Cherry

Prova läcker starkvin sherry

att njuta av en god likör är något som de flesta gillar. I många fall gör det mycket söt smak som man sällan kan dricka så många glas, men det kan vara en underbar digestif att avsluta en god middag på. Sherry är betydligt tjockare konsistens och sötare i smaken än den klassiska vitt eller rött vin. Dessutom dess färg betydligt rödare än vad du hittar i en vanlig rött vin.


det speciella med sherry är att den tillverkas i olika städer i södra Spanien. Det finns därför en likör som härstammar från Spanien och är därför ett uttryck för de traditioner som är vanliga här. Det är något väldigt speciellt med sherry som är att sherry ekfat lagras på inte helt fylld. Vid andra typer av alkohol kommer nästan alltid att fylla faten upp så att det inte finns någon luft, vilket kan göra dåliga saker smak. Men det är helt annorlunda när det gäller sherry. För det faktum att det bara fyller ekfat och frac34; som utgör att det bildas ett skikt av ett fast skum produkt som lägger sig över den sherry sådan att sherry inte är i direkt kontakt med det syre som är i den tomma delen av skärmkärls ek. Detta material bildade tar något av sherryens sötma och gör smaken är så distinkt och läckra.


Sherry är mestadels ett vin som du njuta av dessert, som är den vanligaste när det gäller likör. Anledningen till detta är att det finns ett vin som är betydligt sötare än andra viner och passar därför väl med den söta dessert. Men det finns också vissa typer av sherry, som inte är riktigt lika söt och passar därför lika bra för läckra tapas som oliver och nötter. Den vanligaste typen av sherry i det här landet är den söta, eftersom de flesta också präglar med sherry.


på denna webbplats hittar du olika typer av sherry. Bland annat kan du hitta Don Guido, som är en riktigt bra sherry, lagras på Pedro Xim & eacute; NEZ druvor och kommer från Spanien, precis som en sherry ska göra. Flaskan innehåller 37,5 oz och har en alkoholhalt på 18% alkohol. Det särskilda med denna sherry är att innan druvorna börjar lagra, har de fått torka i solen i 15 dagar. Sedan gå på en pressning och sedan de mognar. Denna mognadsprocessen tar mycket lång tid eftersom det kan ta upp till 20 år. Ta en smak av denna sherry kommer att göra det smakar som både russin och fikon visas. Denna sherry är mycket söt och har inte surheten att man ibland kan uppleva.

 

denna kategori är över, du hittar den danska cherry vin Kijafa. Det är mycket specifika körsbär, som används för att göra detta vin och hjälper till att ge det en riktigt bra och söt smak. Du kommer att finna att efter smak av denna sherry är mycket lång, så det betyder att varje klunk drar en lång tid. Du kommer både att uppleva smaken av mandel och frukt när du tar en smak av det.


speciella typ av sherry grädde sherry är något som är känt för att vara en blandning av olika andra sherry vin. För det består nämligen både Fino av Oloroso, liten Pedro Ximenez och lite fino. En av grädde sherries du hittar på sidan har en karamelliserad smak som du kommer att njuta om du är sötare likör.

Sätt fallande sortering
 1. Vat 22 Full Rich Madeira FL 75 40083
  Vat 22 Full Rich Madeira FL 75
  198,00 kr
 2. Don Benigno Cream Sherry FL 75 40084
  Don Benigno Cream Sherry FL 75
  155,00 kr
 3. Valdespino Fino Inocente Dry Sherry FL 75 40088
  Valdespino Fino Inocente Dry Sherry FL 75
  269,00 kr
 4. Osborne Fino Quinta Sherry FL 75 40089
  Osborne Fino Quinta Sherry FL 75
  185,00 kr
 5. Don Guido 20 YO Pedro Ximenez Sherry FL 37,5 40029
  Don Guido 20 YO Pedro Ximenez Sherry FL 37,5
  426,00 kr
 6. Ferraz Medium Rich Madeira FL 75 40034
  Ferraz Medium Rich Madeira FL 75
  155,00 kr
 7. Harvey's Bristol Cream Sherry FL 75 40056
  Harvey's Bristol Cream Sherry FL 75
  169,00 kr
 8. Tio Pepe Sherry FL 75 40044
  Tio Pepe Sherry FL 75
  212,00 kr
 9. Walnut Brown Oloroso Sherry FL 75 40092
  Walnut Brown Oloroso Sherry FL 75
  138,00 kr
 10. Fad No.6 Sherry FL 75 40051
  Fad No.6 Sherry FL 75
  198,00 kr
Sätt fallande sortering

Sherry - en smag af Spanien 

Det særlige ved denne hedvin er, at den fremstilles i forskellige byer i den sydlige del af Spanien. Der er således tale om et spansk produkt, der er forbundet med mange stolte traditioner. En meget særlig detalje ved sherry er, at de egetræsfade sherryen lagres på ikke fyldes helt op. Når man producerer andre typer alkohol, vil man stort set altid fylde fadene helt op således. Det gøres for at minimere mængden af luft og oxygen, så indholdet ikke fermenterer. Det forholder sig dog helt anderledes, når det kommer til sherry. Man fylder kun sherryfade ¾ dele op, og der er således meget luft i fadene. På overfladen af sherryen dannes et lag der kaldes flor. Floren lægger sig som et tæt lag der gør, at sherryen ikke er i direkte kontakt med ilten. Floren er med til at sænke sukkerindholdet i sherryen, og  hjælper til at danne den karakteristiske smag. 

Nyd sherry til desserten 

Sherry er for det meste en vin, som man nyder til sin dessert. Dette er generelt meget udbredt, når det kommer til hedvine. Grunden til dette er, at der er tale om en vin, som er væsentligt sødere end almindelige vine. Sødmen og den lidt kraftige eftersmag af alkohol supplementere mange desserter godt. Der findes dog også nogle typer sherry, som ikke er helt så søde, og som derfor passer lige så godt til lækker tapas med oliven og nødder. Den mest udbredte type, her i landet, er den søde, og det er klart denne smag, som de fleste vil mene kendetegner sherry. Ligesom med vin, mousserende vin eller gin, kræver det ofte, at man smager en del for at finde sin favorit. Til at starte med, kan man eksperimentere med de forskellige tørhedsgrader. Denne hedvin ligger typisk på egefade, og det liggetiden i dem, kan have afgørende betydning for smagen. 

Find din favorit

Her på siden finder du forskellige typer sherry. Blandt andet kan du finde Don Guido, som er en rigtig god flaske, der er lagret på Pedro Ximénez-druer. Flasken indeholder 37,5 cl og den har en alkoholprocent på 18%. Det særlige ved denne flaske er, druerne har fået lov til at tørre under solen i 15 dage, inden de presses. Selve presningen er hurtigt overstået, men modningsproces tager rigtig lang tid. Med en Don Guido kan det tage op til 20 år. Cream sherry kendes som en blanding af forskellige andre sherryvine. Den består normalt både af Fino, Oloroso, Pedro Ximenez og produceres på tørret druer. Selvom det er en blanding af flere forskellige druer, kan det give nogle rigtigt gode smagsoplevelser.

Cherry priserna är alltid låga på Bar-life.se
Att köpa Cherry hos Bar-life är alltid enkelt och enkelt eftersom du hittar de bästa priserna, varumärkena, prisklasserna, kundbetyg, specialerbjudanden och kundfördelar. Vi har snabb leverans.
Copyright © 2020 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna