Gör dig redo för nästa fest med röda koppar och komma in på högskolan atmosfär!

Du förknippar dem med största sannolikhet med amerikanska collegefilmer, där de röda muggarna är både body till Beer Pong, Flip Cup och som dricksglas. The Solo Cup Company, som är varumärket bakom dem ikoniska röda koppar, har mottot "Up for anything", och därmed klamrar de sig fast vid vårt medvetande som en del av festen.

Men den klassiska röda koppen är till en början inte tänkt som ett bestämt alkoholhaltigt inslag, utan mer som ett komplement till de vanliga glasen som familjer skulle kunna använda till en söndagspicknick eller till andra familjeevenemang.

Så hur de röda plastmuggarna har vunnit så mycket mark med glada festgäster kan du läsa mer om här på sidan. Läs mer här

Loading...
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Röd solokopp

Det är som sagt märket Solo Cup Company som ligger bakom den röda plastkoppen, men detta var bara en produkt av flera engångsprodukter i plast. Det är dock de röda kopparna som är klart mest framgångsrika.

Den där röda plastmuggar lanserades på den amerikanska marknaden på 1970-talet och var tänkt som en tidsbesparande lösning för vilken värd som helst. De röda kopparna är ett billigt alternativ till vanligt glas, som enkelt kan slängas ut när kvällen är mot sitt slut.

Denna enkla lösning blev snabbt populär bland konsumenterna, eftersom tiden som ägnades åt disk och städning minimerades, samtidigt som den frigjorde mer tid som kunde spenderas i sällskap med vänner eller familj.

Varför bara röd?

Den goda frågan genom Red Solo Cups historia är varför det är just det röda färgvalet som har tagits. Men det finns en större mening bakom galenskapen, så det är inte helt slumpen varför Red Solo Cups blev så populära.

Först och främst är rött en mycket tilltalande färg som är otroligt populär bland konsumenter och som identifieras av proffs som en känslomässigt laddad färg. Därför har den haft en väldigt stark dragningskraft hos målgruppen, som har haft dem röda plastmuggar som den självklara favoriten.

Och nu förknippas Red Cups med goda stunder och glada stunder, vilket placerar de amerikanska plastmuggarna högt upp i konsumenternas medvetande.

Faktum är att Solo Cup Company gjorde en fokusgruppundersökning för några år sedan där de fick konsumenter att prata om sina produkter. I synnerhet var det en mycket anmärkningsvärd händelse som hände varje gång en konsument fick en röd kopp i handen. Varje enskild person fick ett leende på läpparna.

Så människor har ett väldigt starkt känslomässigt förhållande till rödkoppar eftersom dessa hjälper till att skapa många bra minnen. Red Solo Cup ligger alltså högt när det kommer till favoritengångsglaset som kommer på bordet vid festliga tillfällen och konsumenterna förknippar därmed koppen med fest och glada dagar.

Röda koppar förknippas ofta med Beer Pong-koppar

Det är lustigt hur vissa objekt som faktiskt är skapade för ett specifikt syfte ofta objektifieras till några helt andra. Detsamma gäller för engångsglaset från Red Solo Cup, som regelbundet anses vara de officiella Beer Pong-kopparna.

Med stor sannolikhet är det bara en slump och i princip mycket logiskt om man känner till fenomenet Red Cups Party, där dessa cuper är med och bildar ramarna för en rad tävlingar, där Beer Pong är med.

Men själva ursprunget till spelet Beer Pong har flera berättelser, där de flesta tror att det kommer från Dartmouth College. Under 1950-talet sägs spelet ha uppfunnits, men med en mer parallell koppling till bordtennis AKA Ping Pong.

I början spelades Beer Pong med bordtennisbatt och ett nät som man känner det från vanlig bordtennis. Meningen var då att slå i motståndarens röda plastmugg. Spelet utvecklades sedan under 1970-talet, när fladdermössen och nätet lades åt sidan medan varianten av Beer Pong som vi känner den idag skapades.

Vilka regler är de korrekta?

Även i ett ganska okomplicerat spel på papper som Beer Pong det finns otroligt många sätt det kan spelas på.

Det finns både officiella ligaregler och givetvis de välkända husreglerna. I grund och botten spelar det ingen roll vilka regler som spelas, så länge båda lagen är överens om vilket regelverk som ska användas.

Om du är i en situation där du inte kan komma överens kan du alltid följa de officiella reglerna för Beerpong League.

Här är reglerna ganska enkla:

  • Ni har vardera 2 kast och slår båda spelarna en kopp, sedan ges en rollback vilket innebär att ni får ett extra kast som en av spelarna från laget måste kasta.
  • När en kopp träffas måste den omedelbart tas bort.
  • Bollens bana får inte störas i luften. Om den sätts ur kurs av motståndarlaget gäller detta som en träffcup, vilket det kastande laget ska avgöra.
  • ’Lean’ är tillåtet, vilket innebär att lagen är välkomna att luta sig över bordet så länge de inte träffar bordskanten.
  • Första laget att slå i alla motståndarens cuper har vunnit.

Angående regeln om lean så är det också väldigt vanligt att man spelar med "armbåge". Om du spelar med en "armbåge" måste armbågen vara bakom bordets kant när du gör ditt kast. "Lean" har uppstått som en reaktion på detta, då det ofta kan sluta i diskussioner om huruvida en spelares armbåge är bakom bordet eller inte. Med "Lean" finns det inte mycket att diskutera, eftersom man snabbt kan konstatera om en spelare har träffat bordskanten.

Köp dina röda koppar på BarLife

Behöver du ordna en Red Cup-fest själv så har vi utrustningen du behöver på denna sida. Här kan du köpa billiga röda koppar så du är garanterad fest med Beer Pong och Flip Cup hela kvällen. Du kan också hitta några coola Beer Pong-bord här.

De billiga kopparna kan givetvis även användas som ölmuggar i plast eller att blanda drinkar i, så du har fler alternativ att ta vara på de billiga plastmuggarna.

Här hos oss hittar du även ett stort utbud av billiga engångsglas, som innehåller olika typer av glas för olika tillfällen. Det har vi alltid plastglas på erbjudande, så du kan lugnt hålla dig uppdaterad på vår sida om du vill göra ett bra fynd.

Du är alltid välkommen att utforska vårt stora glassortiment, där du kan hitta mycket inspiration till ditt nästa glas.

Njut av!

Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna