DET PERFEKTA BARSETET TILL DIN BAR

Loading...
DET PERFEKTA BARSETET TILL DIN BAR

Som bartender behöver du rätt redskap och så’n är det! De redskap du behöver varierar dock mycket beroende på vilken typ av bartender du är, och vilken slags bar du arbetar på. Med den här guiden kan du lära dig mer om vilka redskap du ska välja till baren och se om det finns ett barset som passar speciellt till dina behov.

- Se hela utbudet av barset hos Barlife här -

Ett barset för nybörjare

Alla måste börja från början och det gäller även den nya bartendern, som övar sig på hantverket och sakta men säkert hittar sin personliga stil. Hos Barlife hittar du flera olika barset som täcker nybörjarens behov.

- Ett av de barset som skulle kunna vara relevant, är detta paket för 349 kr -

Med det paketet får du allt du behöver som nybörjare. 

Billedet viser et barsæt

I ett bartenderpaket får du bland annat en Boston shaker, som är den vanligaste shakern som består av två delar. Många bartenders föredrar den här shakern eftersom den är så enkel. En Boston shaker består av en botten som är tillverkad av ett särskilt tjockt glas som klarar av de våldsamma rörelserna, som den utsätts för. Det är därför viktigt att du inte bara använder ett vanligt glas, eftersom det förmodligen inte kommer att klara av trycket du lägger på glaset.

- Om du är intresserad av en Boston shaker hittar du dem här -

  

Förutom glasbotten finns det också en topp, som vanligtvis är tillverkad av rostfritt stål, vilket också är fallet med shakern i det här bartenderpaketet.

När du använder en Boston shaker måste du också ha en sil, eftersom den inte är inbyggd i shakern. Det är den till exempel i en tredelad Manhattan shaker. I det här bartenderpaketet får du också en sil, som du använder när du ska hälla upp drinken i ett glas och inte vill att is, örter och annat ska hamna i drinken. Något annat som du får i detta bartenderpaket som är lämpligt för nybörjare är en muddler, som är en slags pinne som är tjockare i ena änden.

En muddler, her vist i træ, er uundværlig i en bar

En muddler er en af de ting du helt sikkert får brug for i din karriere som bartender, derudover er den uundværlig når man skal lave en mojito. Den bruges til at mase lime, frugter og krydderurter for at få alle smagene ud. 

Förutom en muddler behöver du som bartender också rätt drinkmått, och det får du också med i det här bartenderpaketet i form av en dubbel jiggern. Jiggern har ett mått på varje sida och här kan du mäta alkoholen innan du häller upp den i drinken. Det finns både ett 2cl- och ett 4cl-mått, som är de två vanligaste måtten. Du får också hällpipar med i paketet, dem kommer du att behöva när du ska hälla ur dina flaskor.

ETT BARSET TILL DEN LÄTT ÖVADE

Om du har experimenterat med bartenderyrket ett tag kanske du har fått blodad tand och gärna vill ta ett steg vidare.

- Kolla in det stora utbudet av redskap hos Barlife här -

Som du blir bättre och bättre på att vara bartender kommer du att behöva fler och fler redskap. Hos Barlife kan du också hitta barset som är lämpliga för de mer erfarna eftersom de innehåller fler redskap. Du kan bland annat hitta ett barset som inte bara innehåller shakermuddlerjigg, och hällpipar, utan även sugrör, barsked och barkniv.Dessutom får du fler hällpipar än i startpaketet.

komplet mojito bartender barsæt

 Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna