Dessertvin

Dessertvin

Till denna dag finns det många som automatiskt hitta te och kaffe är när efter en underbar middag för att njuta av en underbar och hemlagad dessert. Och det ger så många sätt också en hel del känsla av att du bara behöver en bra kaffe, till exempel, en chokladkaka, en marzarintærte eller muffins, men det finns också många andra typer av drycker som du kan dricka i stället. Bland annat kan du välja att dricka dessert som det finns många som vill, men inte så många som dricker. Är du ny i drycken dessertvin, kan det vara så att du behöver bara titta lite mer noggrant på denna sida här har vi en mängd olika dessert, som vi kan erbjuda dig. Du kan du njuta ensam när du sitter och äter dessert eller så kan du tjäna dem till dina gäster när de kommer på besök.

Många olika typer av dessert

Det är inte att det finns och eacute; n typ dessert som du alltid tjänar. Däremot, dessert en typ av term för många olika typer av vin, som alla har det gemensamt att de är söta. För vad du behöver när du har haft en underbar middag det är naturligtvis en trevlig efterrätt och denna dessert så det är naturligt att välja en mycket specifik dessert som du kan köpa och servrar. En av dem, som du kan köpa till exempel sherry, vilket är en klassisk efterrätt. En sherry kan betraktas som en likör och ursprunget till denna typ av dessert vin är den södra delen av Spanien. En del av det, som den här likör har gemensamt med andra dessertviner det är att stoppa jäsningen när du lägger alkohol till vinet. Det vill säga, att låta vinet jäsa och när du inte vill ha en dessert vin måste jäsa mer hälls sedan alkohol. Det är just detta som gör en likör både en sötma som är vad du bara kan som, om du vill dessert och gör innehållet i vinalkohol är högre än en vanlig vin
.  
Sätt fallande sortering
Page
 1. Santa Margarita, Euforia Blue Frizzante FL 75 30273
  Santa Margarita, Euforia Blue Frizzante FL 75
 2. Pyrus "Communis" 2014 FL 50 40093
  Pyrus "Communis" 2014 FL 50
  648,00 kr
 3. Ribes "Nigrum" 2015 FL 75 40107
  Ribes "Nigrum" 2015 FL 75
  325,00 kr
 4. Villa Oppi, Fiordirosa 2011 FL 37,5 40001
  Villa Oppi, Fiordirosa 2011 FL 37,5
  857,00 kr
 5. Heering Cherry Liqueur* FL 100 63109
  Heering Cherry Liqueur* FL 100
  325,00 kr
 6. Brillet Pineau des Charantes Blanc Prestige FL 75 40011
  Brillet Pineau des Charantes Blanc Prestige FL 75
  298,00 kr
 7. Brillet Pineau des Charantes Rouge FL 75 40043
  Brillet Pineau des Charantes Rouge FL 75
  298,00 kr
 8. Dubonnet Rouge FL 75 40023
  Dubonnet Rouge FL 75
  169,00 kr
 9. Hutchisons Ginger Wine FL 70 40021
  Hutchisons Ginger Wine FL 70
  212,00 kr
 10. Blossa Glögg Årgang 2016 FL 75 40908
  Blossa Glögg Årgang 2016 FL 75
  169,00 kr
Sätt fallande sortering
Page

Mange forskellige slags dessertvin

Der findes ikke kun én type dessertvin, som du altid serverer. Dessertvin er en slags betegnelse for mange forskellige slags vin, som alle har det til fælles, at de er søde. En af dem, som du kan købe er for eksempel sherry, som er en klassisk dessertvin. En sherry kan betegnes som værende en hedvin, og oprindelsesstedet er den sydlige del af Spanien. Det der betegner hedvin er, at man stopper gæringen, når man tilsætter alkohol til vinen. Det betyder, at man lader vinen gære, og når gæringen ønskes stoppet, så tilsættes der rent alkohol. Den lange gæring er med til at give sherry sin sødme og bløde krop. Samtidigt betyder tilføjelsen af alkohol, at sherry opnår en højere alkoholprocent end almindelig vin. Sødme og højere alkoholprocent, er det der kendetegner denne type vin.

 

Madeira dessertvin

En anden og meget populær udgave er Madeira. Madeira er blevet produceret i mange århundreder - faktisk helt tilbage siden 1600-tallet. Siden da, har man altid brugt den samme fremstillingsmetode. Under fremstilling af denne type dessertvin, gennemgår vinen et specielt stadie, der hedder ‘Estufagem’’. Estufagem er en varmepåvirkning af vinen. I gamle dage skete varmepåvirkningen i flere måneder under transporten af vinen. Transporten skete i det sene forår og tidlig sommer, så solen havde en stor indvirkning. Nu foregår Estufagem i kældre, som opvarmes sommerluften, og let kan overstige 30-35 grader. Vælger man en billige udgave Madeira, er Estufagem helt sikkert foregået i store ståltanke. Det giver ikke den samme flotte og komplekse smagsoplevelse. Udover den helt specielle varmepåvirkning, så fyldes fadene aldrig helt op. Der tillades meget luft, og dermed også ilt, i fadene. Det giver en speciel oxideret duft, farve og smag.


Den rette dessertvin til desserten

Når du skal vælge en dessertvin til din dessert, er der et par gode råd, som kan følges. Først handler det om at have styr på desserten. Ingredienserne er afgørende for, hvilken vin du skal bruge. Portvin er god til desserter med frugter og cremede desserter ala Creme Brulee. Den føromtalte Madeira er det rette valg, hvis du serverer ost. Måske et ostebord med forskellige nødder og kraftige marmelader til. Sherry serveres også ofte, når der serveres ostebord. Det går godt til kraftige oste samt tørrede og syltede nødder. Da der sjældent drikkes meget af vinen til en dessert, anbefales det, at man går lidt op i pris og kvalitet. Hellere en kvalitetsflaske end to billigere udgaver. Serveringstemperaturen er omkring 12-14 grader ved de fleste dessertvine.

Dessertvin priserna är alltid låga på Bar-life.se
Att köpa Dessertvin hos Bar-life är alltid enkelt och enkelt eftersom du hittar de bästa priserna, varumärkena, prisklasserna, kundbetyg, specialerbjudanden och kundfördelar. Vi har snabb leverans.
Copyright © 2020 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna