LÄR MER OM SHAKERS

Loading...
LÄR MER OM SHAKERS

LÄR DIG MER OM EN COBBLER SHAKER

Den vanligaste typen av shaker är en cobbler, som är en slags standard inom shakers. Det är en metallkopp med lock. Locket innehåller en så kallad strainer, som är en slags sil, som silar bort oönskade beståndsdelar. Denna typ av shaker har dessutom ett lock. Det är alltså en tredelad shaker och för många nybörjare är det den bästa, eftersom den är lätt att använda även utan erfarenhet. Den används dock även av professionella bartenders, så det är inte bara nybörjare som använder den. Du använder den här shakern genom att hälla alla ingredienser i shakern, skruva på locket och skaka. Nedan följer en utförlig beskrivning:

 
  1. Förbered dina ingredienser så att du har allt du behöver till drinken. Du häller ingredienserna i själva shakern; den öppna metallkoppen och sätter på locket. Därefter skakar du ordentligt och länge så att vätskan får smak från alla ingredienser som du hällt i den. Sedan öppnar du locket och serverar drinken. När du är färdig ställer du in den tomma shakern i frysen.

  2. Ställ shakern i frysen i tre till fem minuter innan du tar ut den och låter den stå i några minuter. Detta skapar kondens på utsidan. Därefter borde toppen hoppa av automatiskt om du inte kan få av den själv.

  3. Om detta INTE sker kan du hälla varmt vatten på locket på shakern, vänta några sekunder och sedan vrida av locket.

Kobber Shaker 500 ml 17797

LÄR MER OM BOSTON SHAKERN

En annan vanlig slags shaker som många bartenders älskar är boston shakern. Ibland kan det också vara svårt att ta av locket från den här tvådelade shakern men som tur är, finns det en lösning på det också. Läs följande beskrivning för att lära dig mer både om Boston shakern och om hur du tar isär den.

 
  1. När du har skakat ingredienserna ordentligt, låt shakern stå på bordet med glaset nedåt. Låt den stå en liten stund så att den hinner stå och arbeta lite.

  2. Du kan sedan vrida isär de två delarna. Om de två delarna på shakern inte sitter hårt ihop bör du på detta sätt kunna separera de två delarna ganska lätt.

  3. Om detta INTE är möjligt kan du försöka hålla hårt i metalldelen på shakern. Knacka sedan mycket lätt på metalldelen och så bör du kunna separera de två delarna.

En sak som du får glädje av när du ska ta isär din Boston shaker är lite rutin. För många kan det vara svårt att ta isär de två delarna, men efter ett tag blir det lätt som en plätt. Man ska komma ihåg att den är gjord för ändamålet. Det innebär att det är mycket osannolikt att du har sönder något. Så du kan använda all din styrka för att få isär shakern ordentligt.

Boston Shaker metal 80cl BTBL3340

HA OLIKA SHAKERS FÖR OLIKA COCKTAILS

Ingen säger att du som bartender bara får välja en shaker och alltid använda den. Många bartenders kan se för- och nackdelar med de olika typerna av shakers. Det är just därför det kan vara bra att ha lite av varje. Om man har flera olika shakers, är det mycket lättare att välja vilken shaker man ska använda från dag till dag.

Vilken shaker du väljer kan bero på dagen, humöret och drinken du ska göra. Det kan hända att du föredrar den tredelade cobbler shakern för lite mer avancerade drinkar med många ingredienser. Å andra sidan kanske du föredrar att ta fram Boston shakern när du gör drinkar med färre ingredienser.

En bartender der shaker

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna