Dessertvin

Har du gjort en utsökt efterrätt till dina gäster kan du välja att dricka dessertvin. Om du är ny på denna typ av garn är det en bra idé att titta igenom vårt sortiment. Dessertvin är inget man dricker mycket av. Vanligtvis avnjuts ett till två glas med en dessert eller ostbräda. Läs mer om vad som väntar på dessa viner här.

Loading...
Sätt stigande sortering
Sätt stigande sortering

Många olika typer av dessert vinnaren

är inte bara en typ av dessert som du alltid tjänar. Dessertvin är ett slags term för många olika typer av vin, som alla har det gemensamt att de är söta. En av dem, som du kan köpa till exempel sherry, vilket är en klassisk efterrätt. En sherry kan betraktas som en likör och ursprungsort i södra Spanien. Det används för att beskriva likör är att stoppa jäsningen när alkoholen tillsätts till vinet. Detta innebär att vinet får jäsa, och när jäsning det önskas stoppad, så att ren alkohol tillsättes. Den långa jäsningen bidrar till att ge sherry sin sötma och mjuk kropp. Samtidigt tillsats av alkohol, sherry uppnå en högre alkoholhalt än vanliga vin. Sötma och högre alkoholhalt, är vad som kännetecknar denna typ av vin.

Madeira dessertvin

är annorlunda och mycket populär version är Madeira. Madeira har producerats under många århundraden - faktiskt tillbaka sedan 1600-talet. Sedan dess har det alltid använt samma tillverkningsmetod. Under produktionen av denna typ av dessertviner genomgår en speciell scen som kallas 'Estufagem''. Estufagem är en värme vin. Förr i tiden värmestress under flera månader under transporten av vinet. Transporten skedde i slutet av våren och början av sommaren så att solen hade en stor inverkan. Nu går Estufagem i källare, uppvärmd sommarluften, och kan lätt överstiga 30-35 grader. Välj en låg kostnad version av Madeira, är Estufagem inträffade visserligen i stora ståltankar. Det ger inte samma rika och komplexa smakupplevelse. Förutom den unika värme, så fyllda fat är aldrig helt. Kommer att tillåtas mycket luft och därmed syre i tunnorna. Det ger en speciell oxiderad doft, färg och smag.

Den rätt rätt till desserten

Når välja en dessert för dessert, finns det några tips som kan följas. Först handlar det om att ha kontroll över dessert. Ingredienserna är viktiga för det vin som du behöver. Portvin är bra för desserter med frukt och krämig desserter ala Creme Brulee. Den tidigare nämnda Madeira är rätt val om du tjänar ost. Kanske en ost styrelse med olika nötter och tunga sylt. Sherry var också ofta när servering ostbricka. Det går bra med stark ost och torkad och kanderad nötter. Eftersom det sällan dricker mycket vin för en efterrätt, är det rekommenderat att du går upp lite i pris och kvalitet. Snarare en kvalitet flaska än två billigare versioner. Serveringstemperatur är cirka 12-14 grader på de flesta dessertviner.

Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna