JIGGERN - KANSKE DET VIKTIGASTE TILLBEHÖRET I BAREN

Loading...
JIGGERN - KANSKE DET VIKTIGASTE TILLBEHÖRET I BAREN

SÅ HÄR FÅR DU PERFEKTA DRINKAR MED ETT ENDA TILLBEHÖR

Du känner säkert igen det; Gästerna är i vardagsrummet och du måste få ihop drinkarna snabbt. Du har allt du behöver, men hur mycket av varje ska du ha i? Och även om du vet hur mycket du ska hälla i, kan det vara svårt att bedöma hur mycket 2 cl är. Drinkar som antingen är för svaga eller för starka bidrar inte med speciellt mycket glädje, varken hos dig eller hos dina gäster. Däremot finns det inget som kan ge mer glädje än den första klunken av en perfekt doserad drink, utan varken för mycket eller för lite av de olika ingredienserna.

 drinks

KANSKE DET VIKTIGASTE TILLBEHÖRET I DIN BAR

Kanske har du redan gissat vad vi tänker på? Om inte, kommer nu det stora avslöjandet. Tillbehöret som garanterar perfekta drinkar varje gång är ett mätglas.

En riktig bartender kompromissar aldrig, så det är inte snobberi när han eller hon mäter alkoholen i din drink med ett cl-mått. Oavsett hur bra ditt ögonmått är, kommer det aldrig att mäta lika exakt som ett cl-mått.

Vissa cocktails består av många olika typer av alkohol, drinkmixar och sirap. För att få rätt smak i din cocktail är det viktigt att ingredienserna passar ihop. Om du vill att det ska bli rätt varje gång, så ska du skaffa ett mätglas - den är ett måste i din bar, både i den offentliga och den privata. 

FÖRST OCH FRÄMST - DEN PROFESSIONELLA BETECKNINGEN

När du letar efter ett mätglas till din bar är det viktigt att veta att den oftast går under namnet Jigger.

En jigger kännetecknas särskilt av att den är delad i två delar. Oftast ser du den formad som ett timglas, men du hittar också många andra, där man experimenterar mer med designen.

Oavsett om den är formad som ett timglas eller inte, så är fördelen att du har två olika cl-mått - ett i varje ände. På så sätt får du två olika mått när du köper en jigger. Detta är smart, eftersom du ofta upptäcker att du behöver olika mängder av till exempel alkohol och sirap till en drink.

När du köper din jigger bör du därför se till att du får den storlek och de cl-mått som bäst passar till dina behov och de drinkar som du oftast gör. 

 

 jiggers

 

DET ÄR EN BRA IDÉ ATT HA MER ÄN EN JIGGER.

Även om en jigger vanligtvis levereras med två olika cl-mått, rekommenderar vi ändå att du skaffar några i olika storlekar. Du kommer ofta att upptäcka att du behöver mer än de två mått som du får i en jigger. Du kommer förmodligen också att upptäcka att du behöver antingen mer eller mindre än den mängd som din jigger erbjuder, och i stället för att mäta över flera omgångar är det både enklare och snabbare att ha flera jiggers så att du alltid har precis den mått du behöver.

Du kanske tycker att det verkar lite överdrivet, men när du väl har provat att göra många eller stora cocktails kommer du snabbt att upptäcka vilken stor hjälp det är.

Dessutom klarar nästan alla jiggers som du hittar på den här webbplatsen en tur i diskmaskinen. Du behöver alltså inte oroa dig för den stora mängd disk som kan uppstå om du använder många olika redskap.

 

Se vårt breda utbud av Jiggers här → 

 

NÄR DU VÄLJER DIN JIGGER

När du väljer vilken jigger du ska köpa, är det några saker du bör tänka på.

Hela poängen med en jigger är att göra det enkelt för dig när du ska göra absolut perfekta drinkar. Som tidigare nämnts bör du därför vara medveten om vilka behov du har. Brukar du göra många eller stora drinkar, eller har du bara en eller två favoriter?

Välj den jiggar som har de cl-mått som bäst passar till dina behov.

Dessutom är det viktigt att din jigger ligger bekvämt i handen så att du kan arbeta snabbt och effektivt. Ofta ser du en professionell bartender som håller jiggern med lång- och pekfingret. Använd ena fingret till att tippa jiggern över glaset och det andra fingret för att hålla fast i den. Det kan ta några försök innan du lär det, men när det väl är på plats blir det så mycket enklare att göra drinkar... Dessutom ser du professionell ut när du gör det – win win.

 

Se vårt stora utbud av Jiggers här → Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna