tequila

Tequila i alla afskygninger

Vi vet tequila skott och "Body-tequila". Andarna har lidit av det i Danmark, oftast bara blir berusad som skott när det verkligen bör vara ett parti. Hemma vi dricker i huvudsak bara de ljusa sådana. I Mexiko relatera de helt annorlunda till sin nationaldryck, och om man utforskar dricka lite, kommer du att uppleva stora smakvariationer. Vill du utforska denna dryck kan du vara lite klogere. Læs mer här

Loading...
Sätt stigande sortering
  1. ISH Tequila (Alkoholfri) FL 50 53813 by RumISH color Svart
    ISH Tequila (Alkoholfri) FL 50
    239,00 SEK
Sätt stigande sortering

Anden Tequila

De människor vet att denna dryck kommer från Mexiko. Få människor inser hur det verkligen var och vem uppfann det. De första produktioner av ikoniska dryck, eller något liknande, skapades på 16-talet. Den fick sitt namn eftersom de första versionerna producerades i staden med samma namn. Innan producerade tidiga versioner av tequila, gjorde aztekerna vin på agave växten. Denna dryck kallades octil. Senare var det också denna dryck raffinerade och idag stipulerar pulgue. Förfining av destilleringsmetoderne fördes till området när den spanska erövrare kom. De hade använts för att göra konjak och de upptäckte att de kunde jäsa och destillera agave anläggningen. Det var ren nöd som tvingade erövrarna att experimentera med agave. De gjorde inte medbagt nog av sin egen konjak. Denna anda var forgangsløberen vad vi kallar sherry.

Agave är den viktigaste ingrediensen i tequila

sedan början av Aztekerna och spanska conquistadorerna först jäst och destillerad agaveväxten hände mest. Drycken produceras av agave kärnan är antingen kokt eller upphettas under en lång tid, så det är kokande inuti. När det tillagas och mjuk, är det ont om juice. Saften samlas i stora tankar, som måste stå och jäsa. Efter jäsningen destilleras den. Mycket av det som produceras i dag är inte i butiken, men går direkt på flaska och säljs. Denna typ kallas blanco. Reposade är ett slutförvar version. Denna typ bör vara minst 3 månader och högst 12 månader. Detta är ganska populär i Mexiko, och är den vanligaste fadlagret edition. Många tror att ju mer gyllene färg kommer till disken, men ofta är det för att lägga till färg utdrag ur karamel.

Drinks med tequila

De människor väljer att dricka det som skott, och det är också sant att det haft i Mexiko. Hemma, dricka det ofta på fester eller discon att vara full, medan i Mexiko haft och smakade på. Det kan vara lämpligt att ta ett skott, men lyckligtvis finns det också goda drinkar med tequila. De mest populära drycker med tequila är Tequila Sunrise, Margarita och Tequila Slammer. De två första är sällskaplig cocktails som ofta finns på olika cocktail världen. Det är viktigt att välja rätt tequila för de cocktails. används helst Blanco upplagor som de fadlagret versioner ofta har fel smak. Vid drinkar med tequila, är det därför viktigt att undersöka vilken typ av användning. Om du är mycket fest lagret är Slammers en festlig touch. Det blandas tillsammans med citron soda i ett glas. Strax innan du dricker det, placera handflatan över glaset och det knackade mot bordet.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna