Iskrossare

Is kross i baren

Når isen att krossas, är det nödvändigt att ha en bra is kross. Du kan välja både en elektronisk och en manuell variant. Det är alltid viktigt att ha isbitar i sin bar. Det spelar ingen roll om det är i hemmet bar eller en kommersiell bar. Om du vill tjäna perfekt cocktails, är det nödvändigt att krossa sin is. En riktig Mojito eller Caipirinha är till exempel alltid serveras med krossad is. Läs mer här

Loading...
Sätt stigande sortering
 1. Iskross elektroniskt - Gastroback 41127GB by Gastroback color Svart
  Iskross elektroniskt - Gastroback
  811,25 SEK
 2. Manuell iskross 72 by BARLIFE color Svart
  Manuell iskross
  178,75 SEK
 3. Förkromad iskross 9223 by BARLIFE color Svart
  Förkromad iskross
  498,75 SEK
 4. Chrome Ice Crusher - tung BTBL3302 by Beaumont color Svart
  Chrome Ice Crusher - tung
  1032,50  SEK
 5. Iskross av plast med vakuumbas IECS0001 by Beaumont color Svart
  Iskross av plast med vakuumbas
  329,00 SEK
 6. Isbrytare i krom 70 by BARLIFE color Svart
  Isbrytare i krom
  522,50 SEK
 7. Elektrisk iskross 1958 by PRIME BAR color Svart
  Elektrisk iskross
  2309,00  SEK
 8. BarCraft Ice Crusher 32311 by BARLIFE color Svart
  BarCraft Ice Crusher
  795,00 SEK
 9. Wessamat Ice Crusher C103 110 by Wessamat color Svart
  Wessamat Ice Crusher C103
  14665,00  SEK
 10. Iskross BTBL3301 by Beaumont color Svart
  Iskross
  415,00 SEK
 11. Isbricka för Wessamat iskross C103 823-1 by Wessamat color Svart
  Isbricka för Wessamat iskross C103
  1070,00  SEK
 12. Iskross Santos 80697001 by PRIME BAR color Svart
  Iskross Santos
  16881,25  SEK
 13. Wessamat C 105 iskross 111 by Wessamat color Svart
  Wessamat C 105 iskross
  22000,00  SEK
Sätt stigande sortering

Vad används en iskross till

En iskross är ett oumbärligt verktyg i många kök och barer runt om i världen. Den används för att krossa is, vilket är användbart för en rad olika ändamål.

En av de vanligste bruksområdene for en isknuser er å lage blandet drikke. Det kan være alt fra en enkel smoothie til en mer kompleks cocktail. Isknusere er også populære for å lage iskaffe, hvor knust is blandes med kaffe og melk for å skape en forfriskende og kremet drikke.

I barer brukes isknusere til å tilberede drinker som mojitos, daiquiris og margaritas, der knust is er en viktig ingrediens. Den knuste isen hjelper med å blande ingrediensene sammen og gir drikken en forfriskende og fyldig konsistens.

En isknuser kan også brukes til å lage frosne desserter som sorbet, gelato og iskrem. Ved å knuse isen først kan man blande den med andre ingredienser og skape en deilig og forfriskende dessert.

I private hjem er isknusere også populære for å lage drikkevarer på varme sommerdager. Med en isknuser kan man lage iskaffe, smoothies og andre forfriskende drikkevarer på ingen tid.

Isknusere finnes i mange forskjellige størrelser og prisklasser. Noen er håndholdte og kan enkelt oppbevares i et kjøkkenskap, mens andre er større maskiner som kan håndtere større mengder is og er ideelle for barer og restauranter.

Det er viktig å velge en isknuser av god kvalitet, da dårlige isknusere kan ha problemer med å håndtere isen og kan gå i stykker raskt. Det er også viktig å følge produsentens anvisninger og rengjøre isknuseren jevnlig for å sikre at den fungerer optimalt og holder lenge.

Kort sagt er en isknuser en allsidig og praktisk maskin som kan brukes til å tilberede en rekke forskjellige drikkevarer og desserter. Den er en uunnværlig del av ethvert bar- eller kjøkkenutstyr og kan gjøre det enklere å lage deilige og forfriskende drikkevarer og desserter.

Manuell eller automatisk iskross

En manuell iskross kräver fysisk ansträngning för att krossa isen. Den typiska manuella iskrossen består av en handkraftmekanism där du vrider en handvev eller trycker på en knapp för att aktivera krossningsprocessen. Du lägger vanligtvis isen i en behållare som sedan placeras under iskrossen. Därefter vrider du handveven eller trycker på knappen upprepade gånger för att krossa isen. Den manuella iskrossen kan vara billigare än den automatiska iskrossen, men kräver mer fysisk ansträngning och tar längre tid att använda.

En automatisk iskross fungerar med hjälp av en elektrisk motor för att krossa isen. Det är oftast ett snabbare och mer effektivt sätt att krossa isen än med en manuell iskross. De flesta automatiska iskrossar kräver att du häller isen i en behållare som sedan matar isen genom en krossmekanism med hjälp av en motor. Vissa automatiska iskrossar kan också justeras så att du kan välja hur fint eller grovt isen ska krossas. De är dock oftast dyrare än manuella iskrossar.

Man kan säga att skillnaden mellan en manuell och en automatisk iskross primärt ligger i hur de fungerar. Medan en manuell iskross kräver fysisk ansträngning och tar längre tid, är en automatisk iskross mer effektiv och snabb, men också dyrare.

Fördelar med en manuell iskross

En manuell iskross har flera fördelar, vilket kan göra den till ett bra val för dem som vill krossa is hemma eller på språng. För det första är en manuell iskross normalt billigare än en automatiserad version, vilket gör den mer överkomlig för personer som vill ha ett enkelt och billigt sätt att krossa is.

För det andra är manuella iskrossar också mycket portabla och lätta, vilket gör det enkelt att ta dem med sig vart man än går. Eftersom de inte kräver en eluttag eller strömkälla, kan manuella iskrossar också användas utomhus, vilket gör dem perfekta för picknick, camping eller andra utomhusaktiviteter.

En annan fördel med manuella iskrossar är att de normalt producerar mindre ljud än automatiserade iskrossar, eftersom de inte har en motor som driver dem. Detta gör dem till ett bra val om man vill använda dem i ett tyst eller ljudkänsligt område, och det betyder också att man kan krossa isen utan att störa andra människor.

En manuell iskross ger också mer kontroll över krossningsprocessen, så att man manuellt kan justera krossmekanismen och anpassa krossningsprocessen till sina specifika preferenser. Man kan också ha mer kontroll över hur fint eller grovt isen ska krossas. Detta är särskilt viktigt om man vill använda den krossade isen till cocktails eller drycker, där iskonsistensen kan ha stor betydelse för smaken och presentationen.

Sammanfattningsvis kan manuella iskrossar vara ett bra val för dem som vill ha ett överkomligt, portabelt, tyst och mer kontrollerat sätt att krossa is.

Fördelar med en automatisk iskross

En automatisk iskross har flera fördelar som kan göra den till ett bra val för dem som vill ha ett mer bekvämt och snabbt sätt att krossa is på. För det första sparar en automatisk iskross tid och ansträngning eftersom den krossar isen automatiskt, utan att man behöver göra det manuellt.

För det andra kan automatiska iskrossar vanligtvis krossa is i större mängder på kort tid, vilket gör dem till ett bra val om man ska göra drinkar eller cocktails till en större grupp människor. Detta kan också vara en fördel i kommersiella miljöer som restauranger, barer och kaféer, där snabbhet och effektivitet är nyckeln.

En annan fördel med en automatisk iskross är att den vanligtvis producerar jämnare krossad is än en manuell iskross. Detta kan vara viktigt om man vill använda den krossade isen till cocktails eller drycker, där isens konsistens kan ha stor betydelse för smaken och presentationen. Automatiska iskrossar kan också justeras så att man kan uppnå önskad konsistens på krossad is.

Automatiska iskrossar har också flera funktioner som kan göra krossningsprocessen mer praktisk och mångsidig. Vissa modeller har till exempel inbyggd isuppsamlingsbricka, vilket gör det enkelt att lagra den krossade isen, medan andra modeller kan krossa olika typer av is, inklusive isbitar, blockis och torris.

Till slut kan automatiska iskrossare också vara mer hållbara och kräva mindre underhåll än manuella iskrossare. De flesta modellerna är byggda med hållbara material och tål upprepad användning, medan vissa modeller också har självrengörande funktioner, vilket gör underhåll och rengöring mer praktiskt.

Sammanfattningsvis kan en automatisk iskrossare vara ett bra val för dem som vill ha ett snabbare, mer bekvämt och mångsidigt sätt att krossa is, särskilt om man behöver göra drycker till en större grupp människor eller arbetar i en kommersiell miljö.

Storleken på isbitarna

Vilken storlek på isbitar en iskrossare kan hantera beror på krossarens design och kapacitet. Generellt sett kan de flesta iskrossare hantera standardisbitar som vanligtvis mäter cirka 2,5 cm x 2,5 cm x 2,5 cm.

Vissa iskrossare kan också hantera större isbitar, vilket kan vara mer populärt i kommersiella inställningar. Dessa större isbitar kan mäta upp till 5 cm x 5 cm x 5 cm eller mer.

Det är viktigt att läsa iskrossarens specifikationer och bruksanvisning för att säkerställa att iskrossaren kan hantera den storlek på isbitar som du vill krossa. Om iskrossaren har en justerbar inställning kan du eventuellt justera storleken på isen den kan hantera.


Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna