Grappa - hitta en stor online urval av Barlife.dk

Grappa - en italiensk förfriskning

Grappa dricks inte så mycket här hemma, men är du på en italiensk restaurang så finns den säkert på menyn. Den kan avnjutas både före och efter en måltid, där den används som aperitif eller serveras till kaffet. Läs mer här

Loading...
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Hur förberedda grappa

grappa görs från rester som finns kvar efter det att du har tryckt druvor under vinframställning. Grovt, är det en avfallsprodukt som produceras i skalen, stjälkar, bladrester och kärnor kvar. Utgångspunkten för att göra grappa, var bara und avfall, och få så mycket pengar på arbetet i vingården. Destillationsteknikkerne används för produktion har förändrats kraftigt över tiden. Detta görs främst för att få renare och mer enhetliga produkter. I början var det användes hög värme under produktionen, men detta senare utvecklades till destillering med ånga. Denna typ av vin är tillgänglig som blandningar eller enda svart produkt. Blandning av produkter är, liksom vissa vin, blandas för att uppnå ett visst smak. De flesta grappa'er hälls på ekfat, medan andra grappa'er mogna i tunnor av aska eller körsbär.

Krav på äkta grappa

For att grappa är en äkta på att det finns ett antal krav som måste följas. Det måste produceras i den italienska delen av Schweiz, Italien och San Marino. Vidare måste det finnas bevis på att det producerade rester från vinproduktion. Om ovanstående uppfylls, kan du inte använda termen. Det finns en annan kriterium som måste uppfyllas. Under jäsning och destillation, måste det finnas något vatten tillförs processen. Tidigare var det en dryck som du gjorde som återstår av vinproduktionen inte gå till spillo. Det var därför en billigare produkt. Idag är det en produkt som är känd för elegans och god smak, så synen på grappa har förändrats lite över tiden. Det finns kända i synnerhet flaskor från områden som Barolo, Chianti och Brunello.

En transparent nydelse

Er dig grappa, eller vill du smaka på den, kan du förmodligen hitta en favorit i vårt utbud. Du kan bland annat hitta en Zanin Pinot Grigio, vilket är helt transparent. Det är kristallklart, men det har ingen färg, det måste smaka. Du kommer att finna att den har en både intensiv och mjuk smak. Det kommer att visas anteckningar både gröna äpplen och päron. Dessa smak kommer att ersättas med smak av både bär, trä och citrusfrukter, som alla bidrar till att ge dem speciella smak. Grappa är en läcker förfriskningar och tjänat vanligtvis runt 9-15 grader. Tumregeln är att du är bäst servrar för kallt än för varmt.

Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna