DRICKSPEL

Loading...
DRICKSPEL

DIGITALA MEDIER KAN GÖRA ETT DRICKSPEL ÄNNU ROLIGARE

Om man själv har fantasi nog att komma på ett drickspel kan man ju bara börja direkt. Men det är bara om man är övad, som man kan komma på ett spel så snabbt. Om det är länge sedan man spelade spel sist tar det lite tid att komma på vad man ska spela. Det är då, det kan vara bra att ladda ner en app för drickspel. Det finns både appar med många olika spel och appar med ett enda spel. Ett populärt spel är en form av charader, där man ska imitera den person eller karaktär som står på skärmen. Det finns många drickspel på nätet eftersom det är så många som har specialiserat sig på detta. Folk har sett att det finns ett behov och det är just därför man har tagit fram roliga spel.

I de flesta fall behöver du inte ens betala för apparna. Du kan bara ladda ner dem och det värsta som kan hända är att du måste tolerera lite reklam, vilket i sin tur hjälper dig att få appen gratis.

LÅT DRICKSPELSBUSSEN KÖRA

Ett mycket klassiskt drickspel är bussen, som är ett spel som går ut på att se till att alla i sällskapet får något att dricka. Ni dricker tillsammans och får inte sluta förrän personen till vänster om dig slutar. Om det finns några mycket törstiga personer på festen kan det sluta med att du blir väldigt berusad. Ett annat traditionellt spel är drickspelet Vattenfall, som de flesta känner till. Oavsett var du kommer från i landet är det förmodligen ett spel som du har spelat en hel del. Reglerna varierar från region till region, så det finns många olika varianter. Du borde göra dig själv den tjänsten att skriva ner reglerna så att ni inte behöver diskutera i flera timmar om hur reglerna är, varje gång man spelar det.

 

ANVÄND ENKLA SPEL FÖR ATT SPELA DRICKSPEL

Det finns avancerade drickspel som kräver en massa tillbehör. De kan vara roliga att spela, men det kan också vara svårt, om du antingen inte har rätt utrustning eller om du ska leta efter det i flera timmar. Beer pong, till exempel, kräver en ganska stor utrustning. Det är väldigt roligt när du äntligen tar fram det, och alla i sällskapet får med garanti en hel del att dricka. Men du kan också använda mycket enklare spel. Ett av de spel som de flesta har är en helt vanlig kortlek. Om du bara har en kortlek finns det många olika drickspel som du kan spela. Det ovannämnda vattenfallet kan till exempel inte spelas utan en kortlek. Ett spel som pyramid är också ett spel som kräver en kortlek.

 

 

TA FRAM TÄRNINGARNA OCH TÄRNINGSBÄGAREN

Om du gillar att hänga på charmiga bodegas, dvs. där rökning är tillåten och du kan få en sval Tuborg i flaska för cirka 14 kronor, så har du säkert spelat tärning.

Här finns också en massa möjligheter till underhållande drickspel. Beroende på hur många som spelar kan det finnas vissa begränsningar för vad som ger mening.

Meyer är ett av de mest populära drickspelen på barer och pubar, och allt du behöver är två tärningsbägare och tvä tärningar. Meyer är dock inte alltid det bästa sättet att spela om det är för många personer inblandade, eftersom endast en person kan spela i taget.

En personlig favorit bland drickspel med tärning här hos BarLife är Thinkbox. I vissa kretsar kallas det också för fusk, och reglerna kan variera lite beroende på var i landet spelet spelas. Här är det vanligast att spela mellan 3-6 personer, eftersom det kräver att varje spelare har 4 tärningar och en bägare.

Om du är kreativ kan du förmodligen få i gång ett bra drickspel med en omgång Yatzy. Ibland räcker det med en öl och några tillfälligheter, och innan du vet ordet av har du uppfunnit ett nytt drickspel. 

 

OLIKA DRICKSPEL TILL OLIKA FESTER

Många av de spel som du hittar på nätet är roligast att spela om ni är ett stort sällskap. Och det är ofta i stora sällskap som man bestämmer sig för att spela drickspel. Men ibland händer det, att man bara sitter tre tillsammans. Ni kanske inte har så mycket att prata om eller så vill ni bara spela något kul. Det finns också drickspel för 3 personer, och man kan hitta reglerna på nätet. Bara för att man inte är en del av ett stort sällskap, betyder det inte, att man inte kan ha lite kul.

Det finns också drickspel med brädspel som du kan använda. Många människor gör sina egna brädspel någon gång i livet, som kan användas för detta ändamål. Om du sitter med vänner en kväll och inte kan komma på något roligt spel kan du helt enkelt göra ett själv. Detta garanterar lite underhållning, eftersom du får bestämma reglerna. Det finns också många brädspel som inte är avsedda för festkvällar, men som lätt kan användas för detta ändamål. Ett spel som Fia med knuff är till exempel ett självklart val för att dricka. Ett spel som Klossmajor kan också användas som drickspel. Allt ni behöver göra är att komma överens om när ni ska dricka och sedan kan man bara börja spela.

 Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna