Strainer

Sil - cocktailsi för servering drycker

Ett verktyg som du bör skaffa om du ska experimentera med spännande barverden är en sil , vilket är bra för filtrering.

En riktig bartender filter med en sil

Om du är en riktig bartender med respekt för sig själva så att du har en sil, som du kan använda för att filtrera med. Den helt nya bartender, som fortfarande amatör skulle inte nödvändigtvis tänka filtrering av en drink vid servering. Och här är det, desto mer professionell bartender aldrig avsluta en drink utan rätt att filtrera den. Sådan filtrering kan göras med en så kallad sil. En sil är en form av barværktøj , som kan användas om en dryck som skall filtreras. En sil tillsätts på toppen av glaset, i vilken drycken som skall hällas. Då man häller bara drycken i glaset. Omedelbart kan det vara så att du inte lägger så mycket uppmärksamhet åt vad det faktiskt är så här sil har gjort. När å andra sidan tittar på straineren du tydligt se vad syftet var. På en sil kommer nämligen efter fyllning, se diverse skräp som fruktkött, is och andra saker som inte bör ingå i drycken. Och det är just det som är syftet med en sil som filtrerar bort oönskade föremål från drycken. Det kan också vara så att du har använt sig av olika örter som uteslutande kommer att användas för att ge smak till drycken och bör inte användas när det ska drickas av drycken. En sil är faktiskt en sorts såll, och även om det är alltid bäst att använda en sil, som är speciellt utformade för ändamålet, som ni kan i vissa fall också välja att använda en sil i stället om en av den ena eller andra skälet inte en sil. Om du är en riktig bartender bör naturligtvis alltid ta tag i den och rsquo; real thing & rsquo; eftersom detta verktyg trots allt är gjord för detta ändamål.

 

Hitta ett durkslag och en sil med oss ​​

Är du ute efter en sil eller en sil, ser inte längre på Barlifes hemsida så kommer du väldigt snabbt hitta just det verktyg du behöver. Den goda verktyg med roliga små öron och rolig peruk som gloria runt kan komma i många smaker, så du kommer utan tvekan att hitta precis den som bäst passar dig och din bar. Bland annat kan du köpa en amerikansk sil, som kännetecknas av att vara silver och vara lite knubbig i den. Så när du sätter den på toppen av en cocktailglas , då du kommer att tycka att det fyller hela området ut. Och så kan du bara hälla och alla oönskade kommer att fångas av din sil så att du får en helt ren drink utan oönskade saker i. Du kan också välja att köpa en av de två lite naughtier strainere, finns i både guld och koppar. De är annorlunda än de vanliga verktygen hittar du baren, som ofta kännetecknas av sin silver, nästan ett tema för många barer. De två strainere respektive guld och koppar kännetecknas genom att vara lång och smal. De har en lång, smal axel och en elegant huvud med små, nästan spetsiga öron. En mindre, mer fyllig variant är den lilla grå komodo sil, som också är bra, men har en annan löptid än andra strainere.  

Sätt fallande sortering
Page
 1. Prof Hawthorn Strainer 17800
  Prof Hawthorn Strainer
  255,00 kr
 2. Cocktail Strainer Calabrese - Urban bar UB122
  Cocktail Strainer Calabrese - Urban bar
  283,00 kr
 3. 34%
  SALE
  Cocktail si - trekant 18242
  Cocktail si - trekant
  Special Price 354,00 kr Regular Price 534,00 kr
 4. Strainer Barray guld - Überbartools 4996
  Strainer Barray guld - Überbartools
  426,00 kr
 5. ProStrainer - Fine Strainer 13293
  ProStrainer - Fine Strainer
  212,00 kr
 6. Julep strainer - rustfrit stål - 9 cm 6582
  Julep strainer - rustfrit stål - 9 cm
  212,00 kr
 7. Strainer - vintage - rustfrit stål - 9 cm 6583
  Strainer - vintage - rustfrit stål - 9 cm
  283,00 kr
 8. Professional Strainer BTBL3596
  Professional Strainer
  141,00 kr
 9. Antik Messing Strainer BTBL3363
  Antik Messing Strainer
  212,00 kr
 10. Strainer Rustfrit Stål - Mezclar BTBL3361
  Strainer Rustfrit Stål - Mezclar
  206,00 kr
Sätt fallande sortering
Page

Ingen bar uden en strainer

En rigtig bartender med respekt for sig selv, sørger altid for, at have en strainer i baren. Den er et uundværligt redskab, når der skal laves rigtige cocktails. Det er en form for si, som kan filtrere frugtkød og andre urenheder fra dine cocktails. Med det blotte øje kan det være svært at få øje på små urenheder, når cocktailen er hældt på glas. Kigger man derimod i straineren, så vil man opdage, hvor meget der egentlig kan filtreres fra. Den kan også bruges til at sortere større ting som isterninger og krydderurter fra. De kan bruges til at køle en drink ned eller afgive smag, men de skal nødvendigvis ikke i den færdige cocktail. Det kommer helt an på, hvilken tæthed din cocktail strainer har sin filtrering.

Forskellige strainere

Det er et spørgsmål, som ofte bliver stillet. Det kan umiddelbart være svært at se den store forskel på de forskellige strainere. Man kan vælge at bruge en “fine strainer”. Den minder mest af alt, om en lille si, man også bruger i et køkken. Denne type bruges normalt til små mængder. Selve sien er ofte ikke særligt stor i, og filtreringen er meget fin. Vil man have store mængder væske filtreret, så er det ikke det rette valg. En af de mest populære strainere er en hawthorn strainer. Det er den klassiske cocktail strainer, som bliver brugt på alle barer. Den fungerer ved, at den sættes ned i ens shaker eller glas, med filtreringsbåndet ned ad. Alt efter hvor tæt filtreringsbåndet er, jo finere filtrerer denne cocktail shaker. En tredje mulighed er en “Julep strainer”. Det er teknisk set en stor ske med huller i der sættes skråt ned i shakeren. Denne type bruges normalt, når filtreringen ikke behøver at være så fin.

Hawthorn er den perfekte cocktail strainer

Der er ingen tvivl om, at Hawthorn er den mest benyttede cocktail strainer. På mange af modellerne kan man udskifte filtreringsbåndet. Det betyder at du kan skifte mellem en fin og knapt så fin filtrering. Er dette ikke nok, så er den bygget op, så det er muligt at vælge mellem forskellige åbninger, som væsken kan hældes fra, uden at blive filtreret. Vælger man en åbning med stor diameter, vil den kun holde isterninger tilbage i shakeren. Det er en virkelig praktisk funktion, når det skal gå hurtigt i baren. For at man ikke hele tiden skal skylle den mellem forskellige cocktails, anbefales det altid, at man har 2-3 forskellige strainere i sin bar. Man kan på den måde vælge, at bruge dem til hver deres cocktails, så det går hurtigere, for dine gæster, at få få deres cocktails. Det behøver ikke at være den samme type. Det kan også være en kombination af de 3 forskellige.

Mangler du den rette shaker? Se vores spændende udvalg her.

Strainer priserna är alltid låga på Bar-life.se
Att köpa Strainer hos Bar-life är alltid enkelt och enkelt eftersom du hittar de bästa priserna, varumärkena, prisklasserna, kundbetyg, specialerbjudanden och kundfördelar. Vi har snabb leverans.
Copyright © 2020 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna