Whisky

Hitta ett stort urval av whisky

de flesta människor uppskattar att sitta och njuta av ett gott glas whisky. Är det inte så mycket att det är det antagligen för att det ännu inte har vant sig vid smaken, som idag kan vara lite intensiv i början. De flesta kommer att bli lyckligare och lyckligare whisky med tiden och de flesta äldre människor uppskattar dofter som kännetecknar den berömda drycken whisky.


Whiskey görs i en myriad av olika smaker och är tillverkade av många olika företag. Vad som gör att whisky kan smaka mycket olika och ser mycket annorlunda är att de är tillverkade av många olika typer av gryn. Whisky kan nämligen både göras med malt, majs och vete och det är klart att oavsett vilken whiskey görs på att ändra det också smakar. Ett annat sätt på vilket whisky kan smaka annorlunda är det sätt på vilket den har destillerats, som också har mycket att säga. Något som nästan alltid är fallet för whisky är att det sätts i ekfat under flera år innan de druckit. Dessa ekfat är ofta bidrar till att ge whiskey den speciella smak som kännetecknar den. En av de saker som också gör att whisky kan smaka väldigt annorlunda är hur lång tid det har varit i trätunnor, eftersom det bidrar till att ge en speciell smak.


whisky är en mycket lång tid tillbaka och var förmodligen uppfanns i Skottland, som också idag är ett land som många bara ansluter med whisky. Vi har sett spår av whisky som går tillbaka till det första århundradet, så man kan också säga att whisky har haft gott om tid att utvecklas och förbättras.


på denna webbplats, vi respekterar också whiskey, varför har vi ett så stort urval av den gyllene drycken. Vi har många olika typer av whisky och de flesta kommer att känna mycket av whisky vi har. Bland annat har vi den berömda Jack Daniel & rsquo; s, som de flesta människor känner igen. Den fyrkantiga flaskan väcker ett erkännande av de flesta, men många vet inte varför flaskan faktiskt formad som är. Anledningen till att valet föll bara på den kvadratiska formen när det kom till flaskformen är att det är mycket lättare att transportera. På så sätt tar det inget utrymme slösas mellan flaskorna eftersom de kan stå tätt intill varandra. Men inte bara på grund av den form som så många känner till den här typen av whisky också smaken är riktigt bra. På denna sida har vi bland annat specialversion White Rabbit Saloon, som är extra bra. Det är en mycket speciell whisky, som görs i samband med öppnandet av en viss bar. Denna whisky har många olika smaker, både nybörjare i whisky och en mer välkänd whiskey entusiast kommer att märka. Förutom whisky har fått mycket smak från ekfat som har lagrats in, kan du också njuta av toner av vanilj, kaffe och bananer. Dessutom kommer de att en del att kunna smaka en liten diskret smak av honung, som många inte märker. Alla dessa smaker gör denna whisky är en av de mer välkända och en av de whisky som haft mycket på många olika platser i världen.


en annan utmärk vi har på denna sida är Jim Bean, som troligen har druckit någon gång i sitt liv. Många vet Jim Beam Choice, som Green Label, eftersom etiketten är grön. Detta är en whisky som kommer att lagras i fem år, vilket innebär att dess karakteristiska smak visas kraftigt när provsmakning det. Du kan prova lite vanilj och lite kola när du blunda och låta munnen utforska de många smaker som du hittar i ett glas med Jim Bean. Du kan också dra nytta av att använda den här typen av whisky för att blanda drinkar med eftersom det också här får du en god smak, som visas på ett bra sätt.

Sätt fallande sortering
Sida
 1. Trois Riviéres Rhum Agricole Ambré - Whisky Finish FL 70
  Trois Riviéres Rhum Agricole Ambré - Whisky Finish FL 70
  364,78 kr
  Quickview
 2. Ardmore Traditional Cask Highland Single Malt FL 70
  Ardmore Traditional Cask Highland Single Malt FL 70
  559,98 kr
  Quickview
 3. Glenrothes "Select Reserve" Speyside Single Malt FL 70
  Glenrothes "Select Reserve" Speyside Single Malt FL 70
  584,38 kr
  Quickview
 4. Glenrothes Vint. 1995/2015 Speyside Single Malt FL 70
  Glenrothes Vint. 1995/2015 Speyside Single Malt FL 70
  791,78 kr
  Quickview
 5. Cragganmore 12 YO Speyside Single Malt FL 70
  Cragganmore 12 YO Speyside Single Malt FL 70
  474,58 kr
  Quickview
 6. Dalwhinnie 15 YO Highland Single Malt FL 70
  Dalwhinnie 15 YO Highland Single Malt FL 70
  523,38 kr
  Quickview
 7. Glenkinchie 12 YO Lowland Single Malt FL 70
  Glenkinchie 12 YO Lowland Single Malt FL 70
  523,38 kr
  Quickview
 8. Oban 14 YO Highland Single Malt FL 70
  Oban 14 YO Highland Single Malt FL 70
  608,78 kr
  Quickview
 9. Talisker 10 YO Single Malt FL 70
  Talisker 10 YO Single Malt FL 70
  486,78 kr
  Quickview
 10. Talisker Distillers Edition FL 70
  Talisker Distillers Edition FL 70
  669,78 kr
  Quickview
Sätt fallande sortering
Sida

 

Whiskey og dens oprindelse

Whiskey har sin oprindelse i Skotland og nogle af de seneste dateringer går helt tilbage til 1400. Munkene i klostrene startede med at destillere whisky, men det fik aldrig lov til at ligge og modne. Derfor var det meget kraftig og harsk i sin smag. Klostrene blev senere hen lukket, at den engelske konge, Henry. Det betød at munkene begyndte at producere deres whisky i private destillerier og flere fik nys om, hvordan det skulle produceres. Da England og Skotland blev forenet, pålagde man, at destillerier skulle have licens, for at måtte producere whisky. Det medførte at der blev opført en masse små ulovlige destillerier over hele skotland. Sådan stod det til i over 150 år, før whisky produktionen igen blev gjort lovlig i hele Skotland. Først herefter oplevede man en revolution i forfinelse af produktet.


Fra korn til whiskey

Whiskey produceres normalt på byg, men der kan også anvendes forskellige andre kornsorter. Selve produktionen minder meget om den måde øl laves på. Det adskiller sig først, ved destilleringsprocessen og den efterfølgende lagring. Bourbon der er den amerikanske udgave, laves hovedsageligt på majs men ellers efter samme principper. Når whiskyen er blevet destilleret, bliver den opbevaret i store “casks”. Casks er fade lavet af egetræ. Der kunne bruges andre træsorter, men der er en række krav til produktionen, og et af dem er, at det er egetræsfade. To andre krav er, at whiskeyen er minimum 3 år gammel, og at den indeholder minimum 40% alkohol. Drikken får sin klassiske brune farve fra fadene, men der tilsættes nogle gange caramel, for at få en ønsket farve. Når lagringen er overstået, er der typisk en alkoholprocent på 60%. Derfor fortyndes den ned til omkring 42-45%.


Drinks med whiskey

Gin, vodka og rom er de primære valg, når der skal laves cocktails. Whiskey har været trukket lidt i baggrunden, men flere drinks med whiskey er ved at vinde fodfæste, dog kender alle Jack Daniels. Old Fashioned og Whiskey Sour er sikre bekendtskaber på diverse drinkskort verden over. Ud over de to, findes der et hav af andre drinks med whiskey. Hvis du selv vil lave nogle af dem, er det vigtigt, at du vælger en flaske af høj kvalitet, og hav gerne et par forskellige flasker stående. Modsat helt lys rom eller vodka, kan der være stor smagsforskel på whisky. Samtidigt smager whisky meget kraftigt igennem, og en dårlig whisky kan derfor hurtigt ødelægge en god drink.

Whisky priserna är alltid låga på Bar-life.se
Att köpa Whisky hos Bar-life är alltid enkelt och enkelt eftersom du hittar de bästa priserna, varumärkena, prisklasserna, kundbetyg, specialerbjudanden och kundfördelar. Vi har snabb leverans.
Copyright © 2013-2017 Magento, Inc. Alla rättigheter reserverade.