Köp Rome - Stor och brett urval här ⇒

En bra rom är oumbärlig för många år

rom varit en populär sprit. Detta gäller över hela världen och även i Danmark. De flesta människor vet Bacardi, som verkligen gjorde ROM populärt på landets diskotek och senare till hemmet bar. Det är inget fel med Bacardi, men rom är mycket mer än så. Det är en komplex sprit med variationer i både prisområden och produktionsmetoder. Vi har ett brett urval av flaskor av hög kvalitet. Vill du veta mer om denna typ av ande, kan du läsa mer här

Loading...
Sätt stigande sortering
 1. Gör din egen rom presentbox - Gör din egen rom Doyourown1 by Rbdrinks color Svart
  Gör din egen rom presentbox - Gör din egen rom
  499,00 SEK
 2. RumISH (Alkoholfri) FL 50 54401 by RumISH color Svart
  RumISH (Alkoholfri) FL 50
  239,00 SEK
 3. Lyres, White Cane Spirit Alkoholfri FL 70 66704 by Lyres color Svart
  Lyres, White Cane Spirit Alkoholfri FL 70
  389,00 SEK
 4. Lyres, Kryddad Sockerrörsand Alkoholfri FL 70 66705 by Lyres color Svart
  Lyres, Kryddad Sockerrörsand Alkoholfri FL 70
  355,00 SEK
 5. RumSKA (alkoholfria) FL 35 54400 by RumISH color Svart
  RumSKA (alkoholfria) FL 35
  175,00 SEK
 6. Undone No. 1 Not Rum (Alkoholfri) FL 70 55950000 by Undone color Svart
  Undone No. 1 Not Rum (Alkoholfri) FL 70
  289,00 SEK
Sätt stigande sortering

Historien om Romman

vara tillbaka till omkring 1500 för att hitta de första tecknen på produktionen av rom. Man tror att det var Christopher Columbus som tog den första sockerrör till Karibien. Specifikt Puerto Rico. På den tiden han inte visste att det var i början av den ekonomiska tillväxten och något som skulle sätta sin prägel i världen mer än 500 år senare. Efter sockerrör introducerades till Puerto Rico, blev populär i hela området med blixtens hastighet. Sockerrör har dock ökat i världen under många år, och de första beskrivningarna går tillbaka mer än 2000 år tillbaka i tiden. Egentligen kommer sockerrör från Kina och Indien. Här växte som ogräs, och inte används för att producera alkohol.

Sådan gjorde rom

Det kräver mycket annorlunda grejor, och ofta många års väntan innan den slutliga produkten kan smakade. Första sukkerrøren växa till rätt storlek. Sedan skördas och placeras i stora kar, där de kokas i vatten. Efter många timmar indkogning allt blir en melass. Det är en klibbig och mycket söt sirap. Denna melass destilleras sedan och den råa vätskan är nu klar. Den råa ROM innehåller typiskt mellan 60% och 90% alkohol, så att det är för stark för att dricka, och på samma gång, finns det ingen finess i smak. Romens smak och karaktär utvecklas under lagringsprocessen. Sparar process tar vanligtvis upp till 10 år. Vem som helst kan skilja mellan ljus och mörk rom, men de flesta tror att kromen förlorar färg på grund av en filtreringsprocess. Det enkla svaret är att det ljus ROM lagras i tankar av stål, medan den mörka är lagret i trätunnor, vari inspelnings färg.

Drycker med rom

Der är ingen tvekan om att en av de mest kända drinkar med rom, Mojito. Mojito görs på ljus rom, och blandas med rörsocker, mynta och lime skivor och toppad med danska vatten. I drycker med rom Mojito, kan det vara svårt att smaka skillnaden mellan olika ljus rom, och du kan använda bara en billig version. Där kromen verkligen i karaktär, ofta i de mörka versioner. Mörk rom är mycket mer komplex och kan ha många olika smaker. Skapar en gammal kubanska, som anses vara en Mojito för män, kommer det att finnas en stor skillnad i smak, beroende på flaskan som används. Vi rekommenderar här Diplomatico Ambassador. Den är gjord på samma sätt som en Mojito, men använde en mörk version. En liten twist till denna dryck är som toppar det med champagne eller liknande. Gradering röka upp, och det blir mer festliga.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna