Mousserande vin

Sparkling vinSkal du dricker något något uppfriskande och lyxiga, är det mousserande vinet ett självklart val. Champagne är ett mousserande vin, men det finns många andra mousserande viner av hög kvalitet. Bland de mest kända är cava, prosecco och Asti. Många tror felaktigt att det enda mousserande vin med hög kvalitet champagne, och därför går utanför till exempel asti och cava. Det finns många bra flaskor från dessa områden, och de kan ge en överraskande smakupplevelse. Läs om andra bubblor här
Loading...
Handla enligt
Shopping alternativ
Sätt stigande sortering
  1. 30%
    SALE
    VPP, Vinology Preservintage Wine VPP
    VPP, Vinology Preservintage Wine
    Special Price 99,00 kr Regular Price 142,00 kr
Sätt stigande sortering
Mousserande vin och champagne många blandar ovanstående ord tillsammans och göra det till en samlingsnamn för alla bubblor. Mousserande vin och champagne är inte samma sak, men de har många likheter. Det kan vara en av anledningarna till de två ofta är förvirrad. Champagne och andra mousserande viner har en nära likhet att det är både luftad vin - bubblor därav. Det kan finnas stora skillnader i hur de produceras, hur länge de är, och en massa andra saker. I grund och botten, men det spikas kolsyrat. Den enda anledningen till att champagne kallas champagne är att denna typ av vin kommer från Champagne i Frankrike. Dessutom äkta champagne många regler för produktion. Det finns många andra typer av cava, prosecco och Asti, kvaliteten på ljuset så många flaskor champagne. För att producera mousserande vinIndenfor mousserande viner, det finns två olika som den produceras. Det finns "Den traditionella metoden" och "kostnad method". Den traditionella metoden har använts i över 300 år och har sina källflöden från Champagne. När basen vinet har varit fat tillräckligt länge, blanda ihop allt i stora kar. Här kan du blanda viner från olika druvsorter, för att uppnå en viss smak. När vinet blandas ihop på rätt sätt, är det hälls i flaskor som också lägga lite jäst och socker. Den ytterligare fermenterings fälla koldioxid, vilket ger bubblorna. Jästcellerna dör långsamt i processen och lämnar fällningen. Flaskorna förvaras upp och ned i sedimentet kommer att samla in flaskhalsen. När fällningen att vara ute, frysning halsen och pluggen avlägsnas. Sedan gled allt fällningen som en klump av is, tillsätt lite sirap "Le Dos" och så stängda flaskan. Kvaliteten på mousserande vinna människor väljer att köpa en champagne när de borde ha bubblor. Asti, cava och prosecco har fått en lägre status. Den "säkert val" blir snabbt champagne. Asti, cava och prosecco har också ett brett utbud av regler och lagar som måste följas innan vin från detta område kan använda termen. Den spanska cava kan exempelvis endast produceras i 8 regioner, och det måste göras av den traditionella metoden. Det finns dock inga krav på sort eller vistelsens längd. Italien är mer liberal i sina lagar. Här finns krav på området, men annars finns det inga krav. Du kommer att uppleva typiska låga priser för mousserande viner från Italien. Men tro inte att det bara massproducerade billiga produkter. Det finns ett brett utbud av topp flaskor från Italien - till exempel Lamborgghini, SDM Pinot Nero.
Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna