SÅ MÄTER DU BÄST ALKOHOL TILL DRINKAR

Loading...
SÅ MÄTER DU BÄST ALKOHOL TILL DRINKAR

Om du står i en bar är det viktigt att du häller upp rätt mängd alkohol när du gör drinkar. Om du häller för mycket eller för lite alkohol i en drink, kan du förstöra den. Därför måste du hitta ett bra sätt att mäta rätt mängd alkohol varje gång. Det är få personer som kan lita på sitt ögonmått och det är i allmänhet inte en metod som du bör använda eftersom det kräver att du är riktigt bra på det. Det finns olika mått som du kan använda och på Barlife hittar du ett brett urval och något för alla. Många bartenders är förtjusta i den originala jigger och den är också bra att börja med när du ska välja ditt första mått.

Se den originala giggeren här

 

EN JIGGER ÄR LÄTT ATT ANVÄNDA

Historien om en jigger går långt tillbaka i tiden och ordet jigger är ett slangord för ’litet glas’. Det är precis vad en jigger är.Det är dock inte ett glas som används för att dricka ur, utan snarare för att mäta alkohol. Oftast är en jigger tillverkad av någon form av metall, ofta rostfritt stål.

När man i dag talar om en jigger menar man vanligtvis ett mått som är format som ett slags timglas och som har en mätskål i båda ändarna. Se timeglasformen här.Den här typen av jigger har blivit så vanlig att det faktiskt är extremt sällan man ser en version med bara ett mått. I en bar använder bartendern ofta två olika mått, till exempel 2 cl och 4 cl. I det här fallet kan det vara irriterande att behöva använda två olika mått och därför kan du i stället överväga att köpa en jigger som har två mått - ett i varje ända. Allt du ska göra när du använder en jigger är att hälla alkoholen i måttet så att vätskan går ända upp till kanten och därefter hälla innehållet i den drink du gör. Du kan använda båda ändarna – eller båda måtten – på din jigger.

 

HITTA EN JIGGER I DIN STIL

Om du är bartender behöver du inte fråga dig själv om du behöver en jigger, för svaret är nästan alltid ja. Du bör snarare fråga dig själv vilken jigger du behöver. Det finns många olika varianter och en av de saker du bör överväga är om funktionalitet eller design och estetik är viktigast för dig. Den klassiska jigger av stål är ett säkert val eftersom den är lätt att använda, lätt att rengöra och inte sticker ut för mycket. Men du kanske föredrar en typ av jigger som är lite annorlunda. Om så är fallet kan du till exempel välja en Coley jigger Urban bar,som finns på Barlife. Den är längre än den klassiska och har en slags stjälk mellan de två måtten. Förutom stjälken sticker den också ut på andra sätt, eftersom den är tillverkad i kopparfärg. Just nu är koppar en av de hetaste färgerna bakom baren, så om du vill vara en modern bartender kan du lika gärna köpa så många saker som möjligt kobbar.
en jigger i flot kobber look

 

Om du verkligen gillar design kan du också välja en jigger som inte är gjord av stål utan av glas. Den här jiggeren kännetecknas av ett kantigt mönster, som också är mycket modernt just nu. Den här typen har linjer på sidan så att den kan användas till nästan alla de vanligaste måtten. På Barlife hittar du också en Leopold-jigger, som nästan leder tankarna till medeltiden och olika fantasyserier, där figurerna dricker vin och drinkar ur vackra, gyllene glas.

- Här hittar du Leopold jiggeren –

Denna jigger är nämligen gyllene i antingen guld eller silver och har en slät och blank yta på utsidan.

 

COOLA VINTAGE JIGGERS HÄR PÅ BARLIFE

En av de stilar som verkligen dras ner från hyllorna just nu är vintage-stilen. Har du lagt märke till hur vinylskivor och skivspelare har fått nytt liv i många hem och hur man fördjupar sig i ett helt album alltmer i stället för spellistornas blandningar av låtar och artister?

Den här trenden följer oss också i barvärlden, där efterfrågan på glas, dekorationer och andra barartiklar i vintagestil ökar. Jiggers är inget undantag här, och du kan verkligen hitta coola måttbägare med vintage-look.

Om vi ska lyfta fram en jigger som lever upp till de eftertraktade vintage-trenderna är det den här  vintage kopparjiggeren, som har ett väldigt autentiskt utseende. Och om du sätter ihop en hel baruppsättning i vintagestil kan du plötsligt göra cocktails på ett sätt som verkligen imponerar på dina gäster.

Den här Vintage Koppa Boston Shaker  kan till exempel vara ett bra komplement till jiggeren, och du kan skapa ett komplett tema för din barutrustning.

Om du inte gillar kopparfärgen kanske denna Vintage Jigger passar bättre till din smak. Den är lite mer dämpad, men utstrålar fortfarande en autentisk och uttrycksfull aura som bidrar till att skapa en fantastisk atmosfär bakom bardisken. 



Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna