hyllor där flaskorna står fritt kan du inte undvika att enstaka flaskor faller ner i bland, men det kan du enkelt undvika med en speedrail. Så när du vill ha koll på din bar, är en speedrail en bra början.

Det är bara om du har en väldigt liten bar som det räcker med en enda speedrail annars behöver du förmodligen flera. På Barlife vet vi hur bartenders arbetar och vi känner till deras behov, vilket återspeglas i vårt breda utbud av redskap till baren. Vi har bland annat en dubbel speedrail, som många bartenders tycker är väldigt användbar.

OPTIMERA SAMARBETET BAKOM BAREN

Om du arbetar på en plats där flera personer arbetar tillsammans samtidigt är det viktigt att du är bra på att samarbeta. Ett bra samarbete innebär att arbetet blir bättre, roligare och snabbare, vilket ligger i allas intresse. Så om du leder en bar eller har andra ansvarsområden i en bar kommer du att ha stor nytta av att undersöka hur personalen kan samarbeta på bästa sätt. En sak du kan göra, är att ta reda på vilka styrkor och svagheter de som ska arbeta tillsammans har, för det kan hända att de är så olika att de kan komplettera varandra. Kanske en av dem är bra på att se de små detaljerna men inte så bra på att hålla koll på hela baren, medan den andra är tvärtom och inte är så detaljorienterad men bra på att ha koll på hela baren.

- Hitta redskap till baren som gör ditt arbete bakom baren enklare på Barlife -

Du kan också ta reda på vilka intressen olika bartenders har. Om det finns en person som är mycket intresserad av att hälla upp drinkar kan den personen ansvara för flaskorna. Under kvällen kommer den här personen att kontrollera att flaskorna i speedrail är fulla. Och om man tittar på speedrailerna och ser att en eller flera flaskor är tomma eller nästan tomma, bör man byta ut flaskan omedelbart så att den person som gör drinkarna inte plötsligt får slut på det, han eller hon ska använda. Den kan vara till stor irritation för både bartender och gäst eftersom det skapar onödig väntetid.

BLÄDDRA IGENOM UTBUDET AV REDSKAP TILL BAREN

För att få ut max av en bar och de bartenders som arbetar där krävs ofta en liten analys av hur arbetet bakom baren går till. Som barchef eller ägare kan du till exempel observera vilka redskap som bartenderna använder mest och om det finns för få av dessa verktyg, kan du överväga att köpa fler. En annan sak du kan göra är att se om bartenderna lägger mycket tid på något som de inte skulle behöva lägga så mycket tid på - om de bara hade haft rätt verktyg. En av de saker som du kanske upptäcker är att när bartendern måste ta en flaska från en speedrail och hälla innehållet i drinken tar det lång tid att ta av locket, hälla upp, sätta på locket igen och ställa tillbaka flaskan på speedrailern. Detta kan undvikas genom att köpa några hällpipar som du kan sätta på alla öppna flaskor i baren. Då går det blixtsnabbt att ta ner en flaska från speedrail och göra en god drink.

et billede af en strainer og en drinkTrustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.7
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna