LUIGI BORMIOLI - EN ITALIENSK PÄRLA

Loading...
LUIGI BORMIOLI - EN ITALIENSK PÄRLA

Italienaren Luigi Bormioli lever efter visdomens ord: "Ett glas för varje tillfälle", och Luigi Bormioli är därför stolt över att kunna producera glas för alla ändamål.

Vattenglas, cocktailglas, ölglas, snapsglas, whiskyglas, romglas, champagneglas... Listan kan göras lång, men du förstår poängen. Om du letar efter nya glas till ditt vitrinskåp finns det goda skäl att se på de italienska.

Förutom de många dricksglasen har Bormioli också specialiserat sig på behållare i den kosmetiska världen. Här har de till exempel tillverkat flaskor för Channels parfymer och samarbetat med flera av de kända kosmetikmärkena.

 

Inovativa Bormioli

Företaget har drivits av samma familj i 25 generationer och allt började med tillverkning av vinglas. Under de senaste 100 åren har Luigi Bormioli varit bland de ledande inom innovation, vilket har gett positiva resultat.

Under 60-talet började företaget investera mer resurser i kemisk innovation som ett strategiskt steg för verksamheten, vilket ledde till en serie färgglada glas - världen hade aldrig tidigare sett något liknande. 

Bormioli är först i världen med att hitta ett sätt att blåsa kupan och stjälken i ett stycke. Denna avancerade teknik minskar risken för att glasen ska gå sönder och ger dem en mycket speciell kvalitet.

Luigi Bormioli har ett eget laboratorium där de har tillverkat sitt eget kristallglasmaterial - SON.hyx® - som är ett blyfritt kristallmaterial som ökar glasets hållbarhet och styrka. När du köper glas från Luigi Bormioli har du 25 års garanti mot flisor och glasskärvor.

I princip kan du slå ett Bormioli-glas i bordet utan att det går sönder, och du kan diska glaset 1000 gånger i diskmaskinen utan att det blir missfärgat av glaspest.

Det kristallina materialet ökar alltså både glasets flexibilitet, styrka, klarhet och glans.

 

SÅ UNDGÅR DU GLASPEST PÅ DINA LUIGI BORMIOLI-GLAS

Som sagt har du 25 års garanti på dina glas från Bormioli, men det finns några mycket enkla tips som du bör följa för att bevara glasens klarhet och glans.

  • Ta först och främst bort alla etiketter innan du använder glasen för första gången.
  • Om du diskar glasen för hand är det viktigt att du använder ett icke-slipande diskmedel och att du torkar glasen omedelbart.
  • Du kan också ställa glasen i diskmaskinen, men de ska alltid placeras högst upp i maskinen med skålen upp och ner. Det är också viktigt att torka glasen omedelbart efter disk.

Om du följer dessa enkla instruktioner kommer dina Luigi Bormioli-glas att behålla sin glans i många år.

 

Om du är på väg att köpa nye glas, rekommenderar vi dig att se närmare på italienska Bormioli, för här får du glas i absolut världsklass.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna