konjak

Cognac - en klassisk digestif

Det finns ingen tvekan om att cognac är en av världens mest använda spritdrycker som digestif. En matsmältnings är vanligtvis en alkoholhaltig dryck för administration efter måltid. Man kan säga att det används för att runda av kvällen med. Cognac är populärt i många delar av världen, och samma sak gäller för Brandy. Cognac dricka normalt rena och i små mängder. Därför är det rekommenderat att gå upp lite i kvalitet framför kvantitet. Vill du veta mer om den här typen av alkohol, kan du läsa här

Loading...
Sätt stigande sortering
  1. Pierre Ferrand Torr Curacao Triple Sec FL 70 63295 by PIERREFERR color Svart
    Pierre Ferrand Torr Curacao Triple Sec FL 70
    439,00 SEK
Sätt stigande sortering

Cognac - en fransk stolthet

cognac är namnet på en region i Frankrike, som är en bit norr om Bordeaux. Bordeaux är världsberömt för sina viner, och området ger några av de mest exklusiva sådana. I Cognac, har de valt att fokusera på de låga andar druvor, och det går tillbaka århundraden i tiden. För produktion används mer eller mindre samma teknik som för vinproduktion. Det används normalt druvsorter Ugni blanc och Colom för produktion. När grund vin görs, är det en viktig detalj som inte kan tillsättas socker eller svavel till blandningen. Som med bubblor från Champagne, så är cognac också skyddat område. Detta innebär att endast sprit som görs på detta område som får använda namnet. Andar som görs av samma process, men utanför området, som kallas istället ofta för konjak.

Från vin till cognac

Når de skördades, pressade och göras till vin i rostfria tankar, finns det fortfarande ett par steg innan vinet blir sprit. Grund vin som skall jäst, och när det är gjort, är det dags att destillation. Destillation tar lång tid, och gjorde utan användning av hög värme. När det är över, det finns en ganska klar vätska tillbaka. Denna vätska kallas "eau de vie". Eau de vie översätter till livets vatten, och det säger lite om status för Cognac har i Frankrike. Bönderna i området kretsar lika mycket om druvorna, vilket gör traditionella vinodlare. Vissa tror även att det är viktigare druva of excellence, när du gör cognac jämfört med vin. Detta är på grund av produkten är mer koncentrerad, och därför är det svårt att "gömma" brister. hälls i nya ekfat, där de ligger i minst två år.

Sådan du vet skillnaden mellan konjak och vin

Eau de vie'en, kan det vara svårt för en nybörjare att bekanta sig med de olika tillverkarna, navngivelser och smak. Fördelen med konjak är att området är alltid densamma, och i övrigt arbete är normalt bara fyra poster. Det kan finnas några flaskor som faller helt utanför kategorin. Vi börjar med den yngsta indikationen. Säger VS flaskan är unga och har ofta bara varit två år på fat. Här får du en ljus och lätt produkt. VSOP betyder att flaskan har varit minst fyra år i tunnor. Det har tillåtits att utveckla lite mer komplexitet och blir mörkare i färgen. Napoleon att blandningen har varit minst sex år på fat. Ofta hittar du att Napoleon liknar VSOP. Bara bra kännare kan smaka skillnaden. OX är efternamnet, och det är här som du verkligen kan hitta flaskor av hög kvalitet. Lagen också minst sex år i tunnor, men det är ofta mycket mer. Helt upp till 30 år fad.

Cognac är loge drink

om du har turen att vara medlem i en lodge, kommer du förmodligen redan har upplevt att man får druckit lite konjak. För om du säker för de stora tillfällen och viktiga händelser gillar att servrar andra mousserande viner som champagne, så kommer det alltid att vara en cognac att en ände kvällen med om det skall anslutas med någonting. Den läckra gyllene drycken måste naturligtvis avnjutas i glaset, som är gjord för ändamålet, nämligen god konjak glas, eftersom det både ser bättre ut och ber för oxidation som sker. Det är sådan att det är lite konjak, som det är med champagne för man inte kan ringa ett glas konjak om den är gjord på bara de rätta omständigheterna. Det är något som måste ha varit i vissa särskilda tunnor under en lång tid. Dessutom måste det destilleras i ett mycket specifikt sätt. Och sist, men förmodligen i verkligheten, viktigast av allt, kan man bara ringa en alkohol till en konjak, om den är gjord i en mycket specifik druva, och det måste vara druvor och kan inte vara någon annan.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna