Absinth

Absinth, Pastis och Anis

Det finns väldigt få typer av alkohol, som är så ökända och kända som absint. Absint är en av de mest kända andarna i världen. Detta är på grund av de många gamla berättelser som är förknippade med denna alkohol. I Danmark används den mest som shot, men den kan även lätt användas i ett antal cocktails. Detsamma gäller pastis eller sambuca. Vi har ett stort urval av dessa flaskor som alla håller hög kvalitet. Vill du veta mer om hur du använder absint, pastis eller sambuca, Läs mer här

Loading...
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Berättelsen om sambuca och absint

Absint är utan tvekan en av de starkaste typerna av alkohol i världen, och detta har gjort den ökända. De flesta vanliga flaskor med vätska med en alkoholhalt mellan 20 och 37%. Situationen är annorlunda med "Green Fairy". Alkoholen har minst en alkoholhalt på 45% och låt vissa cylindrar ha upp till 70%. Absint utvecklades år 1700 av en fransk läkare som ville göra ett läkemedel. Det första han provade var med malört. Malört innehåller absint, en mycket bitter smak. Malört innehåller även tujon, som kan påverka nervsystemet och människans syn. Det är därför vi sa tidigare att det kan göra dig blind att dricka absint. Idag innehåller den inte längre tujon, eftersom det skulle vara för farligt. Sambuca är en italiensk stolthet som genereras av stjärnanis. Det har utvecklats till att bli känt över hela världen. Detta för att det ofta serveras festligt där alkoholånga antänds med en tändare.

Serveringsmetoder absint och absint sambuca

och häll långsamt över alkoholen. När det är lite kvar på skeden kan detta antändas. Sambuca serveras vanligtvis som en shot, och den är betydligt mildare i smaken än den gröna fen. Den kommer från Italien och serverar "con mosca" Det betyder flugor. Det är uppenbarligen inte riktiga flugor, å andra sidan, kaffebönor. Den används även som tillbehör till en kaffe, eller blandas med iskallt vatten. Om du vill kan du använda vatten med lite kolsyra.

Fin och fin pastell är

pastis är en viss fransk typ av alkohol som delar smaken av absint. Båda typerna av alkohol har en underbar smak av anis. År 1914 blev absint i sin nuvarande form olaglig av den franska regeringen. Det gjorde att många producenter plötsligt förlorade sin försörjning. Förbudet kom främst på grund av innehållet av malört. Tillverkarna däremot var snabba med att skapa en ny produkt, och det var till pastis. Pastis är lättare i alkoholhalten och med en mjukare smak. Av anledningarna till att det snabbt blev en föredragen aperitif i Frankrike. Den exporterades senare och är nu känd i de flesta delar av världen. Pastis finns i flera versioner som har olika smak. Gemensamt är att grundsmaken är anis.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna