Calvados - stort urval av Barlife.dk | köpa online här

Calvados från Frankrike

Denna nya alkohol är ett äpple brandy från Normandie, som ligger i Frankrike. Den har en stolt tradition och har skapats för år. I själva verket är en av de äldsta typerna av konjak alls. Det kan, med namn, som går tillbaka till 1553, och fann beskrivningar av det som går tillbaka till den 8: e århundradet. Hitta din favorit i vårt sortiment och njuta av en läcker fransk specialitet. Läs mer här

Loading...
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

En revolution skapade calvados

Stedet där du började göra calvados, är mycket historiska. Det var efter den franska revolutionen, som ägde rum år 1789 att det område som idag kallas Calvados, bildades. I denna region har alltid gjort den här typen av alkohol, men utan att ha heter det. Under det första världskriget fanns det mycket i området. Under den tyska ockupationen inte får ta den här typen av konjak eller producera den. Detta innebar att försörjningen för många försvunnit. För att göra det enkelt att förklara vilken typ av alkohol var olagligt, var det 1942 beslutades att denna typ av konjak bör ha sitt eget namn. Det var calvados, och sedan dess har bibehållit namnet. På samma sätt för att ställa in regler för hur Apple brandy måste, och kommer att produceras. På detta sätt har det blivit en skyddad varemærke.

Calvados - Franska æblebrændevin

Det är en klassisk fransk dryck som har många år. Calvados äpplen lade grundstenen, och var under många år den enda typ av äpplen används. Senare har det funnits många andra sorter. Det förväntas att användas över 100 olika sorter. Produktionen kommer att starta på äpplena pressas och fermenteras i en cider. Därefter destillation av vätskan vid kokpunkten i en potstill. Den rena, destillerat och vätska, lagras nu i minst två år. Det kommer att finnas främst för ekfat för lagring. I regionen finns många tillverkare, men de måste uppfylla vissa specifika krav innan de kan använda namnet på deras andar. Roger Groult är den mest välkända tillverkare. Det är exklusivt apple brandy, och säljs endast 50.000 flaskor per år. Roger Groult är en legend, och idag är namnet på ett varumärke. Allt som kommer från Roger Groult är handgjorda, och kvaliteten anses vara en av de bedste.

Kend namnen calvados

Ægte calvados skyddas av AOC och det anges på flaskorna. Men det finns mer att hålla reda på. I princip finns det tre äkta slag, alla med calvados i namnet. Calvados AOC är den term som används främst. Den står för cirka 70% av allt som produceras i regionen. Calvados Pays d'Auge är ett litet område i östra delen av regionen. Spirits från detta område, destilleras två gånger. Det ger en mycket ren smak, med endast äppel egenskaper penetrerar. Calvados Domfrontais ligger i den södra delen av regionen. Här är det tillåtet att blanda äpplen och päron. I själva verket, konjak innehålla 30% päronsaft innan denna term bör användas. I de flesta fall innehåller mer än 50%. Smaken är därför markant annorlunda än det du kan uppleva från andra delar av regionen. Minsta lagring är två år.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna