GÖR DIN EGEN UNIKA MOJITO

Loading...
GÖR DIN EGEN UNIKA MOJITO

GÖR DITT EGET RECEPT PÅ MOJITO

När man ska göra en läcker cocktail kan man välja en klassiker eller så kan man hitta på sitt eget recept. En klassiker som aldrig blir omodern är Mojito. Men det betyder inte att du nödvändigtvis måste följa receptet slaviskt. Du kan ganska enkelt göra ditt eget recept om det skulle vara några ingredienser i drinken som du tycker bättre om än andra. Du behöver en del olika tillbehör för att göra en Mojito. Vissa är viktigare än andra. Här ger vi dig idé om vad du bör veta om det klassiska Mojitoreceptet och vilka tillbehör du bör skaffa.

LÄR DIG MER OM SOCKERLAGEN TILL MOJITO

I många av de recept som finns på den läckra drinken med rom och myntablad står det att man behöver rörsocker. Det är också det, man brukar få när man beställer den här drinken på en bar, till exempel. Det har dock vissa nackdelar som de flesta Mojito-entusiaster förmodligen kan relatera till. Ofta får man antingen en alldeles för söt tår när man suger upp rörsockret med sitt sugrör. Man kan också riskera att få en alldeles för stark drink som inte har den där läckra sötman alls.

Det kan undvikas om man i stället gör en sockerlag. Det fina med att göra sockerlag är att den löser sig mycket bättre i drinken. Det betyder att varje klunk av din Mojito smakar precis som den ska. Många Mojitorecept innehåller en sockerlag, och som tur är, är det inte svårt att göra. Allt du ska göra är att blanda vatten och socker och koka upp det så får du en sockerlag. Du kan använda den både till en vanlig Mojito, men också till en alkoholfritt Mojito, om du önskar det.

 

ETT MOJITO RECEPT MED LITE LYX

De flesta har druckit en klassisk Mojito. Några har faktiskt druckit så många av dem att de börjar tröttna på dem. Det är därför fler och fler som experimenterar med nya varianter av den klassiska Mojito’en. De använder lite andra och nya ingredienser och ger den traditionella drinken ett helt nytt liv. Man kan bland annat hitta recept på champagne Mojito där man har lite champagne i drinken. Dessutom har du ljus rom, som är en mycket viktig ingrediens. Du kan till exempel använda Bacardi, men du kan också använda en av de lite dyrare romsorterna.

Om man gillar läskande drinkar finns det också Mojitorecept med sprite. På så sätt behöver man inte använda sockerlag eller rörsocker. Om man ska göra en stor drink till många, kan man välja att följa ett Mojitorecept til en bowl. Så får du en stor portion som folk älskar att dricka.

havana club mojito

ANVÄND RÄTT TILLBEHÖR TILL DIN MOJITO

Det finns vissa saker som är viktiga att ha när man ska göra en läcker drink med rom, mynta och lime. Det gäller också om du vill vara lite otraditionell och göra ett recept på passion Mojito. Här byter du ut Bacardi mot Passoa, men du behöver ändå samma utrustning. En av de saker som du bör skaffa är en limepress. En annan sak som du kommer att få användning för är en muddler. Det är ett mycket specifikt redskap som du använder för att få ut saften ur myntabladen och blanda den med rörsocker och de andra ingredienserna. Det här verktyget är inte bara användbart när du ska göra Mojito, utan även när du ska göra många andra cocktails. Det är också bra att ha en rörpinne när du gör en Mojito. Alternativt kan det också vara bra att ha en barsked. Du bör se till att du har ett fint glas som du kan hälla upp drinken i och det får gärna vara ett lågt tumbler glas.

 

EXPERIMENTERA MED DINA DRINKAR

Innan man börjar experimentera med nya recept och nya ingredienser bör man känna till det traditionella receptet. Man bör följa ett recept exakt, så att man efteråt kan se om det är något man vill ändra. Det kan ju vara så att du tycker att det är för mycket eller för lite mynta i den. Du kan också tycka att den behöver lite mer mynta. Du kanske till och med vill ha passionsfrukt eller champagne i din Mojito. På sommaren kan du också lägga till färska bär för att få en frisk fläkt som ger din Mojito en fin färg. Det kan du ju bara veta om du experimenterar lite. Många tycker att man inte ska ändra i gamla recept för mycket, men det är ju enda sättet att skapa något nytt. Så om du är en riktig bartender bör du använda din nyfikenhet för att komma på nya recept och göra nya drinkar.

en lyserød mojitoTrustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna