SÅ ANVÄNDER MAN EN BOSTON SHAKER

Loading...
SÅ ANVÄNDER MAN EN BOSTON SHAKER

STEG 1: HÄLL I INGREDIENSERNA

Det första du ska göra är att förbereda alla de ingredienser som du behöver. Det kan vara sprit, mixers, fruktjuicer och örter. I bland kan du behöva en muddler först för att få ut all smaken ur till exempel frukten. Du häller alla ingredienser i det genomskinliga Boston shaker-glaset. Det är naturligtvis viktigt att se på receptet så att du är säker på vilka ingredienser som ska ingå i drinken.

 

STEG 2: MONTERA DE TVÅ DELARNA

Nästa steg inkluderar glasbotten och toppen, som är gjord av metall. Dessa två delar är gjorda så att de passar ihop. Den övre delen i metall är något större än glaset. Det betyder att du kan sätta metalltoppen på glaset och att de två håller tätt. Det är viktigt att du sätter ihop de två delarna ordentligt. När du skakar vill du naturligtvis inte att ingredienserna som du hällt i shakern ska rinna ut.

STEG 3: SKAKA ORDENTLIGT!

När du har satt ihop de två delarna är det dags för det roligaste; att skaka. Håll en hand på metalldelen och den andra på glasdelen, så kan du skaka så hårt du vill. Det är viktigt att du har ett fast grepp om de två delarna. Det varierar hur hårt du behöver skaka. Om du står bakom baren är det ofta längden på kön bakom bardisken som avgör hur mycket du kan skaka. Ju mer du skakar, desto bättre blir drycken. På så sätt får den mer och mer smak. Så om du som bartender har möjlighet bör du prioritera att skaka din drink ordentligt.

 

STEG 4: SEPARERA DE TVÅ DELARNA

När du tycker att du har skakat tillräckligt är det dags att separera de två delarna från varandra. Vissa kan tycka att det är lite svårt, men med lite erfarenhet kommer du utan tvekan att tycka att det är lätt. Det är något man ska vänja sig vid, men som tur är, brukar det gå ganska snabb att lära sig. Allt du behöver göra för att kunna separera de två delarna är att knacka lätt på glaset, under samlingen där glaset och metallocket sitter ihop.

STEG 5: HÄLL UPP COCKTAILEN I GLASET

Nu är din cocktail klar till att serveras och det är bäst att du agerar snabbt. Ofta har du is i shakern så att vätskan i shakern är riktigt kall. Det ska den helst också vara när du serverar den till dina gäster i baren. Därför är det viktigt att agera snabbt så att du kan vara säker på att din drink är kall när den serveras. Du kan servera drinken i ett glas som är kylt, så håller drinken sig kall längre. Du använder en cocktailsil för att sila drycken i glaset.

Om du följer stegen ovan kan du vara säker på att få en massa glädje av din Boston shaker, och det är naturligtvis viktigt för att vara en bra bartender. Det handlar inte bara om att allt ska se snyggt ut när du står bakom baren. Det är faktiskt också viktigt att du får så mycket som möjligt ut av shakern. Alla shakers är gjorda för olika ändamål och uppfyller olika behov. Det är bartenderns uppgift att ta reda på vad en shaker kan göra för dig.

drinks



Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna