Rosévin

Vårt sortiment erbjuder dig en bra blandning av sött rosévin mousserande rosévin, så om du letar efter inspiration till vilket bra rosvin du ska köpa nästa gång är du varmt välkommen att utforska våra många olika viner på denna sida. läs mer här

Loading...
Sätt stigande sortering
 1. CLOS PEYRASSOL ROSÉ 2021 4043123 by BARLIFE color Svart
  CLOS PEYRASSOL ROSÉ 2021
  785,00 SEK
 2. MARIMAR EST. ROSALEDA ROSE 2019 4021293 color Svart
  MARIMAR EST. ROSALEDA ROSE 2019
  575,00 SEK
 3. BERONIA ROSADO TEMPRANILLO 2019 4009123 by BERONIA color Svart
  BERONIA ROSADO TEMPRANILLO 2019
  215,00 SEK
 4. RUFFINO PROSECCO ROSÉ 4008243 by Ruffino color Svart
  RUFFINO PROSECCO ROSÉ
  179,00 SEK
 5. Ros Miraflors Domaine Lafage 2022 565618 color Svart
  Ros Miraflors Domaine Lafage 2022
  215,00 SEK
 6. LOU AV PEYRASSOL ROSÉ 2021 MAGNUM 4043093 by PEYRASSOL color Svart
  LOU AV PEYRASSOL ROSÉ 2021 MAGNUM
  475,00 SEK
 7. JEAN LEON 3055 ROSE 2019 EKO 4012423 by Chardonnay color Svart
  JEAN LEON 3055 ROSE 2019 EKO
  195,00 SEK
 8. 5%
  CHATEAU DE SANCERRE - ROSÉ 2019 4001043 by Marchesi Barolo color Svart
  CHATEAU DE SANCERRE - ROSÉ 2019
  Special Price 309,00 SEK Regular Price 325,00 SEK
 9. MARQUES DE RISCAL ROSADO 2020 4009783 by João Portugal Ramos color Svart
  MARQUES DE RISCAL ROSADO 2020
 10. LES FUMÉES B. GRIS AV SAUVIGNON 2020 4036013 by Francois Lurton color Svart
  LES FUMÉES B. GRIS AV SAUVIGNON 2020
  165,00 SEK
 11. Domaine Lafage Cote Rosé 2022 588284 color Svart
  Domaine Lafage Cote Rosé 2022
  165,00 SEK
 12. LOU AV PEYRASSOL ROSÉ 2021 4043083 by PEYRASSOL color Svart
  LOU AV PEYRASSOL ROSÉ 2021
  215,00 SEK
 13. ROSATELLO VENETO IGT. 4007993 by Ruffino color Svart
  ROSATELLO VENETO IGT.
Sätt stigande sortering

Känner du till den fantastiska känslan där du efter en lång arbetsdag slår dig ner direkt på terrassen med ett glas svalt rosévin medan du sitter och njuter av de sista varma strålarna från sensommarens kvällssol?


Du känner definitivt till det underbara scenariot.


Här på BarLife hittar du ett stort utbud av roséviner i bästa kvalitet, som utan tvekan kommer att söta dina sommarkvällar på terrassen med sin fräscha och milda närvaro.

Vad är rosévin?

Existera vitt vin och det finns rödvin. Så var på skalan ska vi placera det rosa rosvinet? Och hur gör man överhuvudtaget rosévin? Är det bara att blanda rött vin och vitt vin tillsammans?

Om du inte heller är helt medveten om hur det faktiskt hänger ihop med produktionen av rosévin, så kan du bara luta dig tillbaka och få svaret serverat här.

När det kommer till det helt tekniska i förhållande till hur rosévin tillverkas är det först och främst viktigt att betona att rosévin inte är ett blandningsvin mellan rött vin och vitt vin.

Svaret ligger i färgen på druvskalet som rosvinet görs på, eftersom det är den som ger vinet dess färg när det mognar.

Tekniskt sett är det inte så stor skillnad mellan framställning av rött vin och framställning av rosévin utöver den tid som vinet får stå och ta färg.

Men där druvmusten till rosévin inte får dra i mer än två dagar kan ett rött vin få dra i upp till två veckor. Därav färgens stora nyanser.

Fakta om rosévin

Det finns många olika myter som binder till de rosa dropparna av rosévin, och du har definitivt några redan. Därför tycker vi att det är helt på sin plats att få några av dessa avlivade så att vi kan komma fram till vad rosévin egentligen är.

Vi har redan kommit fram till att det inte är den där blandningsprodukten av rött vin och vitt vin som ryktena annars går på. Men av de andra myterna som också hänger kvar finns påståenden om att rosévin inte går att rädda, eller att rosévin bara är till för kvinnor.

Om vi ​​tar utgångspunkt i hur länge rosévin kan hålla, så är det inte sant att allt rosévin ska drickas så fort det kommer till butikerna. Rosevin ska dock avnjutas medan det är ungt och fräscht, men det kan lätt hålla i några år. Och det är inte för att det avdunstar eller blir odrickbart om det får stå länge, utan en del av aromerna och smaknyanserna kan gå förlorade.

Vissa producenter väljer faktiskt att lagra sitt rosévin i några år, för att göra smaken mer komplex, men som en tumregel bör rosévin drickas max ett till två år efter att det har producerats.

Men hur är det med missuppfattningen att rosévin bara är för kvinnor? Visst ger den rosa färgen vinet en touch av feminin utstrålning, men det påverkar inte försäljningen av rosévin som stadigt ökar och varierar på både kvinnliga och manliga köpare. Och den stora smakmångfalden som rosévinet rymmer gör att det finns något för alla smaker, oavsett vilket kön man har.

Rosevin har blivit en tredje aktör på vinmarknaden

Ett läckert sött rosévin passar bara bra i otroligt många sammanhang, som folk verkligen har fått upp ögonen för de senaste åren.

Det finns flera anledningar till den växande populariteten. Bland annat. vinets flexibla och mångsidiga essens, vilket gör det användbart i många olika situationer.

Dessutom har rosévinet en stor komplexitet och finns därför i många olika smakvariationer från fruktig, frisk till den torra smaken.

Rosevin kan både fungera som en utsökt sval aperitif, men kan säkert också användas som vin till rätter. Speciellt lättare rätter som tapas eller till fågel, rosévin är otroligt gott. Det kan även enkelt fungera till pastarätter från hela världen, så du har gott om möjligheter att använda de rosa dropparna till vad du vill.

Även om både vitt vin och rött vin tar mycket mer plats på vinmarknaden har rosévinet därmed erövrat allt större marknadsandelar, och har därmed på allvar blivit en tredje aktör på vinmarknaden.

Välkomna dina gäster

Ett riktigt bra sätt att välkomna dina gäster är att hälla upp ett glas svalt rosévin till dem när de kommer. Det kan vara i form av rosévin i sin klassiska form, mousserande mousserande rosévin eller genom att göra en enkel och god välkomstdrink med rosévin.

Vill du bjuda dina gäster på en flaska supergott franskt mousserande rosévin kan vi varmt rekommendera dig Luc Belaire Rare Rosë, vilket är ett ganska unikt vin producerat i södra Frankrike.

Provence-Alpes-Côte d’Azur, området där detta mousserande rosvin tillverkas, är känt för att producera några av de bästa rosvinerna i världen, så du är i trygga händer när du serverar de exklusiva dropparna till dina gäster.

Du har även möjlighet att använda rosévin på ett mer kreativt sätt, genom att använda det att blanda drinkar med. Drinkar med rosévin kan vara enormt inbjudande och dina gäster kommer att älska att bli bjudna på en utsökt välkomstdrink, som t.ex. kan vara en Rosa Gimlet.

För denna dryck, använd helt enkelt:

Först och främst måste du hitta din shaker fram och fyll den med rosé, gin, limejuice och glass. Se till att skaka ingredienserna ordentligt och tills innehållet har svalnat. Sedan kan du hälla den skakade drinken i en cocktailglas, som du kan dekorera med en färsk limeskiva.

Skulle din drink vara alkoholfri kan du alltid använda ett alkoholfritt rosévin och ett alkoholfri gin som ett bra alternativ.

Hos BarLife hittar du regelbundet olika erbjudanden på rosévin, så du har alltid möjlighet att göra en riktigt bra affär. Du är mer än välkommen att utforska våra många roséviner och inspireras av utbudet, så att du kan hitta precis det vin du vill införskaffa nästa gång.

Njut av!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna