Loading...

Gin Mare Glass 4 st.

Varenummer
9531
PRISGARANTI
494,00 kr

Beskrivning

Gin Mare Glass 4 st

Gin Mare - uttalad Gin Ma-ray - produceras av det Giró Ribot-ägda Destilerias MG i ett litet nedlagt kapell i den katalanska fiskebyn Vilanova i la Geltrú, bara 50 kilometer söder om Barcelona. Kapellet stod ursprungligen vid stranden och användes av fiskare för att be innan de började på de långa fisketurerna. På 1700-talet flyttade munkarna kapellet längre in i staden till det land som familjen Giró Ribot har ägt sedan 1950.
Gin Mare är en innovation i kategorin gin. Med fokus på lokala ingredienser har Gin Mare inspirerats av medelhavsmat och kombinerat de sex traditionella giningredienserna: enbär, korianderfrön, kardemumma, citronskal, apelsinskal och mandarinskal med de fyra lokala medelhavsingredienserna rosmarin, basilika, timjan och den lokala olivsorten Arbequina.
Alla ingredienser destilleras i sex olika ingrediensgrupper i en 250-liters specialdesignad destilleri som heter Florentine. Citrusskalarna blötläggs (maceration) i ett år innan den faktiska destillationen i 50 volymprocent. Neutral alkohol från korn för att slutligen destilleras. Alla destillat blandas slutligen noggrant med neutral alkohol och renat vatten till den färdiga Gin Mare.
Den aromatiska enbäret och rosmarin fångas omedelbart i näsan. Båda är lätt igenkännliga och mycket framträdande, smaken är om möjligt ännu starkare och aromatiskare än aromen. Rosmarin och timjan dominerar smaklökarna i försmaken. Enbäret är lite mer dämpat. Sedan kommer värmen från citrusskal och citrussmaken från korianderfrön. I den långa eftersmaken ligger en behaglig och distinkt timjan.
Det finns bara 4 Gin Mare-glasögon,

Luftbubblor kan uppstå.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.7
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna