Whisky Dryckespaket

Whisky eller whiskey, produceras främst i Skottland, Irland och USA. Alla tre länderna har sina egna namn för livets vatten men gemensamt är att de alla produceras på en bas av korn. På denna sida hittar du vår whisky paket, ser dem nedan eller läs mer här.

Loading...
Filter
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Whisky och dess ursprung

whisky har sitt ursprung i Skottland och en del senare register går tillbaka till 1400. Munkarna i klostren började destillera whisky, men det fick aldrig vila och mogna. Så det var mycket högt och hård i sin smak. Klostren senare stängd för den engelska kungen, Henry. Detta innebar att munkarna började producera sin whisky i privata destillerier och flera fick nys om hur det har producerats. När England och Skottland förenades, anvisningar att brännerier ska ha licens för att få producera whisky. Detta innebar att det byggdes en hel del små illegala destillerier i hela Skottland. Hur var det mer än 150 år innan whisky produktionen återigen gjort lagliga hela Skottland. Först då såg en revolution i förfining av produktet.

Fra spannmål för whiskey

whisky oftast produceras på korn, men det kan också användas för olika andra sädesslag. Produktionen är mycket likt det sätt öl görs. De skiljer sig endast genom destilleringsprocessen och efterföljande lagring. Bourbon, som är den amerikanska versionen, görs mestadels av majs, men i övrigt samma principer. När whisky destilleras, kommer det att lagras i stora "fat". Fat är fat gjorda av ek. Det skulle kunna använda andra träslag, men det finns en mängd olika produktionskrav, och en av dem är att det är ekfat. Två andra kravet är att whiskyn är minst 3 år, och att den innehåller minst 40% alkohol. Drycken får sin klassiska brun färg från faten, men tillade ibland karamell, för att få en önskad färg. Vid förvaring är över, finns det vanligtvis en halt av 60% alkohol. Därför är det späds ned till cirka 42-45%.

Drinks med whiskey

Gin, vodka och rom är det första valet, samtidigt förbereda cocktails. Whisky har dragits in i bakgrunden, men flera drycker whisky vinner fotfäste, men vet allt Jack Daniels. Gammaldags och whiskey sour är säker bekanta på olika drycker kort runt om i världen. Förutom de två, det finns ett hav av andra drycker whisky. Om du vill göra en del av dem, är det viktigt att du väljer en flaska av hög kvalitet, och havet som några olika flaskor stående. Omvänt ganska lätt vodka eller rom, kan det vara bra smak skillnad whisky. Samtidigt smaka whisky en mycket stark effekt och en dålig whisky kan snabbt förstöra en god drink.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna