Gin

Gin

Gin är en mycket mångsidig alkohol. Det kan drickas direkt i cocktails eller naturligtvis i den klassiska gin och tonic. Jämfört med andra typer av alkohol har med gin mycket lösa riktlinjer. För att du måste ringa en alkohol gin, måste den ha en halt av minst 37,5% alkohol och den primära smak måste enbär.

Det ger olika destillerier möjlighet att vara kreativa och innovativa när de behöver för att producera ny Ginner. Detta utnyttjas i hög grad, och det finns en myriad av olika nya och spännande typer av gin. Gin kan därmed innehålla många olika och ovanliga ingredienser som väcker nya smakkombinationer att leva. Detta gör det möjligt att göra nya och spännande cocktails, där gin kan inkluderas hundratals olika sätt.

Gin och tonic

gin och tonic har funnits sedan 1800-talet. Med ingredienser gin, tonic, is och alla garnering är en enkel dryck som är lätt att göra. Men även gin och tonic är lätt att gå till, det är långt ifrån en tråkig drink och njuta av det i stor skala över hela världen.

Det finns många olika typer av tonic vatten, och det är viktigt att hitta en som passar valet av gin. Det viktigaste i en bra gin och tonic är. till tonicvanden stöder smak anteckningar i ginnen och inte överskugga dem. Om ginnen till exempel, har blomstrat och fräscha konstaterar att många av de modernare Ginner har, lite sötare tonic vatten vara ett riktigt bra val.

Vissa brännerier gör även sin egen tonic som passar ginnen. Destilerías MG står både bakom den populära spanska Gin Mare och tonicvanden 1724 Tonic Water. Är du osäker på vilken tonic, måste du välja Fever-Tree Premium indiska Tonic Water ett bra förslag. Det går bra med många olika typer av gin och är också det föredragna valet för många destillerier, när de lämnar sitt gin med tonic vatten.

För lite extra smak och finish, kan du välja att garnitere din gin och tonic - det kan till exempel med citron, lime, gurka, en kvist rosmarin eller ens druvor. En bra tumregel är att garnitere med en ingrediens som redan finns i ginnen, till exempel gurka om du dricker en gin och tonic med Hendrick och rsquo; s Gin. Men du kan också experimentera med alternativa garnering och hitta nya, läckra smaker. Med gin och tonic är därför massor av olika alternativ och kombinationer, och det är bara fantasin som sätter gränserna.

Sätt fallande sortering
Page
 1. Hjemmebryggerens Gin Kit 17995
  Hjemmebryggerens Gin Kit
  853,00 kr
 2. 5th Gin "Air" FL 70 51157
  5th Gin "Air" FL 70
  354,00 kr
 3. 5th Gin "Earth" FL 70 51139
  5th Gin "Earth" FL 70
  354,00 kr
 4. 5th Gin "Fire" FL 70 51137
  5th Gin "Fire" FL 70
  354,00 kr
 5. 5th Gin "Water" FL 70 51138
  5th Gin "Water" FL 70
  354,00 kr
 6. Beefeater 24 Gin FL 70 51047
  Beefeater 24 Gin FL 70
  440,00 kr
 7. Buss No. 509 Pink Grapefruit Gin FL 70 51145
  Buss No. 509 Pink Grapefruit Gin FL 70
  548,00 kr
 8. Buss No. 509 Raspberry Gin FL 70 51144
  Buss No. 509 Raspberry Gin FL 70
  554,00 kr
 9. Buss No. 509 White Rain Gin FL 70 51143
  Buss No. 509 White Rain Gin FL 70
  554,00 kr
 10. Djøn Økologisk Gin FL 70 51107
  Djøn Økologisk Gin FL 70
  241,00 kr
Sätt fallande sortering
Page

Fremstilling af gin

Hovedingredienserne i fremstillingen er enebær og neutral sprit på cirka 96%. Der bruges altid neutral sprit, da sprit lavet på melasse vil give en alt for sød smag. Som udgangspunkt bestemmer destillerierne selv, hvad de ønsker at tilsmage ginen med. Dog skal den dominerende smag være enebær, og skal det færdige produkt indeholde minimum 37,5% alkohol. Det fremstilles normalt på tre forskellige metoder, men der er ingen krav. Cold compounding er den billige metode til masseproduktion. Her trækkes smag og olie ud af ingredienserne, hvorefter de blandes med spritten. Destilleret gin er en af de mest anvendte. Her blandes alle ingredienser med spritten, hvorefter det får lov til at stå og trække. Efter det har trukket, starter destillationsprocessen. Den sidste metode er dampinfusion. Her ledes dampe gennem beholdere med ingredienser, hvor det udtrækker en smule smag på sin vej til slutproduktet. 

Gin og tonic

Den klassiske G&T har eksisteret siden 1800-tallet, og med ingredienser som gin, tonicvand, is og eventuel garniture er det en simpel drink, der er let at lave. Selvom blandingen er nem at gå til, er det langt fra en kedelig drink, og den er blevet meget populær i Danmark de seneste år. Der findes mange forskellige slags tonicvand, og det gælder om at finde den, der passer til valget af ginnen. Det vigtigste i en god G&T er, at tonicvanden understøtter smagsnoterne i ginnen og ikke overskygger dem. Hvis ginnen for eksempel har noter af blomster og friske noter, som mange gins har, kan en lidt sødere tonicvand være et rigtig godt udgangspunkt. Nogle destillerier laver endda deres egen tonic, som passer til ginnen. Destilerias MG står både bag den populære spanske Gin Mare og tonicvanden 1724 Tonic Water. Med en gin mare, går man sjældent galt i byen.

Klassiske ingredienser i gin

Der er en række klassiske ingredienser, som bruges i gin. Enebær er en naturlig del, da den er et krav til denne type alkohol. Koriander, citrusfrugter og skovbær er nogle af de mere klassiske. Koriander eller korianderfrø bruges i mange udgaver og har ofte en underliggende rolle, fordi den supplerer citrus godt. Citron og andre citrusfrugter bruges ofte i de mere smagsfyldte og sommerlige udgaver - eksempelvis Gin mare. De giver en frisk og syrlig smag, som ofte går godt med en blød tonicvand.

Gin priserna är alltid låga på Bar-life.se
Att köpa Gin hos Bar-life är alltid enkelt och enkelt eftersom du hittar de bästa priserna, varumärkena, prisklasserna, kundbetyg, specialerbjudanden och kundfördelar. Vi har snabb leverans.
Copyright © 2020 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna