mousserande vin

Sparkling vin

Vill du dricka något uppfriskande och lyxigt så är mousserande vin ett självklart val. Det finns många bra flaskor från dessa områden, och de kan ge en överraskande smakupplevelse. Läs om de andra bubblorna här.

Loading...
Sätt stigande sortering
 1. Duke of Foix, Cava Semi Seco FL 75 30277 by DUCDEFOIX color Svart
  Duke of Foix, Cava Semi Seco FL 75
  135,00 SEK
 2. 46%
  RUFFINO PROSECCO DOC 4008213 by Ruffino color Svart
  RUFFINO PROSECCO DOC
  Special Price 165,00 SEK Regular Price 305,00 SEK
 3. Scavi & Ray Prosecco DOC FL 75 30242 by SCAVIRAY color Svart
  Scavi & Ray Prosecco DOC FL 75
  179,00 SEK
 4. Änka efter Vernay Demi-Sec FL 75 30220 by VEUVEDUVER color Svart
  Änka efter Vernay Demi-Sec FL 75
  135,00 SEK
 5. Casa Dei Mercanti Asti FL 75 30245 by CASADEIMER color Svart
  Casa Dei Mercanti Asti FL 75
  145,00 SEK
 6. VPP, Vinology Preservintage Wine VPP by Final Touc color Svart
  VPP, Vinology Preservintage Wine
  149,00 SEK
 7. 33%
  RUFFINO PROSECCO ROSE 4008243 by Ruffino color Svart
  RUFFINO PROSECCO ROSE
  Special Price 165,00 SEK Regular Price 245,00 SEK
 8. Duke of Foix, Cava Brut FL 75 30326 by DUCDEFOIX color Svart
  Duke of Foix, Cava Brut FL 75
  129,00 SEK
 9. 15%
  RUFFINO PROSECCO DOC ECO 4008253 by Ruffino color Svart
  RUFFINO PROSECCO DOC ECO
  Special Price 209,00 SEK Regular Price 245,00 SEK As low as 192,00 SEK
Sätt stigande sortering

Mousserande vin och champagne

många blandar ovanstående ord tillsammans och göra det till en samlingsnamn för alla bubblor. Mousserande vin och champagne är inte samma sak, men de har många likheter. Det kan vara en av anledningarna till de två ofta är förvirrad. Champagne och andra mousserande viner har en nära likhet att det är både luftad vin - bubblor därav. Det kan finnas stora skillnader i hur de produceras, hur länge de är, och en massa andra saker. I grund och botten, men det spikas kolsyrat. Den enda anledningen till att champagne kallas champagne är att denna typ av vin kommer från Champagne i Frankrike. Dessutom äkta champagne många regler för produktion. Det finns många andra typer av cava, asti och prosecco, kvaliteten på ljuset så många flaskor champagne.

För att producera mousserande vin

Indenfor mousserande viner, det finns två olika som den produceras. Det finns "Den traditionella metoden" och "kostnad method". Den traditionella metoden har använts i över 300 år och har sina källflöden från Champagne. När basen vinet har varit fat tillräckligt länge, blanda ihop allt i stora kar. Här kan du blanda viner från olika druvsorter, för att uppnå en viss smak. När vinet blandas ihop på rätt sätt, är det hälls i flaskor som också lägga lite jäst och socker. Den ytterligare fermenterings fälla koldioxid, vilket ger bubblorna. Jästcellerna dör långsamt i processen och lämnar fällningen. Flaskorna förvaras upp och ned i sedimentet kommer att samla in flaskhalsen. När fällningen att vara ute, frysning halsen och pluggen avlägsnas. Sedan gled allt fällningen som en klump av is, tillsätt lite sirap "Le Dos" och så stängda flaskan.

Kvaliteten på mousserande vinna

människor väljer att köpa en champagne när de borde ha bubblor. Asti, cava och prosecco har fått en lägre status. Den "säkert val" blir snabbt champagne. Asti, cava och prosecco har också ett brett utbud av regler och lagar som måste följas innan vin från detta område kan använda termen. Den spanska cava kan exempelvis endast produceras i 8 regioner, och det måste göras av den traditionella metoden. Det finns dock inga krav på sort eller vistelsens längd. Italien är mer liberal i sina lagar. Här finns krav på området, men annars finns det inga krav. Du kommer att uppleva typiska låga priser för mousserande viner från Italien. Men tro inte att det bara massproducerade billiga produkter. Det finns ett brett utbud av topp flaskor från Italien - till exempel Lamborgghini, SDM Pinot Nero.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.0
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna