Sous vide til tilberedning af det perfekte kød
Sous vide för perfekt kød
Der är ingen tvekan om att sous vide är det enklaste sättet att få den perfekta köttet. Metoden används av professionella restauranger, men allt vanligare även i privata hem. Anledningen är den perfekta kött och användarvänlighet. Vi tillhandahåller kök -och bar utrustning för både restauranger, kaféer och privat. Därför varierar urval av maskiner i stor utsträckning. Vill du veta mer om denna tillagningsmetod, så klicka här

Lätt matlagning med sous vide
Vi vet situationer där man måste laga mat för gäster och en kött har fått för mycket eller för lite. Det kan hända vem som helst, och förekommer även i professionella kök. Det enklaste genväg till perfekt kött, använder sous vide som matlagning metod. Att tillaga kött på det här sättet, inte kräver några speciella färdigheter i köket, och därför blir det mer och mer används i privata hem. Faktum är att många anser att metoden är lättare än vanliga matlagning kött. Det finns bara en nackdel, och det är dags. För matlagning resultat kommer att vara perfekt, ofta tar det ungefär 2 timmar för nötkött. Tiden är också en fördel eftersom det är svårt att laga mat under en lång tid. Är en gäster försenad, så bara låta köttet i badet.
Vakuumpåsar för sous vide
även om det är en enkel tillagningsmetod, så det finns få saker som är viktiga att hålla reda på. Sous vide består av ett vattenbad, som upphettas till en viss temperatur. Temperaturen som du vill att köttet ska ha. Om du vill använda en sous vide stav, se till att din sous vide wand, kan hålla temperaturen vid önskad volym. En sous vide max stång som kan värma 10 liter vatten, inte kan helt enkelt inte hålla temperaturen av mer vatten. Det är också viktigt att använda rätt vakuumpåsar. Det är inte en försäljning knep, men en viktig punkt som bör följas. Inte alla vanliga fryspåsar är lämpliga för höga temperaturer, och så att de kan utsöndra skadliga ämnen från plasten. Alla vakuumpåsar i området, som är avsedda för höga temperaturer och direkt kontakt med livsmedel.
Fördelar sous vide
Den största fördelen med sous vide är förstås att du kan få samma köttet tillagas perfekt. Dessutom ger det möjlighet att vara mycket flexibla när det gäller att tillagningstiden. Man kan avslöja sitt kött i en vakuumpåse och sedan i badet. Nötkött som skulle ligga i badet i ca 2 timmar, men det är där längre, så oroa dig inte om det. Fish kommer att behöva cirka 30-50 minuter. Förutom köttet är perfekt, är det också möjligt att tillföra köttet smak. Det är bara att sätta kryddor och lite smör i vakuumpåse med köttet. På så sätt kan du göra allt förberedelser för ditt kött innan gästerna kommer.