snaps

Många varianter av snaps I Danmark har vi stor tradition att dricka snaps.

Detta sker speciellt under helger som jul och påsk, och i övrigt under hela året för luncher. Många tycker att det är starkt och sprittet i smak, men det är ofta att de inte har smakat några av de mer milda och kryddade snaps. Detta kan vara Brøndum snaps eller några av Linie Aquavit. Om du vill kan du prova att göra din egen. Vi har ett stort urval ur vårt sortiment. Läs mer här

Loading...
Sätt stigande sortering
  1. Braunstein Porsesnaps FL 50 62138 by BRAUNSTEIN color Svart
    Braunstein Porsesnaps FL 50
    355,00 SEK
Sätt stigande sortering

Brøndum snaps och Aalborg Aquavit

Danmark är känd för att göra bra snaps. Särskilt i de nordiska länderna, är vi mycket väl känd för det. Den mest kända, både inrikes och utrikes, är Brøndum snaps och Aalborg Aquavit. Brøndum snaps är i något mindre sprittet slut och där kryddor dominerar. Brøndum snaps finns i fyra olika versioner. Brøndum snaps historia som går tillbaka till 1840 och är den äldsta existerande recept på marknaden. Aalborg Aquavit är också känd runt utomlands. Aalborg Aquavit har hela 14 olika snaps, så här är en möjlighet att hitta en som passar allas smaklökar. Aalborg Akvavit mest kända flaskor är Taffel, North guld och Høker. Aalborg Aquavit är genom tiden, varit ett företag med hög teknisk utveckling inom destillation. Det har inneburit att danska snaps har kvalitet varit långt före våra nordiska grannländer. Av denna anledning, danska sprit hög marknadsandelar i dessa länder.

En snaps måste til

Det är svårt att komma runt snaps till påsk eller en julfest i Danmark. Genom närvarande det funnits en stark tradition av att få en liten en för lunch. Tidigare var det vanligt att nästan alla luncher, men så småningom kulturen har förändrats. Nu är det främst för luncher av betydelse. Den är inte avsedd att drickas i stora mängder. Den är utformad att du tar en mellan varje maträtt. Har du satt och ätit olika typer av fisk som ofta kan börja med en traditionell julfest, kan den användas för att rena. Därför är många av de första utgåvorna med en stark smak av alkohol och hög alkoholhalt. Senare finns det mer kryddig versioner, så nu blir berusad mer av ökningen, eftersom det kompletterar de klassiska danska lunchrätter väl.

Bland äger snaps

Danmark, särskilt de äldre generationerna som är mycket glada snaps. I de yngre generationerna är inte många människor som tycker några snaps. Kanske för påsk och jul, men sällan i samband med fest eller liknande. Idag finns det lyckligtvis många som experimentera med att lägga kryddor till alkohol. Det smittar av sig på produktion av olika snaps privat. Aalborg Akvavit har tillhandahållit en basblandning, som är redo att få önskade kryddor tillsättes. Med Aalborg Basis är därför möjligt att göra exakt blandningen till din smak. Det kan också vara ett bra sätt att överraska dina gäster vid nästa påsk. Kommer du att använda det för något annat än luncher, kan man också göra en blandning som fungerar som skott på fester. Här kan du blanda upp med godis eller andra sötsaker. Sockret och smaker av godis, kommer att ta en bit av alkohol smak.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna