Calvados

Calvados

Denna nya alkohol är ett äpple brandy från Normandie, som ligger i Frankrike. Den har en stolt tradition och har skapats för år. I själva verket är en av de äldsta typerna av konjak alls och du kan även datum de första typerna som går tillbaka till 1553! Det finns inga andra typer av alkohol som kan konkurrera med. I själva verket går det ännu längre tillbaka för första gången när det finns någon i historiska källor har nämnt calvados har varit i den 8: e århundradet, det vill säga i 700s, och sedan dess har en alkohol som har gjorts i samma region och så många än idag njuta med stor glädje.

En revolution skapade calvados

Den plats där du började göra calvados är mycket historiska för det är faktiskt så att det var efter den franska revolutionen, som ägde rum år 1789 att det började att skapa denna plats, som kallades Calvados och det var en plats som skapades i Frankrike. Det vill säga att det var först efter denna revolution som vi alla började prata om det var denna region där så alltid hade bryggt denna typ av alkohol. För tidigare känd också för calvados, men de kallade det något annat på grund av att regionen själv inte fanns, åtminstone inte namnet
.  
Även under första världskriget fanns mycket i termer av calvados av det var så att du egentligen inte var tvungen att ta den här typen av konjak och det är klart att det bara skapas några olika problem för dem som alltid levt på just detta. Men det var så att 1942 valde denna typ av konjak skulle ha sitt eget namn: calvados, och sedan dess har faktiskt haft detta namn. Det var sådan att nu många ställen började göra upp lite i vägen en gjorde calvados eftersom det bara var tvungen att passa vad var det nu.
Sätt fallande sortering
Page
 1. Calvados Chateau du Breuil 8 Ans FL 70 50097
  Calvados Chateau du Breuil 8 Ans FL 70
  525,00 kr
 2. Calvados Berneroy Fine FL 70 50068
  Calvados Berneroy Fine FL 70
  283,00 kr
 3. Calvados Berneroy VSOP FL 70 50027
  Calvados Berneroy VSOP FL 70
  340,00 kr
 4. Calvados Berneroy XO FL 70 50028
  Calvados Berneroy XO FL 70
  554,00 kr
 5. Calvados Boulard Grand Solage FL 70 50010
  Calvados Boulard Grand Solage FL 70
  411,00 kr
 6. Calvados Boulard XO FL 70 50069
  Calvados Boulard XO FL 70
  639,00 kr
 7. Calvados Chateau du Breuil 12 Ans FL 70 50048
  Calvados Chateau du Breuil 12 Ans FL 70
  625,00 kr
 8. Calvados Coquerel Fine FL 70 50025
  Calvados Coquerel Fine FL 70
  298,00 kr
 9. Calvados Coquerel XO FL 70 50026
  Calvados Coquerel XO FL 70
  554,00 kr
 10. Calvados de Maitre Pierre FL 70 50017
  Calvados de Maitre Pierre FL 70
  255,00 kr
Sätt fallande sortering
Page

 En revolution skabte calvados

Stedet hvor man begyndte at lave calvados, er meget historisk. Det var efter den franske revolution, som fandt sted i 1789, at man regionen, som i dag kaldes Calvados, blev dannet. I denne region har man altid lavet denne type alkohol, men uden at have navngivet det. Under 1. Verdenskrig skete der meget i området. Under Tysklands besættelse måtte man ikke indtage denne type brandy, og heller ikke producere det. Det betød, at levebrødet for mange forsvandt. For at gøre det let at forklare, hvilken type alkohol der var ulovlig, blev det i 1942 valgt, at denne type brandy skulle have sit helt eget navn. Det blev calvados, og siden da har det bibeholdt navnet. Ligeledes at der sat regler for, hvordan æblebrændevinen må, og skal produceres. På den måde er det blevet et beskyttet varemærke.

Calvados - Fransk æblebrændevin

Det er en klassisk fransk drik, som har mange år på bagen. Calvados-æbler lagde grundstenen, og var i mange år, den eneste type æbler der blev anvendt. Senere hen er der kommet mange andre sorter til. Det forventes, at der bruges over 100 forskellige sorter. Produktionen starter ved, at æblerne presses og gæres til en cider. Herefter destilleres væsken, ved opkog i en potstill. Den rene, og destillerede væske, lagres nu i minimum to år. Der bliver hovedsagligt brugt egetræsfade til lagring. I regionen findes der mange producenter, men de skal alle overholde nogle specifikke krav, før de må bruge betegnelsen på deres brændevin. Roger Groult er den mest kendte producent. Det er eksklusiv æblebrændevin, og der sælges kun 50.000 flasker om året. Roger Groult er en legende, og i dag er navnet et brand. Alt hvad der kommer fra Roger Groult er håndlavet, og kvaliteten regnes for noget af det bedste.

Kend betegnelserne på calvados

Ægte calvados er beskyttet af AOC og det er angivet på flaskerne. Men der er mere at holde styr på. Som udgangspunkt er der 3 ægte slags, som alle har calvados i navnet. Calvados AOC er den betegnelse, der primært bruges. Det står for omkring 70% af alt hvad der produceres i regionen. Calvados Pays d’auge er et lille område i den østlige del af regionen. Brændevin fra dette område, bliver destilleret to gange. Det giver en meget ren smag, hvor kun æblets kendetegn trænger igennem. Calvados Domfrontais ligger i den sydlige del af regionen. Her har man lov til at blande æbler og pærer. Faktisk skal brændevinen indeholde 30% pæresaft, før denne betegnelse må bruges. I langt de fleste tilfælde indeholder det mere end 50%. Smagen er derfor markant anderledes, end den man kan opleve fra de andre dele af regionen. Minimumskrav til lagring er to år.

Calvados priserna är alltid låga på Bar-life.se
Att köpa Calvados hos Bar-life är alltid enkelt och enkelt eftersom du hittar de bästa priserna, varumärkena, prisklasserna, kundbetyg, specialerbjudanden och kundfördelar. Vi har snabb leverans.
Copyright © 2020 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna