Köp Brandy från hela världen på nätet - Se det stora urvalet här »

Brandy från hela världen

brandy haft över hela världen. Detsamma kan sägas om där det produceras. Det är en produkt som är allmänt destillerade vinet, som därefter lagras. Många föredrar att njuta av en efter middagen eller kaffe. I Danmark dricka det ofta, och det är normalt att hitta på menyn på olika restauranger. Är du ny för denna typ av alkohol, det finns saker som du bör vara medveten om. Du kan läsa mer här

Loading...
Sätt stigande sortering
  1. Bols Likör Aprikosbrandy FL 50 63124 by BOLS color Svart
    Bols Likör Aprikosbrandy FL 50
    159,00 SEK
Sätt stigande sortering

Stora variationer i brandy

I och därmed brandy är inte skyddas av många regler, är den term som hela världen. Det är en vanlig term för allt som destilleras vin, och efter att ha lagrats i tunnor. Det har ofta en brunaktig färg, men kan i sällsynta fall vara helt klar och färglös. Så gott som alla delar av världen, som producerar vin, produceras också konjak. Det finns inga regler för vad som kan användas av druvsorter, och när inte har ett visst område, kan du uppleva stora smakskillnader. I vissa länder kallas det lokala namn men för människor som inte vet det lokala namnet, skulle du vanligtvis använder "brandy". Det är viktigt att förstå att man inte ska blanda ihop denna typ av konjak likör. Likörer är oftast söt och kan göras på frukter såsom körsbär, aprikos eller citrus.

Att brandy

Som bas gjorde allt brandy på samma sätt. Den viktigaste ingrediensen är druvor, och processen från vinstockar till konjak liknar processen för konjak. När ska den göras, börja genom att trycka på druvorna, och gjorde ett vin liknande blandning. Denna blandning destilleras därefter och hälldes på plattor. I Cognac, finns det en uppsättning regler som måste följas. Det måste bland annat lagras i minst 6 månader. Det är främst samma typ av druvor och därför många smaken mycket lika. Här är det annorlunda med konjak. Det är en vanlig term som världen kan använda den destillerade vinet. Druvsorter, fat, längd och området kan variera kraftigt. På vägen finns det stora chanser att hitta en version som passar dina smaklökar.

Känd brandy

Armagnac är förmodligen mest kända sådana. Det är känt som den stora utmaningen för konjak och i mångas ögon, är kvaliteten jämförbara. Armagnac produceras på 3 olika sorter av druvor, varvid Bas-armagnac är det som används i de flesta aromatiska. Som med cognac, som finns i Armagnac också olika klasser, indelade efter hur många år har det varit i tunnor. Armagnac faktiskt har en historia som sträcker sig längre tillbaka än cognac, men området som helhet inte varit bra att profilera sig. Det var i Cognac, och därför trodde att de vann priset som "det bästa området" för konjak. Både Spanien och Italien levererar även fina konjak, som vi rekommenderar att du försöker. Det är lätt att gå ut för att köpa en konjak, men priserna kan vara lite dyra jämfört med kvalitet. Om du går runt i området, det finns goda möjligheter att få en exceptionell smakupplevelse.

Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna