DRINKAR MED GINGER BEER

Loading...
DRINKAR MED GINGER BEER

DEN MÖRKA OCH STORMIGA MED GINGER BEER

Just nu är det speciellt en drink som folk tänker på när de hör talas om drinkar med ginger beer, och det är naturligtvis Dark'n Stormy. Aldrig tidigare har folk druckit så mycket av just den här drinken, och det är få som inte gillar denna utsökta, karaktärsfulla, lätt bittra och mycket söta drink. Man använder mörk rom och färgen på drinken är också mörk. Drinken serveras i ett lågt tumblerglas, ofta med ett sugrör. Förutom den mörka rommen tillsätts även limejuice. Här kan det vara bra att ha en limepress eller ett annat redskap som du kan använda för att pressa lime. Du behöver ganska mycket limejuice, och så behöver du ginger beer till drinken. Just sötman i den här fräscha drinken reducerar en del av syrligheten och bitterheten från limen. Kombinationen av dessa tre ingredienser ger en fantastisk smak. När du har beställt den här drinken en gång kommer du förmodligen att beställa den igen. Många säger att om man gillar en moscow mule så kommer man förmodligen också att älska en Dark’n Stormy.

En bartender, der mixer dark and stormy

INGREDIENSER TILL DINA DRINKAR MED GINGER BEER

Som tidigare nämnt har det inte alltid varit så vanligt att använda ginger beer i matlagning och till drinkar. Tidigare var det väldigt svårt att hitta ginger beer i vanliga matbutiker. Man var tvungen att gå till specialbutiker och det kunde bli både dyrt och besvärligt. Numera är det dock mycket få matbutiker som inte har minst en typ av ginger beer på lager. När utbudet är stort, har man med tiden möjlighet för att hitta sitt eget favoritmärke. Många tror till exempel att det är omöjligt att hitta ginger beer i Netto, men det stämmer inte. De flesta butiker kan erbjuda dig en god ginger beer utan alkohol. Du kan naturligtvis ha otur, men i de flesta fall kan du hitta den uppfriskande drycken i ’snabbköpet med den svarta hunden’.

GÖR EN DRINK MED GINGER BEER OCH VODKA

Om du inte själv är så kreativ och fantasifull behöver du antagligen hjälp till ett recept för att göra drinkar. Många människor gillar att experimentera med olika ingredienser och göra sina egna recept, men det gäller inte alla. På nätet finns det en massa olika recept på drinkar och du kan vara säker på att du kommer att hitta någonting. Du kan till exempel hitta många drinkar med ginger ale och vodka. Även om många tror att det är samma sak är det faktiskt två olika drycker. Ginger beer och ginger ale är inte samma sak. Den förstnämnda har en kraftig smak av ingefära, det har inte den sistnämnda. Den är bara väldigt söt, men är också väldigt bra att använda i drinkar. Du kan hitta fler recept på drinkar med ginger beer, vodka och lime. Blanda dessa ingredienser och du får en utsökt cocktail att bjuda dina gäster på.

 

ROM OCH INGEFÄRA ÄR GODA VÄNNER

Om det finns två ingredienser som passar bra ihop så är det ginger beer och rom. De två dryckerna kompletterar och tar fram det bästa i varandra. Det är därför många väljer att experimentera med dessa två ingredienser. Människor hittar på de märkligaste, mest spännande och läckraste drinkarna genom att pröva sig fram. Om du är nyfiken, kan du hitta ett recept med ginger beer och experimentera lite själv så att du får fram en drink som innehåller alla dina favoritingredienser.

Även om det kan verka lite otraditionellt kan man göra en drink med gin och ginger beer. De två ingredienserna kan till en början verka som att de inte passar ihop. De kan dock lätt komplettera varandra. Den läckra och nästan granliknande smaken av enbär i gin passar bra ihop med den något starka och mycket intensiva smaken av ingefära. De två ingredienserna kan blandas med till exempel mineralvatten och någon form av sirap. Det är smaker som passar bra ihop.

 

EN LÄCKER DRINK SOM SERVERAS I EN KOPP

De flesta drinkar och cocktails serveras antingen i ett highballglas eller i ett tumblerglas. Du kan också hitta drinkar som serveras i det klassiska höga cocktailglaset, till exempel en martini. Det är sällan man ser en drink serveras i en kopp, men med en Moscow mule är det så. Den serveras alltid i en kopp som är gjord av någon form av metall. Moscow mule innehåller också ginger beer. Dessutom är det vodka i drinken, som ger en anonym smak till den läckra cocktailen. Dessutom blandas den med färsk limejuice. Den enda skillnaden mellan en Dark’n Stormy och en Moscow mule är alltså att de serveras i två olika slags glas och att den ena innehåller gin och den andra rom.

moscow muleTrustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna