FÖLJ MED PÅ EN ROMEXPEDITION! 3 GODA FLASKOR TILL BARSKÅPET

Loading...
FÖLJ MED PÅ EN ROMEXPEDITION! 3 GODA FLASKOR TILL BARSKÅPET

Här på BarLife älskar vi rom, och eftersom du har hittat till det här blogginlägget, antar vi nästan att du också gör det. Du har åtminstone börjat tycka att den exotiska ”piratdrycken” är lite intressant, och det förstår vi!

Det kan dock vara svårt att veta var man ska börja eftersom rommarknaden kan vara något av en djungel.

En av de största utmaningarna i romvärlden är att många destillerier väljer att tillsätta en del socker för att främja sötma. I princip är det inget fel på söt rom, men om du verkligen vill smaka alla romens egenskaper kan de sockerrika varianterna tyvärr förlora lite karaktär.

I det här blogginlägget får du våra tips på tre flaskor rom, som du tryggt kan lägga till i din hembar.

 

Appleton Estate 21 YO Jamaica Rum

För vissa kan det kanske verka lite underligt att starta med en Jamaica rom. Särskilt med tanke på att vi i det här inlägget gärna vill få alla med in i romäventyret. Och under normala omständigheter skulle vi förmodligen inte rekommendera Jamaicarom till den oerfarna romdrickaren. Faktum är att Appleton Estate 21 YO är en god rom. Det är verkligen en god rom.

En jamaicansk rom är vanligtvis lite mer explosiv när den träffar tungan, men den här flaskan är mycket mer rund och djup.

Om du bara luktar på den, kommer doften av kaffe, kakao, apelsinskal, muskotnöt och vanilj att skämma bort dina sinnen. I ett enastående samspel skapar de en fantastisk balans mellan det djupa och det behagliga.

Låt rommen virvla runt i ditt romglas några gånger och ta sedan en rejäl klunk i munnen. Här kommer de nötiga tonerna, melassen och naturligtvis de djupa ek-nyanserna som härstammar från den långa lagringen på bourbonekfat till sin rätt.

I det hela taget är det en utmärkt rom för både den erfarne romentusiasten och den mindre erfarne romdrickaren.

Plantation 20th Anniversary

Plantation kan vara en bra start för dig som kanske inte har haft så många goda erfarenheter av rom än. Här har du verkligen ett rombryggeri som kan sin sak. Du kan ju alltid börja med denna Plantation 20th Anniversary, tills du får mer mod till att börja utöka med fler flaskor från just Plantation.

I den här flaskan får du en rom som lagrats på franska konjakfat. I doften finns inslag av vanilj, kokosnöt och torkad frukt, som sedan tas över av djupare och starkare nyanser. Bland annat choklad och orientaliska kryddor.

När du tar en klunk fylls munnen först av en mycket intensiv sötma, samma vaniljtoner som du känner i näsan. Smaken tas också över av den djupare och mer kraftfulla smaken av choklad och kryddor.

Eftersmaken är långvarig och du kan verkligen sitta och njuta av de fantastiska aromerna i flera minuter efteråt.

I det hela taget är det en otroligt god flaska rom, både för den erfarne och oerfarne romdrickaren.

 

Ron Zacapa Centenario 23 Sistema Solera

Det är faktiskt inte så lätt att hitta en rom som kan matcha de två ovanstående. Men vi slog våra kloka huvuden ihop och kom till slut fram till en riktig favorit bland fansen.

Ron Zacapa Centenario 23! Kanske en av de bästa romsorterna som finns i världen. Ron Zacapas paradprodukt har i alla fall länge varit bland de absolut bästa flaskorna rom i världen. Så var det med de äldre blandningarna i slutet av 90-talet och in i det nya millenniet.

Denna rom består av en blandning av 6-23 år gamla årgångar och låt oss se hur resultatet har blivit.

Först kommer doften av mörk choklad, följt av sötman från vanilj och mjuka honungsstrukturer. Som avslutning får du en känsla av jul. Doften av apelsinskal, kanel och mörkare julkryddor fyller dina sinnen.

När du smakar på den kommer kola, choklad, honung och sirap att vara de första och mest framträdande tonerna. En otroligt välbalanserad och komplex komposition som ger dig en långvarig njutning.

Ron Zacapa Centenario 23 är helt klart en rom som vi skulle rekommendera hem till alla barskåp.

Och nu börjar det bli dags att avsluta för den här gången. Vi hoppas att du haft glädje av den korta genomgången av tre flaskor rom som du tryggt kan köpa hem, oavsett om du är erfaren eller ej i det stora romuniversumet.



Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna