Hitta juicer och fruktpressar baren eller hemma

Juicer för någon behovTil varje bar och varje kök ska köpa en juicepress. Den kan användas för en mängd olika drycker, drycker och desserter. Oavsett dina behov, vi har en juicepress eller juicer som täcker detta. Du måste ha alla dina ingredienser, så vi distribuerar också slowjuicer. Om du kör en bar, eller använda mycket limejuice i ditt hem bar, så det är smart med en citruspress. Se vårt breda utbud av pressar och läs mer här
Loading...
Sätt stigande sortering
 1. Press - Rostfritt stål - Urban bar UB611 by Urban Bar color Svart
  Press - Rostfritt stål - Urban bar
  295,00 SEK
 2. Citron / Lime Squeezer BTBL3649 by Beaumont color Svart
  Citron / Lime Squeezer
  138,75 SEK
 3. Citron/Lime pressare - Genware MEX1 by Genware color Svart
  Citron/Lime pressare - Genware
  129,00 SEK
 4. Mexikansk armbåge citrus kross 3650 by Beaumont color Svart
  Mexikansk armbåge citrus kross
  335,00 SEK
 5. Kalk / citruspressar svart alu 11193214 by APS color Svart
  Kalk / citruspressar svart alu
  410,00 SEK
 6. Limona citruspressar 55910601 by PRIME BAR color Svart
  Limona citruspressar
  468,75 SEK
 7. Limpressar Pro - Urban bar UB3924 by Urban Bar color Svart
  Limpressar Pro - Urban bar
  316,25 SEK
 8. CAPRI CITRUSPRESSER ST65262 by Steel-Function color Svart
  CAPRI CITRUSPRESSER
  146,25 SEK
 9. Citronpress, 12x17cm 11171431 by APS color Svart
  Citronpress, 12x17cm
  497,50 SEK
 10. Aluminium Citron/Limepress - Genware MEX3 by Genware color Svart
  Aluminium Citron/Limepress - Genware
  149,00 SEK
 11. Limpressar svart 11193189 by APS color Svart
  Limpressar svart
  235,00 SEK
 12. 3%
  Koppar limpressar LMLT0007-CP by Beaumont color Kobbar
  Koppar limpressar
  Special Price 169,00 SEK Regular Price 175,00 SEK
 13. Citruspressar i rostfritt stål LMLT0003 by Beaumont color Svart
  Citruspressar i rostfritt stål
  95,00 SEK
Sätt stigande sortering

Unna dig själv en god juice.

När man väl har vant sig vid att dricka färskpressad juice är det svårt att gå tillbaka till juice som köps i mataffären. Tyvärr väljer många det senare alternativet eftersom det verkar besvärligt och tidskrävande att göra sin egen juice. Med rätt juicepress eller fruktpress är det dock inga problem. Det handlar om att ha frukt och grönsaker hemma och köra det genom en juicepress.

En juicepress kan hantera nästan alla typer av frukt, grönsaker och bär, men det är viktigt att förbereda ingredienserna genom att ta bort skal och kärnor. Det gäller till exempel för apelsiner och äpplen. Generellt sett kan man säga att det som man själv skulle äta på en frukt är det som kan användas i en juicepress eller fruktpress, som den också kallas. Färsk juice är en fantastiskt sätt att starta dagen på, men det ger också en helt annan smakupplevelse till dina drinkar eller cocktails. När du väl har provat det kommer du ångra att du inte använt en fruktpress tidigare.

Slowjuicer, juicepressar eller saftpressar.

Det kan vara lite svårt att hålla reda på vad som döljer sig bakom de olika namnen. Ovanför beskrivs det i djup vad en juicepress eller fruktpress är. I en juicepress kan du använda allt som du normalt skulle äta på en frukt. Med en slowjuicer är det lite annorlunda. Här kan du använda nästan allt från dina frukter. Men för citrusfrukter gäller det inte skalet. Med en slowjuicer får du pressat ut allt från både grönsaker och frukter, så ditt avfall blir mindre.

Överskottet från juicens ingredienser kallas pulp. Det finns olika tips och tricks för hur du kan dra nytta av dina rester. Pulp kan exempelvis tillsättas till degen i bakverk eller till olika maträtter, som köttbullar eller grytor, men det är också idealiskt att tillsätta till komposten. Förutom att dina frukter och grönsaker blir till uppfriskande och välsmakande juicer, så utnyttjar du råvarorna på bästa sätt och bidrar därmed till att minimera matsvinn.

Om du vill ha färsk juice till frukostbordet eller till dina drinkar i baren, är en juicepress tillräcklig. När det gäller att göra drinkar eller cocktails behövs oftast stora mängder juice från citrusfrukter. Då är det smart att använda en citruspress. Med en citruspress behöver du bara halvera dina citrusfrukter och pressa dem med en manuell citruspress eller en elektrisk citruspress. De elektriska har en liten filter så att citrusfrukternas kärnor inte hamnar i juicen.

Manuell eller elektrisk citruspress

Om du vill göra stora mängder juice på en gång, rekommenderas att använda en elektrisk version. För att använda en elektrisk juicepress behöver du bara halvera dina citrusfrukter och pressa dem ned mot maskinen. Juicen filtreras för kärnor och du är säker på att få ut all saft från dina frukter. Om du istället behöver lite juice till ett par cocktails finns det ingen anledning att välja en elektrisk version. Här kan du enkelt nöja dig med en manuell citruspress. Det finns två olika modeller. En typ av citruspress fungerar genom att du pressar en halv citrusfrukt mot en rund topp med lameller och vrider runt frukten. Världens mest kända citruspress är av den här typen och kommer från Alessi. Alessis citruspress är en designikon och kan stå framme även när den inte används. Den andra typen är en handpress, som fungerar på samma sätt som en press för vitlök. Ett exempel på detta är Urban Bars Squeezer i rostfritt stål.
Beroende på vilka behov och preferenser du har är det självklart en smaksak vilken variant som är den bästa citruspressen för dig. Vi har egentligen kallat det en citruspress, men du väljer själv vilken citrusfrukt du vill pressa och i verkligheten kan citruspressen lika gärna användas som limepress eller apelsinpress.

Hemmagjord juice

Juice är ett fantastiskt sätt att öka sitt dagliga intag av frukt och grönsaker, och därmed en enkel metod för att skapa hälsosamma vanor och få en extra dos av vitaminer, mineraler osv. Du kan kombinera precis de råvaror du önskar och det är fördelaktigt att kombinera både frukt och grönsaker i dina juicer.

Om du är särskilt förtjust i en viss råvara kan du även göra en färskpressad juice bestående endast av äpplen, där resultatet blir en härlig hemgjord äppelmust eller juice. I det fallet blir din juicepressare snarare en äppelpressare.

Det är bara fantasin som sätter gränserna för vilka ingredienser du väljer att inkludera i din juice. Ett bra tips är dock att tillsätta lite syra till juicen i form av exempelvis lime eller citrus, eftersom detta förutom att ge god smak också bromsar oxideringsprocessen. På så sätt minskar du risken för att din juice byter från en vacker inbjudande färg till en mindre aptitlig brunaktig nyans.

När du pressar juice kan du också titta närmare på att tillsätta så kallade superfoods, vilket är ingredienser som är extra rika på näringsämnen, vitaminer, proteiner och mineraler. På listan över superfoods hittar du bland annat olika bär. Samma sak gäller till exempel kål, spenat, ingefära, avokado samt olika typer av nötter, frön och kärnor.

När du pressar juice kan du också titta närmare på att tillsätta så kallade superfoods, vilket är råvaror som är extra rika på näringsämnen, vitaminer, proteiner och mineraler. På listan över superfoods hittar du bland annat olika bär, kål, spenat, ingefära, avocado samt olika typer av nötter, frön och kärnor.
En annan tips är att välja råvaror som är i säsong. Dessa råvaror har extra mycket smak samtidigt som säsongens råvaror vanligtvis är mer budgetvänliga, så att du både kan göra välsmakande och billig juice. Få ännu fler tips och tricks för hur du kan göra läckra hemlagade juicer.

Juice recepter

Din juice kan bestå av alla möjliga frukter, grönsaker, bär och örter. Några förslag kan vara rödbeta, ananas, apelsin, äpple, selleri, gurka, grönkål eller blåbär. Med andra ord finns det otaliga spännande smakkombinationer du kan skapa med din juicepress.

Nedan har vi samlat tre olika förslag på vilka juicer du kan göra, varav det finns en uppfriskande grön juice, en röd juice med exempelvis rödbeta och ingefära samt en gul juice som smakar av sol och sommar.

Grön juice

För att göra en grön juice fylld med massor av smak behöver du följande:

- 2 gröna äpplen

- 2 selleristjälkar

- 1 handfull spenatblad

- ½ gurka

- En skvätt limejuice

- Isbitar för servering


Framstegsmåten är följande:

1. Förbered dina frukter och grönsaker genom att skölja dem noggrant

2. Kör dina ingredienser genom juicepressen

3. Häll juicen i ett glas med isbitar och njut

Röd juice

Förutom att denna juice har den vackraste rödaktiga färgen, så är den kraftfull i smaken och full av härliga vitaminer.

- 1 rödbeta

- 2 röda äpplen

- 1 morot

- ½ bit ingefära

- En skvätt citronsaft

- Isbitar för servering


Så här gör du:

1. Skala och skölj dina råvaror

2. Fyll ingredienserna i din juicepress

3. Servera juicen i ett glas med isbitar

Gul juice

Den gula juicen för tankarna till varmare himmelsträckor då den består av exotiska smaker från ananas och apelsin.

- 2 apelsiner

- 1 morot

- ½ ananas

- Isbitar för servering


Fremgångssättet är följande:

1. Ta bort skalet på ingredienserna

2. Fyll ingredienserna i juicepressen

3. Servera juicen i ett glas över isbitar

4. Njut!

Hållbarhet och förvaring - färskpressad juice

Det är otroligt enkelt att göra läckra hemlagade juicer, men om du föredrar att få en välsmakande juice varje dag kan det vara fördelaktigt att förbereda större mängder åt gången. I detta sammanhang kan frågan om man kan göra juice för flera dagar och hur länge färskpressad juice kan hålla sig vara aktuell.


För att säkerställa bästa möjliga hållbarhet finns det en rad tips och tricks för hur du ska förvara din färska juice. Som tumregel kan du ha din färskpressade juice i kylen i cirka tre dagar. Förvara den gärna i en lufttät behållare eller flaska, så undviker du att juicen oxiderar och blir brun.


När det gäller hållbarhet och förvaring av färskpressad juice finns det också möjlighet att frysa juicen, där hållbarheten istället förlängs till 12 månader. Nu när vi pratar om frysen kan det också uppstå frågor om man kan använda frysta frukter och grönsaker till ändamålet. Du kan använda frysta grönsaker och frukter i smoothies, men det rekommenderas inte att använda det i juice.


Däremot kan du använda nästan alla färska frukter och grönsaker, oavsett om det är kål, melon, örter, citrusfrukter, bär, rotfrukter och mycket annat.


Som du förmodligen kan förstå är en juicepress, slowjuicer eller saftpress en bra köksmaskin att lägga till i samlingen eftersom den ger otaliga möjligheter till vilka härliga juicer du enkelt kan göra. Om du inte redan äger en är det dags att skaffa en, så att du till exempel kan servera uppfriskande juicer på frukostbordet eller servera fruktiga drinkar och cocktails fyllda med härlig smak.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.5
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna