whisky

Whiskey bara förflutna har associerats whisky med en "gammal man-drink".

Whisky är en komplex typ av sprit, och många finsmakare likställer den med vin.

I vårt sortiment hittar du ett brett utbud, och det finns säkert en flaska som kan bli din nya favorit. Läs mer om denna komplexa sprit genom att trycka här

Loading...
Sätt stigande sortering
Sätt stigande sortering

Whisky och dess ursprung

whisky har sitt ursprung i Skottland och en del senare register går tillbaka till 1400. Munkarna i klostren började destillera whisky, men det fick aldrig vila och mogna. Så det var mycket högt och hård i sin smak. Klostren senare stängdes av den engelska kungen Henry. Detta innebar att munkarna började producera sin whisky i privata destillerier och flera fick nys om hur det har producerats. När England och Skottland förenades, anvisningar att brännerier ska ha tillstånd att ha att producera whisky. Detta innebar att det byggdes en hel del små illegala destillerier i hela Skottland. Hur var det mer än 150 år innan whisky produktionen återigen gjort lagliga hela Skottland. Först då såg en revolution i förfining av produktet.

Fra spannmål för whiskey

whisky oftast produceras på korn, men det kan också användas för olika andra sädesslag. Produktionen är mycket likt det sätt öl görs. Det skiljer sig endast vid destilleringsprocessen och efterföljande lagring. Bourbon, som är den amerikanska versionen, görs mestadels av majs men annars samma principer. När whisky destilleras, kommer det att lagras i stora "fat". Fat är fat gjorda av ek. Det skulle kunna använda andra träslag, men det finns en mängd olika produktionskrav, och en av dem är att det är ekfat. Två andra kravet är att whiskyn är minst 3 år, och att den innehåller minst 40% alkohol. Drycken får sin klassiska brun färg från faten, men tillade ibland karamell, för att få en önskad färg. Vid förvaring är över, finns det vanligtvis en halt av 60% alkohol. Därför är det späds ned till cirka 42-45%.

Drinks med whiskey

Gin, vodka och rom är det första valet, samtidigt förbereda cocktails. Whisky har dragits in i bakgrunden, men flera drycker whisky vinner fotfäste, men vet allt Jack Daniels, som oftast används blandat med cola. Gammaldags och whiskey sour är säker bekanta på olika drycker kort runt om i världen. Förutom de två, det finns en myriad av andra drycker whisky. Om du vill göra en del av dem, är det viktigt att du väljer en flaska av hög kvalitet, och havet som några olika flaskor stående. Omvänt ganska lätt vodka eller rom, kan det vara bra smak skillnad whisky. På samma smak whisky en mycket stark effekt och en dålig whisky kan snabbt förstöra en god drink.

Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna