BARLIFE'S TEQUILA GUIDE

Loading...
BARLIFE'S TEQUILA GUIDE

Gillar du också tequila? Det kan förstås också vara så att dina tidigare pubrunder har givit dig otaliga tequila-blackouts, och att du bara äcklas av tanken på en tequila-shot i det klassiska ’engångsshotglasformatet’ - en enda shot, med en spritig arom som utan tvekan kommer att slå hårt i din häftiga baksmälla nästa dag.

Oavsett om du är i tequilahimlen eller om behöver övertalas att konvertera, kommer vi i det här blogginlägget att göra vårt bästa för att lyfta fram tequila när den är som allra bäst.

Vi kommer att granska fem olika premiumtequilas som alla kommer att övertyga eventuella tvivlare om att tequila hör hemma vid sidan av de andra goda flaskorna.  

 

 

Kah Tequila Anejo

Som du kanske märker, börjar vi lite kontroversiellt, om vi nu bara ser på den enormt dekorativa flaskan. Men Kah Tequila Anejo är också en väldigt populär premiumtequila bland entusiasterna.

Den här varianten är en del i en serie på totalt fyra flaskor, som alla är handmålade med motivet av en dödskalle. De tillverkas som en hyllning till den latinamerikanska högtiden Dödens dag, när man firar de döda.

Du får en tequila som har lagrats i två år på amerikanska ekfat, och den höga agavekvaliteten bidrar till att skapa en karaktäristisk produkt. Doften har ett mörkare djup med toner av kaffe, tobak och choklad, medan smaken, förutom den naturliga agaven, lutar åt vanilj och olika kryddor.

En utsökt flaska som vi varmt rekommenderar, och som till och med vann guld 2010 för bästa tequila i sin viktklass.

 

1800 Tequila Anejo

Kanske har du redan lagt märke till den här tequilans helt underbara färg? Det är vad som händer när vinet lagras på ekfat som tidigare har använts för bourbon.

En fantastiskt god flaska med god smak som kan njutas ren, men som också är fantastisk att använda i drinkar. Den är tillverkad av 100 % agave, vilket gör den otroligt behaglig och mjuk och lätt att hantera.

Du får verkligen en god tequila för pengarna, som sätter i gång festen, oavsett om det är i sällskap med salt och citron eller som en del av en läcker cocktail som t.ex. den berömda Long Island Iced Tea..

 

Don Julio Tequila Reposado

Vi fortsätter listan med ytterligare en pärla av tequila lagrad på fat. Don Julio Reposado lagras på ekfat i åtta månader, och på aromskalan får man verkligen valuta för pengarna. Den erbjuder djupa toner av citrus och kryddiga stenfrukter som avrundas med en mjuk avslutning av choklad, vanilj, lätt kanel och torkad frukt.

För både näsan och gommen är detta en utmärkt tequila som du har möjlighet att fördjupa dig i under en längre tid.

Servera den som den är eller på isbitar. Så länge du bara häller upp den i ett vackert glas , kan det inte bli fel.

 

La Hora Azul Tequila Blanco

Otroligt fräsch och ren blå agave utgör fundamentet för den här tequilans essens. Till skillnad från de tre tidigare flaskorna är La Hora Azul Blanco inte fatlagrad. I stället tappas den på flaska relativt snart efter produktionen, vilket gör den extra fräsch och inbjudande. Tonerna rör sig mot citrus med ett kryddig inslag av peppar.

När du dricker den här tequilan kan du servera den med några läckra lätta tillbehör som gurka, vattenmelon, oliver eller till och med champagne.

En fantastisk tequila för den äkta livsnjutaren.

Sierra Tequila Milenario Extra Anejo

Den sista tequilan på listan kommer från det populära Sierra Tequila-destilleriet. Men det är inte den klassiska Sierra med den mexikanska hatten , som vi vill presentera för dig nu. Både när det gäller pris och smak flyttar vi oss lite uppåt.

Sierra Tequila Milenario Extra Aneja är dubbeldestillerad av 100 % agave och lagras sedan i minst fyra år på amerikanska ekfat.

Den långa mognadsprocessen ger tequilan en vacker gyllene färg och en silkeslen konsistens. I doften finns toner av honung, vanilj och kola. Smaken har underbara karamelliserade toner som avrundas av exotiska frukter och djupa kryddor.

Avslutningen är både behaglig och långvarig, något du kan njuta av länge efter att du har tagit en klunk.

Ett bra bud på en tequila som du borde ta med hem till ditt barskåp.

Nu har vi gått igenom fem olika slags tequila, som alla har sina unika egenskaper och som alla kommer att bidra med något positivt till barskåpet.

Du är alltid välkommen att söka inspiration i vårt breda sortiment av sprit, och om du behöver något fint att servera den i, hittar du massor av vackra glas här.



Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna